Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 3455 / 555 / 2
Ja tak nie mam niestety nie czuję fazy żadnej przed przyjęciem, dopiero po. Nie mówię że jest fajnie, bo jest jak już to masz przy sobie ale efektem/defektem placebo w mózgu bym tego nie nazwał.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2932 / 243 / 0
07 kwietnia 2019ledzeppelin2 pisze:
Biochemia mózgu. Określone sytuacje wywołują procesy .
Dokładnie. Mechanizm jest na tyle skomplikowany, że na skręcie idąc do apteki już on mi mija (z powodu wyrzutu endogennych opio i może SER/DAT również) i czuję zaspokojenie głodu narkotycznego. W sumie sama świadomość, że mam za co kupić ćpanie już sprawia, że danego dnia się lepiej czuję i funkcjonuję (i mogę np dzięki temu przełożyć pójście do apteki o kilka godzin, jednak sam fakt pójścia i zjedzenia Thio jest obowiązkowy aby nie iść spać na wkurwie).
Dawny nick: tur3k
  • 1577 / 543 / 0
Jest taki mechanizm, że samo myślenie o ćpaniu wywołuje efekty podobne do intoksykacji. Może ktoś pomocny znajdzie i podrzuci?
  • 0 / / 0
W jednej książce czytałem, pokazywali osobom uzależnionym od kokainy zdjęcia które zmieniały się co 0.2 sekundy, mimo to ich mózgi rejestrowały ten widok i następowały zmiany w ich organizmach podobne do zażycia niewielkiej ilości. Nie pamiętam niestety pozycji, ale to też wyjaśnia poczucie opa.
  • 3245 / 617 / 0
Ja widziałem film dokumentalny w którym badano gostka dając mu do ręki crack pipe i jakiś kawałek białego plastiku, gostek był podekscytowany, tzn on już kiedyś jarał crack ale do ręki dostał tylko kawałek białego plastiku.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...