Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Powiedzcie no mi, kochane alkoholiki, jak to jest u was?

Na pewno każdy zna z doświadczenia sytuacje typu - ostro zakrapiana domówka, pobudka na ostrym kacorze, zajebani kumple śpią na podłodze, krześle, kaloryferze, żyrandolu itd. Nie wiem jak u innych, ale u mnie pomimo tego, że łeb napierdala jak 100 skurwysynów, to psychicznie zawsze się czuję zajebiście - wyostrzony humor, uczucie szczęścia i spełnienia, ogólne podbudowanie psychiczne. Wiem że nie wszyscy tak mają, a wy? Podzielcie się proszę swoimi historiami.
Uwaga! Użytkownik kapralpomarancza nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 981 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Hanka »
ty masz chyba cos z glowom :nuts: ,jak mozne sie obudzic po wielkim melanzu alkoholowym w zajebistym stanie psychicznym,no chyba ze sie budzisz przytulony do cycka kolezanki to zmienia postac rzeczy :-D .
  • 909 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: gynoid »
Ja też z reguły budzę się w świetnym humorze, a jeśli to pierwszy lub drugi dzień imprezowania - to nawet pełna energii. Jest mi cieplutko, głowa z reguły nie boli, najwyżej trochę suszy i żołądek lekko boli.
"czasem lepiej odejść od zmysłów, by nie zwariować"
  • 749 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: korkorio »
Ja też tak kiedyś miałem. Minęło bezpowrotnie.
Wolę coś innego zapodać, a alko umiarkowanie, bo to kurwa SATAN! Alko diabeł!
Zazwyczaj po ostry piciu nastrój jest katastrofalny. Potężna depresja.
Wyjątkiem są jakieś specjalne okazje - imprezy, albo gdzieś daleko od domu, na wyjeździe wakacyjnym np.
I'm broken.
  • 130 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: invit »
ja dzisiaj jestem na ostrym kacorze... i jakos mi to nie sluzy :/ mam znajomego ktory na dzien po ma tak dobry humor ze az kurwica strzela :)
Know your Body - Know your Mind - Know your Substance - Know your Source.
  • 58 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: jesz »
ja mam jak Gynoid. jak wylecze objawy przez pierwsze pol h (bol glowy, mdlosci, suchosc w mordzie) to humor mam lepszy niz na codzien :) inna sprawa ze towarzyszy temu ostra rysa na bani tego dnia i musze sie na kims powyrzywac.
jest tez opcja drastyczna po naprawde grubym melanzu. kiedy wstaje zachowuje sie jak maszyna, mam wyjebane na uprzejmosci etc. poznie chodze caly dzien wkurwiony jak cholera i rzucam sie o cokolwiek
Uwaga! Użytkownik jesz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 494 / 26 / 0
Jeśli macie dobry nastój po przebudzeniu, to pewnie budzicie się najebani.
  • 88 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: heru »
Jeśli macie dobry nastój po przebudzeniu, to pewnie budzicie się najebani.
Trafna uwaga IMO, czasem mi się zdarza, że się budzę a tu zonk, dalej widzę potrójnie, a humor zupełnie dobry.
A nastrój na kacu mam zwykle maksymalnie obniżony.
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2008 przez heru, łącznie zmieniany 1 raz.
[i]Don't bogart that joint, my friend
Pass it over to me.
Don't bogart that joint, my friend
Pass it over to me.

Roll another one
Just like the other one.
This one's burnt to the end
Come on and be a friend.[/i]
  • 494 / 26 / 0
Są takie tabelki jak kto nie ma alkomatu. Ja sobie chyba sprawię. W takiej Warszawie ponoć łapią codziennie kilkudziesięciu takich kierowców. Myślę, ze duża część złapana zostaje właśnie rano. "I dziwi się".

Każdy może sprawdzić sobie sam, ale 70 kg mężczyzna o wzroście 170 cm jeżeli kupi sobie 4 piwka i odbezpieczy pierwsze o 20, to trzeźwy będzie dopiero na drugi dzień około 10.30.....

Prosto obliczyć, że jeśli wypijecie a imprezie pół litra wódy, to cały następny dzień jesteście jeszcze pijani.
  • 88 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: heru »
http://www.kazdypromil.pl/alkomat/
Ta stronka jest w miarę przydatna, ale jak sie ma do rzeczywistości to nie wiem, bo nigdy sobie nie sprawdzałem prawdziwym alkomatem zawartości etanolu.
[i]Don't bogart that joint, my friend
Pass it over to me.
Don't bogart that joint, my friend
Pass it over to me.

Roll another one
Just like the other one.
This one's burnt to the end
Come on and be a friend.[/i]
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

Trzech mężczyzn oskarżonych o przemyt kokainy promem Norræna

Trzej mężczyźni w wieku 60–70 lat zostali oskarżeni o próbę przemytu ponad trzech kilogramów kokainy z Hiszpanii do Islandii promem Norræna. Grozi im do 12 lat więzienia.

Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami

W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.