Mam 25 lat, od +/- 16 roku życia spożywam alkohol, jednak mogę podzielić to na dwa etapy - 1. Picie czego popadnie, bez zapoi, 2. picie wszyskiego pod zapoję (nawet browara).
Tak więc będąc buntowniczym gnojkiem piłem wszystko co popadnie, wódę pod tatre mocną, amareny na hejnał, najtańsze browary bez mrugnięcia okiem. Niestety w pewnym momencie, moje życie alkoholowe zmieniło się o 180 stopni, miało to miejsce podczas mojego drugiego woodstocku (2018 rok bodajże). Pamiętam to jak dziś - szliśmy z kumplami z Kostrzyna do miejsca gdzie odbywał się festiwal. Oczywiście tradycja nalegała aby ujebać się jeszcze przed dotarciem, tak więc wziąłem na pewniaka dwie amareny i ruszyliśmy ku celowi. Jakież było moje zdziwienie gdy po dużym strzale amareny (1/4 mniej więcej) cofnęło mi się... Od tamtej pory wszystko wygląda inaczej... Już podczas festiwalu zobaczyłem że coś jest nie tak, bo nie mogłem wypić tej amareny bez popijania, ba! Nie było mowy żeby przełknąć browar bez zapijania. I tak właśnie od tej pory, prześladuje mnie nie tyle smak, co posmak wszelakiego alkoholu. Jak piję browara dla przykładu, to od razu po przełknięciu mam wrażenie jakbym pił jakiś obrzydliwy wywar solny (nie mówiąc już o wódce czy innych mocnych alkoholach.
Czekam z niecierpliwością na komentarze ludzi którzy chociażby mieli styczność z osobą jak ja, bo gdzie na świecie nie byłem (a trochę byłem xD) to każdego zawsze dziwiło to, że popijam piwo. Pozdro wariaty, trzymajcie się i z fartem!
Może akurat w twoim przypadku ciało i mózg „zapamiętały” alko jako coś toksycznego na o wiele dłużej i teraz twój organizm automatycznie próbuje się przed nim bronić, wywołując taką reakcję.
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu
Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.
Trump: sześciu przemytników zginęło w naszym ataku na łódź transportującą narkotyki
Prezydent USA Donald Trump poinformował, że amerykańskie siły we wtorek przeprowadziły atak na łódź u wybrzeża Wenezueli, którą według wywiadu przemycano narkotyki. Zginęło sześć osób, które Trump nazwał „narkotykowymi terrorystami”.
Badania nad grzybami zaskoczyły naukowców. Odkrycie może pomóc wielu ludziom
Amerykańscy naukowcy przeprowadzili badania na temat działania psylocybiny, zawartej w niektórych gatunkach grzybów psychoaktywnych. Wnioski opublikowane zostały w "Nature Neuroscience". Jak się okazuje, związek ten może zmniejszać przewlekły ból i związane z nim ryzyko rozwoju depresji. Eksperymenty przeprowadzono na modelach zwierzęcych.