Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
Wyeliminowalem ze to problem z 1. tabletkami (chyba ??), 2. lyzka, 3. filtrami (no chyba, ze powininem je jakos ubijac, lub klasc "okragla" strona na lyzke i przez ta strone zaciagac, zamiast przez "podluzna", ale probowalem tak i tak bez sukcesu), takze nwm czy za Zle Podgrzwam? (za krotko, za dlugo, za bardzo mieszam moze?), czy moze Za Bardzo krusze te tabsy?, moze Filtry powinienem jakos konkretnie ubic, albo mniej/wiecej je nawilzac ??
Schizuje sie o co moze chodzic i nie mam zielonego pojecia dlaczego tak ciezko to idzie... Ktos, cos, jakis pomysl?
P.S.
Swoja droga @Grzejnik80 pisales, ze kladziesz plaska strona filtr na lyche i wbijasz dziubek w wypukla czesc, czyli zaciagasz przez "srednice" filtra? (tak na marginesie jakich uzywasz, bo mi zawsze sie dobrze filtorwalo przez 7-ki, tez nwm czy czegos nie zmienili przy tych filtrach, bo kiedys o wiele latwiej sie je obieralo teraz to sie pruja latwo)
Czasem producenci zmieniają skład pomocniczy i wtedy po rozpuszczeniu robi się gęstsza zawiesina, która dużo szybciej zapycha filtr. Miałem kiedyś podobną sytuację i nagle wszystko zaczęło filtrować się dużo gorzej niż wcześniej.
Dlatego możliwe, że robisz wszystko tak samo jak kiedyś, a zmienił się po prostu skład albo partia tabletek i stąd te problemy z filtrowaniem.
Zawijasz w czystą kartkę bez nadruku, chusteczka itp robi za bufor termiczny i zapewnia bardziej rownomierny docisk. Nic nie było o filtrowaniu przez chusteczki, ale tak też można. A najwygodniej przefiltrować w strzykawce i przepłukać filtr.
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Spotkanie z MSWiA. Nadszedł czas na odpowiedzialność, a nie kolejne tragedie
Wczoraj oficjalnie złożyliśmy [tj. Wolne Konopie] w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji wniosek o pilne spotkanie z Ministrem Marcinem Kierwińskim. Równolegle przekazaliśmy list otwarty dotyczący tragicznej śmierci 19-letniego Aleksandra oraz innych dramatów, które w ostatnich latach wstrząsnęły opinią publiczną.
Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?
Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie
W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.