06 sierpnia 2022aurora20 pisze: Obecnie jak w zapasie mam średnio 2 słoiki ABV, to nad wypełniaczami bym się nie zastanawiał nawet (jakbym palił). Polecam. Ostatnio z ciekawości spaliłem z tego grubego lola
Osobiście jeśli już skręcam, to bez wypełniaczy, bo lolki palę raczej tylko po zbiorach, żeby przetestować. Mielę wtedy zawsze takie najmniejsze kwiatki, których nie ma sensu nawet ładować do słoika na curing.
Dawno dawno temu, jak jeszcze mieszkałem ze współlokatorami, to jeśli skręcaliśmy lolki, zawsze były z dobrym tytoniem - w sensie nie ze szlugów.
Jeszcze bardziej dawno dawno temu, mój najlepszy wówczas kumpel wpadł na pomysł, by mieszać z melisą i miętą - nie polecam. Strasznie daje po gardle i psuje smak.
Mi w lolku do gustu przypadły liście cukrowe po trymowaniu konopi, fajny smak i mocny aromat zioła, a i mocy dodaje zamiast odejmować, miałem problem dopalić jak ostatnio takie coś paliłem.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek
Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot
Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.