Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 190 / 4 / 0
Lepsze benzo i alkohol :-) A co do dawki 5-10mg, ale może się pojawić akatyzja (rwanie w nogach zmuszające do ruszania nogami etc.), dlatego lepiej 5-tkę zarzucić i nie przedobrzać z dawką.
  • 15 / / 0
Ponawiam moje pytania i bardzo proszę o odpowiedz z góry Dziękuje.Pomoże na lęki ta olanzapina i czy po odstawce będzie lepiej,bo chyba jakiś czas tamu dostałem leków aż się pocę bardzo mocno pod pachami,że muszę zmieniać wszystko co mam na sobie masakra
  • 190 / 4 / 0
Może być Olanzapina + jakiś SSRI.
  • 691 / 54 / 0
Olanzapina działa bardzo dobrze wg mnie. Mam porównanie tylko do kwetiapiny i haloperidolu (na detoxie dawali). Nie powoduje takiego otępienia jak kwetiapina. Może też dawki, które brałem mają znaczenie, bo olanzepiny biorę maksymalnie 10mg, a kwetiapiny brałem 50-100mg.
Where is your god, where is your god, where is your fuckin GOD!?
  • 15 / / 0
Lekarz pod koniec maja ma mi odstawić olanzapine po 9 miesiącach brania,kiedyś brałem 10 miesięcy Zyprexe i po odstawieniu nie miałem kłopotów z spaniem itd. było ok ciekawe jak będzie teraz.Ogólnie to brałem parę lat perazyne,z rok trilafon z 8 miesięcy rispolept więcej grzechów nie pamiętam ;-)
  • 15 / / 0
Jak u Was było z odstawieniem olanzapiny?Jakie macie doświadczenia z tym lekiem?
  • 691 / 54 / 0
Ja brałem codziennie po 5-10 mg przez ok miesiąc (także króciutko) i nie zauważyłem jakiś niepokojących objawów. Wszystko jest tak, jak być powinno czyli w nocy zasypiam, napiętych mięśni nie mam, ślina z pyska nie leci także jest ok :)
  • 691 / 54 / 0
Nie ma opcji edytuj a chce jeszcze cos dodac. Olanzepine bralem na bezsennosc i bralem przed puknieciem morfiny. Godzine przed morfina bralem 10mg olanzapiny i nodowanie bylo gwarantowane. Ogolnie jako neuroleptyk za ktorymi nie przepadam to olanzepinka jest wyjatkiem. A co do odstawienia to jesli zauwazysz jakis zespol odstawienny to zacznij schodzic z dawek. Powiedzmy jesli bralas 10 mg to codziennie zmniejszaj o 1 mg i po 10 dniach bedziesz czysta i wolna a efektow ubocznych nie powinno byc. Tak pisze tutaj az mnie naszla ochota zeby z 5mg wieczorem do majki zjesc :)
  • 15 / / 0
Dzięki za odpowiedz ja właśnie biorę 5mg zolafrenu na noc w postaci rozpuszczalne nazywa się to Zolafren SWIFT jest trochę zamułka z rana to tym nieraz nie do wytrzymania ale to w końcu neuroleptyk pozdro
  • 55 / 1 / 0
Olanzin to zdecydowanie najmocniejsze gówno, które dostałem od lekarza.
Przyjmowałem wraz z Escitolopramem, przy odstawce.
Fakt faktem, że na psychozy, które mnie opętały olanzepina była niezawodna, ale zasypianie za kółkiem, przewracanie się i totalny zombie mode spowodowały, że nie brałem tego długo.
Z olanzin porzeskoczyłem na trittico. Dobrze zgrywał się z escitolopramem.
Uwaga! Użytkownik zasadniczy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.