Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
a juz wiem jaka firma: BD
http://www.medmarket.pl/strzykawki-dwuc ... id888.html
tymczasem na Allegro za 16 zł można kupić 100 pipet 3 ml.
pipeta jest długa, precyzyjna i ogólnie wygodna, ma podziałkę z plastiku zamiast nadruku... no i jak ktoś niewtajemniczony cię zobaczy z pipetą to jego pierwszym skojarzeniem nie będzie ćpanie.
minusy?
1. giebel rozpuści miękki plastik pipety szybciej.
niby tak, ale będzie w pipecie tylko kilka sekund. przez ten czas dużo nie rozpuści. strzykawki też nie są idealne.
2. pipeta lubi po jakimś czasie pęknąć.
a strzykawka lubi się zacinać i tracić nadruk. dlatego pipet kupujesz 100.
3. w pipecie nie możesz trzymać giebla
w pompce też nie powinieneś. no ale dobra, to faktycznie można uznać za minus. można kupić pompki specjalnie w tym celu, eppendorfy 1,5/2ml albo zmienić nawyki i nosić jakąś mniejszą butelczynę ze sobą. metoda z zapasem w strzykawce służy głównie po to, żeby nie odmierzać na miejscu, bo to niewygodne i podejrzanie wygląda, tak? pytam, bo sam nigdy tak nie robiłem. jeśli tak - z pipetą to mniejszy problem.
Podziałki fakt nie są dobre, ale zrobiłem nacięcia nożem, i też może być. A tak w ogóle to teraz używam dopiero drugiej pompki, a gdyby mi nie zginęła ta pierwsza to bym jej używał dalej.
Też większość czasu używałem zacinających się strzykawek, ale że udało mi się nigdy nie być w ciągu i miałem niską tolerancję, używałem dwójek, bo dokładniejsze. Żeby nie nalać za dużo zawsze odmierzałem już przy nabieraniu z butli. Na wygodne polewanie strzykawką sposobu nie znalazłem. Raz, że za krótka, a dwa, że ciężko dopilnować, żeby giebel nie miał z niczym kontaktu. Szczególnie w złych warunkach.
Może się czepiam, ale nie lubię rozpuszczać plastików w otoczeniu. Jak korzystałem z pipet to nie było żadnych problemów.
Ale może 5ml byłaby lepsza.
A, i jeszcze jeden drobiazg. Jak masz zacinającą się pompkę, wstrzelisz giebla prosto na dno i tam już pozostanie. Ewentualnie jak nie włożysz pompki do picia to je sobie rozchlapiesz.
[ external image ]
Dlaczego nikt z Was nie próbował fiolek z korkiem? Wiecie, takich z których podaje się leki. Nie dość, że szklana więc jeden problem odchodzi to jeszcze noszenie strzykawki (najlepiej wielorazowego użytku czyli też szklanej) z igłą kompletnie nie wzbudza obawy nikogo nieobeznanego bardzo dokładnie z tematem bo zwyczajnie walisz ściemę, że jesteś cukrzykiem a w tym szklanym masz insulinę.
Oczywiście nie sugeruję, że należy paradować z takim zestawem przed wszystkimi ale jak jakieś ciekawskie oczko zwróci uwagę to łatwy spławiacz (i jeszcze po gebelsie na litość zaruchasz, yhyhyh).
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów
Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.
Elitarna funkcjonariuszka wpadła po klubowej nocy. Ale to wyrok zaskoczył najbardziej
Dorota K., szerzej znana jako "Doris", była sierżantem w jednym z najbardziej tajnych wydziałów Komendy Stołecznej Policji. Dziś nie łapie już przestępców, teraz bije się w klatkach freak fightowych. Ale to nie sportowy zwrot w jej karierze wywołuje dziś największe emocje, tylko jej sądowa historia. Za posiadanie narkotyków spotkała ją tylko grzywna.
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany
Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.