Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 2466 / 15 / 0
Zakładam ten wątek do szerokiej dyskusji aby wiedzieć co teraz brać aby przyjemniej się pracowało i jaki macie sposób by zostać nocnym pracownikiem miesiąca :P roku
Ćpający kaszlodyn ponad dacz dachami
Wpychając na siłę tjokodin do mordy
Debatujący - Palikot, czy Korwin?
Ooo! Święty kaszlodynie - O! Święta makiwaro
Święty gieblu i święta maczano
  • 1037 / 243 / 0
Debilny temat powinien nikt na niego nie odpowiadać, ale ja odpowiem, z racji nie tolerowania głupoty i zaśmiecania forum.
Yhym.
Najlepiej wpierdol pół opakowania alpry, albo 20mg klonazepamu wtedy będzie ci się świetnie pracowało na nocnej zmianie, nie myśl o amfetaminie ona się do tego nie nadaje amfetaminie bierze się do po oglądania TV, relaksu, do spania itd itp.
  • 3571 / 581 / 1
Temat jest dobry, tylko zmieniłbym nazwę na nocną pracę a nie nocna robota bo nocna robota kojarzy się z chodzeniem na jume :P

Ja pracowałem większość życia na nocnych zmianach i w pewnym momencie powiedziałem że dosyć.
Szczególnie męczące było chodzenie spać latem w ciągu dnia kiedy temperatura była wysoka a dzień długi.

Można się ratować próbą regulowania rytmu dobowego za pomocą np. zolpidemu. Jest to jednak rozwiązanie na krótką metę i raczej nie do częstego stosowania.
Jak się pracuje miesiąc na noc a następny na dniówkę to wtedy do przestawienia się wystarczy dosłownie kilka dni może nawet 3 stosowania zolpidemu.
Inaczej sprawa wygląda jeśli ktoś pracuje na stacji benzynowej i w miesiącu ma połowę nocek a połowę dniówek ale w kratkę.
Co drugi dzień inaczej.

Odpowiadając na pytanie co można wrzucić żeby przyjemnie się pracowało odpowiadam- to samo co na dziennej zmianie, ja pierdolę.
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 1195 / 223 / 32
@White_Power White Power xD
Spoiler:
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
  • 15 / 1 / 0
kofeina chyba tylko ja jeszcze czasem mj pale ale wtedy się dluuzy xD po fecie nie polecam kusi do ciągów
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.

Polacy robią to w samotności. W domach, nie na imprezach. A królowa jest tylko jedna

Coraz częściej używamy substancji psychoaktywnych w samotności. Szczególnie popalamy. I nie chodzi rzecz jasna o papierosy dostępne w kiosku. O czym to świadczy? – O tym, że te substancje są wykorzystywane do regulacji emocji, takich jak lęk, smutek czy napięcie – dr Gniewko Więckiewicz, psychiatra ze Śląskiego Uniwersytetu Medycznego komentuje wyniki raportu PolDrugs 2025.

Koniec z lękiem po THC? Ten popularny terpen może być kluczem

Czy zdarzyło Ci się kiedyś poczuć niepokój lub lekką paranoję po użyciu marihuany? To częste doświadczenie, zwłaszcza przy mocniejszych odmianach, bogatych w THC. Od lat w branży konopnej krąży teoria „efektu otoczenia”, która sugeruje, że inne związki w roślinie mogą łagodzić te negatywne odczucia. Do niedawna była to jednak głównie opowieść. Teraz mamy twarde dowody.