Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 657 / 93 / 0
chlorowodorek jest też w vendalu, no ale to piguły
Uwaga! Użytkownik KickInTheEye nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2429 / 579 / 155
KickInTheEye, a próbowałeś Vendal zapodać i.v., czy raczej się nie nadaje? Ja nie wiem, bo chlorowodorku nie próbowałam, trudno z dostępem.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 800 / 67 / 0
Przeczytałam ulotkę Vendalu i tam substancją pomocniczą jest laktoza jednowodna, więc nie wiem jak wyglądałoby w praktyce usuwanie tej laktozy do podania IV.
Poza tym w większych tabletkach (powyżej 30 mg) są zastosowane barwniki, co również by utrudniało wyodrębnienie morfiny. Jedynie tabletki 10 mg (7,6 mg morfiny, reszta laktoza) i 30 mg (22,8 mg morfiny) są białe - bez barwników.

https://www.duckduckgo.pl/url?sa=t&source=w ... Uui81N3QlF
"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."

I’m medicated, how are you?

Wszystko, co zostało tutaj napisane przeze mnie, to fikcja literacka i wymysł chorego umysłu.
  • 2429 / 579 / 155
No to w takim razie jak ktoś ma tolerancję rzędu kilkuset mg, to mu się kompletnie nie opłaca. Sevredol the best.

P.S: Dzięki za info, masz karmę.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 125 / 23 / 0
[mention]DexPl[/mention] też podziękuję za ciekawą inf. Wodorochlorek to powszechne przed wojną( i pierwszą i drugą) Morphium muriaticum.
Spoiler:
Doza początkującego morfinisty liczyła zazwyczaj centygram(10mg) S.c. Wiadomo, że różne sole mają różną farmakokinetykę ale czy tu dodatkowo nie chodzi o to że w takiej samej jednostce masy "surowej" morfiny jest więcej niż w siarczanie? Tak czy inaczej pozostaje żywić matkę głupich że spowrotem wodorochlorek nadający się do strzelania będzie szerzej dostępny:]
Ostatnio zmieniony 21 września 2018 przez Caputmortuum1, łącznie zmieniany 1 raz.
"mojej wolności dowodem błąd"
  • 657 / 93 / 0
21 września 2018taurinnn pisze:
KickInTheEye, a próbowałeś Vendal zapodać i.v., czy raczej się nie nadaje? Ja nie wiem, bo chlorowodorku nie próbowałam, trudno z dostępem.
kiedyś miałem okoliczność, ale dawno i ledwie kilka razy, tak, że szczegółów nie pamiętam, ale wiem, że przerobić sie dało
@ weedkacy w sevredolu też jest laktoza, to nie przeszkadza, ot, mętny roztwór
Uwaga! Użytkownik KickInTheEye nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4603 / 2207 / 1
Myślę, że za rok, dwa będzie refundacja i rozsądne dawki. Pamiętam tak samo było z Instanylem (fentanyl donosowy) i z targinem (oxy+nalokson). Jak leki wchodziły ceny były kosmiczne. O refundacji nie było mowy. Nawet w sprawie targinu ministerstwo wypowiedziało się, że zbędne burżujstwo, bo dla tych którzy mają zaparcia można podać oddzielnie oxy i oddzielnie nalokson p.o. Nie ma sensu stosować leku skojarzonego. Po 2 latach pojawił się targin na liście refundacyjnej, a 2 lata później pojawiły sie już inne firmy, bo skoro jest refundacja to warto produkować, szczególnie, że nie ma praw patentowych i każdy może oxycontin zmieszać z naloksonem pod swoją nazwą. Teraz jest 5 rożnych leków i refundacja do 3.20.

Także myślę, że HCl pojawi się w tabletkach w ciągu roku a refundacja za kolejny rok, czy dwa. Ampułki już są dostępne i w to radze wam celować. Powoli pewnie staną się dostęne na rynku. Z tym, że ta cena... Jak na razie odstrasza.
  • 924 / 138 / 0
Jaka jest cena + cena na czarnym (jeśli już gdziekolwiek jest)?
Z roku na rok nawet zwykłe msteki drożeją. Więc nawet nie wiem w ile celować z ceną hcl.
Słuchaj, malutki, nie będę ci tłumaczyć życia.
  • 4603 / 2207 / 1
Szpital za 10 ampułek 20mg (10mg/1ml) płaci 112 zł - jest to cena 100%, bo szpitale nie mają refundacji.
Także na czarnym rynku odpowiednio drożej, z tym, że nie sądzę żeby ktokolwiek to w ogóle miał w handlu, bo jest to relatywna nowość. Także trzeba będzie poczekać, aż szpitale zaczną zamawiać w większych ilościach i nagle coś tam zginie, czy zamieni się z HCl na sulfas;) Sztuka jest sztuka jak to mówią w wojsku...
  • 657 / 93 / 0
200 mg za ponad sto złotych? naprawdę to sie szpitalom opłaca? no bo farmakologicznie to aż taka różnica raczej nie jest hcl czy sulfas
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Konopie w żelkach. Wszczęto dochodzenie

W Holandii w żelkach Haribo o smaku coli stwierdzono obecność konopi indyjskich. Kilka osób, w tym dzieci, zgłosiło dolegliwości po ich spożyciu. Sprawę bada holenderski Urząd do Spraw Bezpieczeństwa Żywności i Produktów Konsumenckich (NVWA).

Magazyn z narkotykami na dachu budynku

Stołeczni policjanci wkroczyli w czwartek na warszawską Pragę, gdzie na ulicy Brzeskiej zlikwidowali magazyn z narkotykami. Zatrzymali do sprawy 39-latka, do którego mogły należeć znalezione substancje: heroina, amfetamina, mefedron, kokaina i marihuana.

Rekordowe uderzenie w narkobiznes. Zlikwidowano 19 laboratoriów i ujęto 67 osób

Co najmniej tysiąc funkcjonariuszy wzięło udział w największej w ostatnich latach operacji wymierzonej w syndykat narkotykowy działający na terenie Ukrainy. Zlikwidowano 19 laboratoriów i 17 magazynów oraz zatrzymano 67 osób, w tym 32-letniego bossa organizacji. Szacuje się, że miesięcznie narkogang produkował nawet 700 kg mefedronu, alfa-PVP i amfetaminy.