Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 23 / / 0
Wysłałem dużo przesyłek do klientów I TYLKO jedna przesyłka 26 Kwi 2022 nadana w godzinach przed południem, która zostałą przyjeta
w oddziale InPost., a następnie tego samego dnia Przesyłka trafiła do oddziału InPost, skąd miała wyruszyć dalej - status godzina około 20 -stoi ciągle w oddziale. Inne przesyłki w tym czasie już są w paczkomatach albo sobie podróżują, ta stoi.

Jak prawnie najlepiej ugryźć taka sytuację dla klienta, który podał swoje prawdziwe dane, a okaże się że paczka wpadła? Jak postąpić? Utworzyłem zgłoszenie. Zawartość jaką wysyłam w 70% to opio, zaś 30% benzo. O dziwo tam gdzie było opio wszystko ładnie poszło.

Miał ktoś taką sytuacje i jak sobie z nią poradził?
  • 186 / 36 / 0
Nie pękaj. Zamawiam rocznie dziesiątki paczek z legalną zawartością, duże i małe. Cały rok dochodziły na następny dzień punkt 9:30 a ostatnio przesyłka ze żwirkiem dla kota szła jak po gruzie. Najpierw leżała dwa dni na oddziale przyjęcia, potem dwa na docelowym i dopiero 5 dnia wydana kurierowi.

Poślizgi się zdarzają.
Gdyby podróże w czasie były możliwe, udusiłbym sam siebie poduszką w czasie snu 21 grudnia 2018 roku. Oszczędziłoby to wielu problemów.
  • 23 / / 0
z góry przepraszam za łapkę, mogłem coś zle kliknać :D

masz w zupełności racje, paczka doszła :) jeden problem znikł, pojawił sie drugi... nie wiem nawet gdzie i w jakim dziale go umieścić, ponieważ chciałbym się z kimś skontaktować z sieci orange, kto siedzi że tak powiem w systemie :) mowa tutaj oczywiśćie o kwestiach bezpieczeństwa
ODPOWIEDZ
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.