Luźne pytania i dyskusje odnośnie substancji oddziałujących na system GABA. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
ODPOWIEDZ
  • 27 / 2 / 0
Mysle, ze cos w tym jest. Szkoda, ze temat nie zostal bardziej podjety.
Zgadzam sie, ze nadwrazliwcom uzaleznienie raczej nie grozi, przynajmniej nie w tej samej formie, co innym. Pregabalina faktycznie tez sie niezle sprawdza.
  • 60 / 7 / 0
Faktycznie szkoda że temat nie został bardziej rozwiniety, moze dlatego, że niewielu uzależnionych studiuje prawdziwą naturę swoich nawyków. Chyba najwieksze tendencje do tego mają ci którzy faworyzują etnobotaniki i ci którzy doświadczają transcendencji za pomocą innych środków. Rozglądając się wokół, nie sposób zaprzeczyć - że alkohol pomaga regulować emocje, jedni piją gdy jest smutno, albo wtedy gdy jest zbyt wesoło, ale ci najbardziej sensytywni upatrują swoją ulgę w benzodiazepinach wpływających na GABA.

Zdaje się że HSP i wszelkiego rodzaju empaci mają "zdolność" wychwytywania większej ilośći informacji z otoczenia. Odczytują perfekcyjnie emocje i intencje ludzi z ktorymi wchodza w konakt. Problem pojawia się wtedy gdy jest tego nadmiar, albo poprostu znajdujemy się w pomieszczeniu w którym być nie chcemy i mało kto orientuje się że granice takich ludzi są bardzo niestałe i należy się z nimi obchodzić w sposób szczególny. Nie mam tu na myśli postępowanie jak z "jajkiem" ale bardzo mało inwazyjne wchodzenie w przestrzen takiego człowieka. Gdy pojawia się nadmiar bodzców, wtedy jedynym słusznym rozwiązaniem wydaje się być przytłumienie tej wrażliwości benzodiazepinami, które w wielu wypadkach okazują się jedynym remedium, pomimo swojej zdradliwej natury i czasami ogromnej ceny jaką trzeba płacić za ich użytkowanie.
  • 244 / 58 / 0
“Nie jesteś etykietą, nie jesteś opakowaniem. Ponieważ ludzie bez tej cechy nie rozumieją, postrzegają nas jako nieśmiałych, słabych lub, co gorsza, jako nietowarzyskich. W strachu prze tymi etykietami staramy się być tacy, jak inni. Ale to prowadzi nas jedynie do coraz większej przesady i udręki. To z kolei sprawia, że stajemy się neurotykami lub szaleńcami najpierw przez innych, a potem przez siebie samych”.-Elaine Aron-
„Bądź światłem sam dla siebie” Budda Gautama
  • 0 / / 0
Jestem przewrażliwiony od najmłodszych lat. Rażące swiatło, hałas miejskiego otoczenia, silne przeżywanie emocji to tylko pryszcze dnia codziennego.

Co do GABA przygoda zaczęła się od alkoholu, w wieku 14 lat po 1 piwie załączał się supermen po 2 już upicie. Zdarzały się wyskoki z opiatami i sporadyczne Noddy po 150 kodeiny. 100 Tramalu gniotło mi głowe jak najgorszy syf, rozrywało mi mózg i ciało. Po 20 morfiny chodziłem zrobiony 48 godzin.

Po czymkolwiek co działa na gaba dostaję uspołecznienie którego normalnie mi brakuję, po tych środkach czuję jakbym mógł załatwić dosłownie wszystko czego nie mogę zrobić na trzeźwo. Nie mam najmniejszych problemów by zagadać jakąkolwiek panią, by prowadzić dialog na jak najwyższym poziomie, normalnie mam blokadę która nie pozwala mi dobrze pogadać i wyrazić siebie, po GABAergikach jestem przyklejony najbardziej jak się da. Przygodę skończyłem na phenibucie FAA, po 2 gramach czułem niesamowitą poprawę zdolności pro-spolecznych, zdecydowanie miałem boosta do wydolności siłowej jak i wytrzymałościowej. Po 3 już noddowalem. No kurwa środek idealny, nie otępia jak alkohol, nie ma tyle negatywnych ubokow- nic bardziej mylnego. Po cheat dayach, 5 użyciach w przeciągu miesiąca przestałem by nie popsuć jednego z najważniejszych przekaźników.

Z całości wyciągnąłem bardzo dużo, po przejściu na drugą stronę lustra poznałem inną perspektywę z której sporo udało mi się zachować.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Zaskakujące słowa Tomasza Lisa. "Odrobina amfy by Rafałowi nie zaszkodziła"

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa! W swoim internetowym programie, w którym dyskutował na temat kampanii wyborczej, nagle stwierdził, że "odrobina amfy [amfetaminy - dop. red.]" Rafałowi Trzaskowskiemu by "nie zaszkodziła".

W sieci znaleźli ogłoszenia, zatrzymali 22-latka. Po raz kolejny za narkotyki

Policjanci zatrzymali 22-latka podejrzanego o posiadanie i udzielanie znacznej ilości narkotyków. Mężczyzna miał docierać do klientów w sieci i oferować im sprzedaż marihuany i 4CMC. W przeszłości był już zatrzymywany w związku z podobną sprawą.

CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.