Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 45 / 1 / 0
Jak najbardziej, ja z takich dawek, nawet dużo wyższych, schodziłam tylko na benzodiazepinach i pregabalinie, z tym że w szpitalu. Najlepsza jest redukcja odpowiedniej substancji (kodeina, DHC albo tramal) tak aby nie czuć skręta ale nie czuć też się ujebanym i schodzenie na tyle powoli na ile jest to potrzebne dla organizmu.
  • 52 / 6 / 0
Przerabiam je juz jakis czas (Mst-ki) i na samym poczatku normalnie 1 filtrem 1 tabletke potrafilem przefiltorwac i potem dac druga filtracje i puknac. Teraz mi schodza 3 kawalki filtra na 1-sza filtracje... filtr sie zapycha i leca same babelki powietrza (na poczatku po prostu... wolniej filtrowal, ale dalej filtrowal, bez babelkow powietrza).
Wyeliminowalem ze to problem z 1. tabletkami (chyba ??), 2. lyzka, 3. filtrami (no chyba, ze powininem je jakos ubijac, lub klasc "okragla" strona na lyzke i przez ta strone zaciagac, zamiast przez "podluzna", ale probowalem tak i tak bez sukcesu), takze nwm czy za Zle Podgrzwam? (za krotko, za dlugo, za bardzo mieszam moze?), czy moze Za Bardzo krusze te tabsy?, moze Filtry powinienem jakos konkretnie ubic, albo mniej/wiecej je nawilzac ??
Schizuje sie o co moze chodzic i nie mam zielonego pojecia dlaczego tak ciezko to idzie... Ktos, cos, jakis pomysl?

P.S.
Swoja droga @Grzejnik80 pisales, ze kladziesz plaska strona filtr na lyche i wbijasz dziubek w wypukla czesc, czyli zaciagasz przez "srednice" filtra? (tak na marginesie jakich uzywasz, bo mi zawsze sie dobrze filtorwalo przez 7-ki, tez nwm czy czegos nie zmienili przy tych filtrach, bo kiedys o wiele latwiej sie je obieralo teraz to sie pruja latwo)
  • 27 / 2 / 0
Ja bym jeszcze sprawdził jedną rzecz – czy problem nie leży po prostu w samych tabletkach albo dodatkach w środku.

Czasem producenci zmieniają skład pomocniczy i wtedy po rozpuszczeniu robi się gęstsza zawiesina, która dużo szybciej zapycha filtr. Miałem kiedyś podobną sytuację i nagle wszystko zaczęło filtrować się dużo gorzej niż wcześniej.

Dlatego możliwe, że robisz wszystko tak samo jak kiedyś, a zmienił się po prostu skład albo partia tabletek i stąd te problemy z filtrowaniem.
  • 669 / 127 / 0
@BlackMalt Z mst nie powinno być problemu z tego co wiem. Spróbuj użyć płatków kosmetycznych zamiast filtrów papierosowych, myślę ze jest spora szansa że pomoże :)
:tabletki:
ODPOWIEDZ
Newsy
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje

Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.

Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć

Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.

Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.