...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 12687 / 2456 / 0
^
Tak dla ścisłości - acodin nie ma nic wspólnego z opio. Tzn ma pod względem chemicznym (strukturalnym), ale profil działania zupełnie inny.
  • 104 / 14 / 0
jezus_chytrus pisze:
^
Tak dla ścisłości - acodin nie ma nic wspólnego z opio. Tzn ma pod względem chemicznym (strukturalnym), ale profil działania zupełnie inny.
Ale od tego wielu z was zaczynalo lub od wytracania kodeiny. Czytalem setki stron waszych rozmow[emoji106]
  • 12687 / 2456 / 0
Acodin to nie kodeina - działa totalnie inaczej. Gdybyś czytał uważnie, to byś wiedział.
  • 2 / / 0
Hej. Tak jak kolega montii na poprzedniej stronie,jedynie czytam i śledze tematy z ciekawości i tylko współczuje wam uzależnienia. Obecnie jestem czysty ,nic nie biore,ale po prostu lubie czytać to forum.
Aczkolwiek 9 lat miałem problem z alkoholem. Od listopada 2008 roku nie pije, byłem na detoxie na odtruciu , jak pomieszałem wszywke "Anticol" razem z alkoholem,póżniej terapia ,ale mało mi dała. Jestem trzeżwiejącym alkoholikiem. Mam taką nature ,że szybko się od wszystkiego moge uzależnić. I to co mówiliście ,moja dusza również cierpi i nawet w tym momencie mimo ,że jestem trzeżwy. Daje sobie ręke obciąż że po 1 razie krótkiej przyjażni z dowolnym narkotykiem wpadłbym w bagno uzależnienia. Ale życze wam powodzenia i żebyście czuli się jak to możliwie najlepiej bez tych "wstrętnych" narkotyków. :)
  • 12687 / 2456 / 0
Myślałem, że Anticol to tabletki (które swego czasu w jednej aptece notorycznie chcieli mi wydawać, zamiast Antidol'u : )) a wszywka to Esperal...
  • 3455 / 559 / 2
Codziennie pod ręką garnek mocnej herbaty wszelkiego rodzaju masci przeciwbólowe voltaren max czy ibum karton papierosów i opio skręt nie taki straszny.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2372 / 315 / 0
15 lipca 2017SewerynLitwicki31 pisze:
Hej. Tak jak kolega montii na poprzedniej stronie,jedynie czytam i śledze tematy z ciekawości i tylko współczuje wam uzależnienia. Obecnie jestem czysty ,nic nie biore,ale po prostu lubie czytać to forum.
Aczkolwiek 9 lat miałem problem z alkoholem. Od listopada 2008 roku nie pije, byłem na detoxie na odtruciu , jak pomieszałem wszywke "Anticol" razem z alkoholem,póżniej terapia ,ale mało mi dała. Jestem trzeżwiejącym alkoholikiem. Mam taką nature ,że szybko się od wszystkiego moge uzależnić.
To kasuj konto i tutaj nie zaglądaj. Wiesz po co zaglądasz ?? Bo chce Ci się chlać, ćpać, ruchać...właściwie cokolwiek,byle by na chwilę zmienić stan świadomości. Posiedzisz tutaj dłużej to Ci gwarantuje, że pójdziesz w cug - może tym razem jakieś dragi bo poczytasz w temacie o kodeinie jak to łatwo i szybko się ujebać zaglądając do apteki. Czego Cię na terapii uczyli ?? Że jesteś alkoholik do śmierci i każdy impuls, wszystko co jest związane z używkami jest nie dla Ciebie. Dupe se możesz do końca życia zaszywać bo nie tam jest problem tylko w głowie. A jak Ci mało było do tej pory rzygania nad ranem, telepek po alko, to widocznie jeszcze za mało przeszedłeś. I nagle Cie do heroiny rzuciło ? alkohol to zguba i masakra ale nic tak duszy nie wysysa jak helupa czy ogólnie opio. Idz na AA i dziękuj Bogu, że jeszcze w to się nie wjebałeś
Bywam pod mailem hyperalien@yahoo.com
  • 6 / 4 / 0
27 maja 2012krooku pisze:
Czesc witam wszystkich uzytkownikow forum , chciałbym sie dowiedziec czy znacie jakies legalne proste środki np. Tabletki dostepne bez recepty czy zielarskie herbatki itp. które pomoga w zredukowaniu obiawów odstawiania heroiny? Ja pale około trzech miesiecy jakies pół do grama dziennie. Z gory dziękuje za wszelkie porady .
Jeżeli palisz zioło i pijesz piwka to polecam wziąć urlop zamknąć się ma chacie z 20toma gramami ziółka i z dwie skrzynki piwska... ja po roku parzenia helu ze srebra miałem skręta max 2 tygodnie najgorsze były dreszcze brak snu i wymioty... ja pół życia latam z depresją więc ten "dołek" na skręcie mocno mi nie przeszkadzał... Zioło na chwilę pomagało z odczuwaniem dreszczy co 1,5h do 2h musiałem zajebac bucha z bonga wtedy był luzik ale wiem że nie wszyscy lubią ziółko ja jaram zioło od 13 roku życia i był to mój pierwszy narkotyk który kocham do dzisiaj... na sen polecam alkohol piwo jakaś wódeczka smakowa narobisz się i jesteś wstanie pospać chociaż te 4h ja akurat wolę piwo więc wypijałem na sen 5-6 browarów spałem 3h i gdy wstawałem w nocy waliłem bucha piłem znowu 4 Bronksy i dawałem radę zasnąć jeszcze na 2-3h... brałem dużo rzeczy od zioła helu i fugi czy mefki aż po crack i metę a pomimo wszystko najciężej jest mi odstawic ZIOLO... uzależnienie siedzi w twojej głowie więc ten narkotyk który pokochasz jako pierwszy będzie twoim największym przeciwnikiem. Pzdr ELO
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki

Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.

Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany

Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.

Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.