Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
10 kwietnia 2019Kaira pisze: Mam do wyboru albo nie tykac alko i tak tez staram sie czynić,albo ,co sie niestety zdarza pozwolic sobie na dwa dni imprezy ,raz na dwa ,trzy miesiące ,z obstawą lekową.
1.Nie łączyć benzo z alkoholem
2.Pic raz - dwa razy w miesiącu i wtedy na kaca jakieś benzo ( polecam diazepam, midazolam albo klonazepam )
3.Jak tylko zaczniesz łączyć anksjolityki z
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
2.Pic raz - dwa razy w miesiącu i wtedy na kaca jakieś benzo ( polecam diazepam, midazolam albo klonazepam )
3.Jak tylko zaczniesz łączyć anksjolityki z
[/quote]
No racja,nie lączyć alko z benzo.Pije rzadziej ,niż raz na miesiac. Bardzo tego pilnuje .Zawsze na zejscie stosowalam relanium 5 mg. klony sa lepsze? Jak nie mam relanium ,to hydro 25 mg ,ale to musze wziac pol opakowania ,a i tak spac nie moge. Najgorsze u mnie to ekstremalna bezsennośc po alko. Z reszta jak nie pije to tez cierpie na bezsenność .Od rodzinnego mam hydro ,ale gowno to na mnie dziala. Jakiś czas temu rodzinny przepisal mi dobroson i powiedzial ,ze nie UZALEŻNIA. Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ... Pamietam ,jak mi sie kiedys skonczylo opakowanie i jakos umowilam sie na kolejna wizytę za kilka dni ,wiec lekow nie mialam.Skonczylo sie padaczką
---------------------------------------------------
Sytuacja..Kac bezlitosny,drgawki etc.Nie ma benzo,nie ma jak na cito skolowac recepty,pod nosem tylko apteka,ale wynalazki ziołowe nie dzialaja.Co myślicie apap noc+aviomarin czy kodeina?Zaznaczam że nigdy żadnego opio nie brałam,avio też nie.W bezsenność spędziła mnie amfetamina brana jeszcze w latach 90 tych.Z amfy leczylam się bardzo "madrze"bo właśnie alkoholem i mam to co mam...
Scalono. taurinnn
zopiklon wydaje mi się nie jest mocno antykonwulsyjny w porównaniu do innych benzo typu klonazepam, diazepam.
3 razy w tygodniu to bezpieczna dawka, ale lepiej by było 2 razy w tygodniu - przezorny zawsze ubezpieczony.Widzę, ze lubisz sobie wypić to i pod benzo by Ci podeszło, wiec uważaj i bierz tylko to 2 - 3 razy.
W wieku lat piętnastu
A tak na serio to moja hierarchia - alpra > klon > eti > lorek
Reszty nie próbowałem
alpra działa super prospołecznie i przeciwlękowo, nie przymykając przy tym oczu za bardzo, klon jest fajniejszy rekreacyjnie, ale za bardzo dla mnie widać i za sennie mi po nim, chociaż czas działania na plus. eti to dla mnie taka gorsza alpra, lorazepam w sumie tez podobnie, nie jestem aż tak wyczulony na różnice delikatne w działaniu.
Edit: oj przeoczyłem ze to na kaca, na kaca żadnej nie używam bo mało pijam i mam lekkie kace, wiec tylko elektrolity, jajecznica i inne takie drobiazgi, sorka za offtopa
13 kwietnia 2019Kaira pisze: Całkiem nie głupi pomysł, tylko musisz się kontrolować po pierwsze :
3.Jak tylko zaczniesz łączyć anksjolityki zto niech się zaświeci czerwona lampka ! I konieczna przerwa oraz powrót do stosowania jak napisałem wyżej.
---------------------------------------------------
Sytuacja..Kac bezlitosny,drgawki etc.Nie ma benzo,nie ma jak na cito skolowac recepty,pod nosem tylko apteka,ale wynalazki ziołowe nie dzialaja.Co myślicie apap noc+aviomarin czy kodeina?Zaznaczam że nigdy żadnego opio nie brałam,avio też nie.W bezsenność spędziła mnie amfetamina brana jeszcze w latach 90 tych.Z amfy leczylam się bardzo "madrze"bo właśnie alkoholem i mam to co mam...
Scalono. taurinnn
[/quote]
Może terapia była by lepsza
W wieku lat piętnastu
@up nikt Ci nie zabroni tak robić, ale prawdopodobnie wjebiesz się w bzd, a uzależnienie krzyżowe od tego z alkoholem to chyba największy syf, w jaki możesz się władować. Ale od samego brania w takim trybie w bani się nie poryje.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/a12a216cf97460608e37260bc2663020f9aa0a82.jpg)
Dlaczego Portugalia może być europejską stolicą medycznej marihuany?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mmnaswiecie.png)
Mówili: "Narkotyków to ja nie chcę". Dopóki ból stawał się nie do zniesienia
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/cognitivemarijuana.jpg)
Długotrwałe używanie marihuany może mieć wpływ na zdolności poznawcze
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/image-1-1038x692.png)
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych
W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/jrt-treated-cortical-neuron.jpg)
Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut_ekranu_z_2025-04-14_20-26-59.png)
TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"
UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.