Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 23 / 1 / 0
Olanzapina jest trochę szkodliwa na wątrobę jak zresztą każdy neuroleptyk oraz po niej się bardzo mocno tyje. Ja schodzę z połówki tabletki teraz mam tylko ćwiartkę na wieczór i będę powoli schodził do zera.
Uwaga! Użytkownik kosmita89 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 63 / 43 / 0
Olanzapina to chyba najgorsza antyhistamina, którą możesz wziąć na sen. To już kwetiapina jest lepsza, hydroksyzyna, a nawet doksylamina bez recepty.
  • 182 / 4 / 0
Pod względem działania nasennego moim zdaniem najsilniejsza z nich i działająca na najwięcej receptorów. Gdy jesz Olkę przejście na pozostałe nie ma sensu ponieważ nie będą działały. Hydro lub doksy czy difenhydraminę można jeść na lekką bezsenność - a na nią pomoże też mocny ekstrakt z waleriany lub GABA z melatoniną. Na cięższą bezsenność (z neuroli) jest właśnie kweta i olka zdecydowanie w ostateczności.
  • 285 / 110 / 0
@maniexxxX, no nie powiedziałabym %-D na mnie olanzapina nasennie nie działała ani trochę. To już trazodon lepiej działał w tej kwestii. Ale ja też jestem typem na którego midazolam nie zadziałał nasennie, tak jak z 15 innych leków.
  • 2770 / 357 / 0
Dostałem olanzapine bo mam rozpoznaną bezsenność mam brać 10mg przed snem brał to ktoś nasennie ? Jak działało spał ktoś po tym ?
  • 2450 / 502 / 0
Brać olanzapinę na bezsenność to trochę jak brać fenta na ból głowy... Zastanów się czy chcesz sobie zrujnować gospodarkę hormonalną i wybić prolaktynę w kosmos.
23 grudnia 2024SerioSergio pisze:
Twoim podstawowym błędem poznawczym jest myśl, że nie należysz do tych ludzi których masz za gówno do utylizacji.
https://youtu.be/HU5p8b3ozVM
  • 2770 / 357 / 0
@Vetulani44 wiesz dostałem to od lekarza bo nasenne leki chyba wszystkie przerobiłem które sa dostępne w pl w aptece i żaden na mnie nie działa praktycznie dlatego pytam bo akurat olki nigdy nie bralem
  • 1146 / 192 / 0
Ja spałem po olanzapinie bardzo dobrze, a mam z tym problem z powodu innych leków które biorę. Po 10 mg spałem dłużej a rano nie byłem rozwalony jak często się zdarza po tego typu lekach. Wcześniej brałem 5 mg jako dodatek do antydepresantów ale za krótko żeby ocenić działanie.
  • 62 / 6 / 0
12 grudnia 2024sclero2014 pisze:
@Vetulani44 wiesz dostałem to od lekarza bo nasenne leki chyba wszystkie przerobiłem które sa dostępne w pl w aptece i żaden na mnie nie działa praktycznie dlatego pytam bo akurat olki nigdy nie bralem
A próbowałeś mirtozapine? Mnie usypia jak bawola ale minus taki że waga idzie do góry ( objadanie się załącza )
  • 2770 / 357 / 0
@spokojnie07 próbowałem dochodzilem do 90mg na noc i nie moglem zasnąć praktycznie wszystkie nasenne przerobiłem juz przez 7lat jak spać nie moge
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Zapalił skręta na poczekalni Komendy Policji. Skończył w areszcie

Szczycieńscy policjanci zatrzymali mieszkańca Szczytna, który przyszedł do komendy, żeby wyjaśnić wątpliwości związane ze wcześniejszą interwencją z jego udziałem. Czekając na funkcjonariuszy w poczekalni wyciągnął i podpalił skręta, co nie uszło uwadze policjantów.

Szczury plądrują policyjne magazyny z zarekwirowaną marihuaną i innymi substancjami

Policyjne magazyny dowodowe w Houston w Teksasie stały się miejscem niecodziennego problemu. Jak donosi lokalna prasa, szczury „uzależnione od marihuany” niszczą zapasy dowodów, konsumując przechowywane tam rośliny konopi.

Przyjechali do pożaru, odkryli jedno z największych narkotykowych laboratoriów

Na obrzeżach Szczytna służby zlikwidowały jedno z największych w regionie laboratoriów narkotyków oraz linię produkcyjną służącą do wytwarzania nielegalnych wyrobów tytoniowych. Zabezpieczono około 800 litrów płynnego klefedronu, sto kilogramów proszku, a także cztery i pół tony krajanki tytoniowej. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych środków może wynieść nawet kilkadziesiąt milionów złotych. Do sprawy zatrzymano pięć osób.