Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Czy ktos tak praktykował? Czy to dobry pomysł?
Jeśli ktos ma doświadczenie to proszę o opisanie swoich doświadczeń.

nie ma potrzeby zakładania nowego wątku, przeniesiono do ogólnego - detronizator
  • 8 / 1 / 0
Re: Modafinil
Nieprzeczytany post autor: hajperek »
Witam, biorę SSRI na lęki, które je niweluje, jednak całymi dniami czuję senność. Spałbym cały czas, nawet w pracy czuję momenty, gdy mam dosłownie ataki senności nie do opanowania. Po pracy oczywiście kładę się do łóżka spać, a przyczyną są właśnie leki z grupy SSRI.

Jakiś czas temu wpadł mi w ręce Modafinil w dawce 200 mg i dzisiaj postanowiłem go stestować. Wziąłem rano całą tabletkę i napiszę, że zadziałał nader dobrze. Zero senności w ciągu dnia, w pracy duża wydajność, chęć wykonywania pracy, lepsze samopoczucie, a nawet jakoś lepiej i przyjemniej rozmawiało się z ludźmi. Po pracy też brak potrzeby snu, a nawet chęci do wykonywania różnych czynności. Do tego działanie przeciwlękowe SSRI bez zmian. Czy Wy też macie takie doświadczenia w przypadku zamulenia po SSRI i przyjmowaniu modafinilu? Jak często można to brać, ażeby efekt nie zanikł?
  • 993 / 267 / 0
@hajperek

W sumie możesz se to brać non stop, ale ja jak i wielu lekarzy zalecam parę tygodni przerwy co kilka miesięcy.
  • 131 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: ymka »
Witam, mam pytanie, czy Modafinil o nazwie cut ze strony cut będzie dobrej jakości, ktoś ma rozeznanie, jak ma się to do oryginalnego leku z apteki?

WARN. wycięto źródło - od tego jest dział Sprzedawcy+ i nazwę handlową - nie używamy ich na forum - lady
  • 131 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: ymka »
Ok, chciałem się tylko dowiedzieć jak to jest z suplementami, które można kupić bez recepty na stronkach, chodzi o formę generyczną Modafinilu, który można kupić pod popularnymi linkami, nazwy handlowe przewijają się te same tego suplementu. Jest tam zdeklarowane, że każda tabletka zawiera dokładnie 200 mg Modafinilu. Czy to jest faktycznie prawdziwy odpowiednik, który zawiera taką dawkę? Ew. czym się różnią od takiego na receptę z apteki?
Ma ktoś doświadczenie? Bo nigdy nie zamawiałem takiego czegoś w ten sposób. Chciałem się coś dowiedzieć na ten temat.
Cena też jest niemała, a skoro już o cenie to ile kosztuje na receptę?
  • 993 / 267 / 0
@ymka

Actimodan apteczny to nieco wyższa cena od wersji internetowych. 50 tabsów x 100mg to okolo 500 zł.

Ja mam wrażenie, że Modalert lepiej podnosi nastrój niż ten Actimodan oraz działa wyraźniej i mimo posiadanej recepty co miesiąc decyduję się na zakupy w internecie. No i wychodzi trochę taniej.
  • 87 / 10 / 0
Co sądzicie o uzależnieniu w kontekście modafinilu i armodafinilu? Szczególnie u osób z historią "drug abuse". Modafinil poprawia nastrój, wiadomo, i może być tak, że po odstawieniu jest poczucie, że "czegoś brakuje". Ale z drugiej strony on ma stwierdzone działanie przeciwdepresyjne i takie poczucie miałem np. po odstawieniu wortioksetyny. Wiadomo, że moda to nie kokaina, ale nurtuje mnie to, czy można to nazwać uzależnieniem, czy może przyzwyczajeniem do lepszego samopoczucia
  • 993 / 267 / 0
@epiphone

No to jest oficjalnie substytut kokainy, a z moich doświadczeń wynika, że również ketonów (pewnie i większości środków stymulujacych).

Ja powiem, że w ostatnich miesiącach miałem dużo przerw od niego i nie ma szczególnego parcia na Modafinil. Gdy organizm po pary dniach przyzwyczaja się do jego braku to zaczyna funkcjonować na normalnych obrotach. Co więcej, lepiej się czuję po około dwóch latach brania go, w momencie gdy akurat nie mam go pod ręką - czyli w kwestii uzależnień i depresji jest długofalowo skuteczny.

Lekarz psychiatra mi go przepisuje co miesiąc, wiedząc o moich problemach z uzależnieniami, także wydaje mi się wszystko być w porządku. Lekarz rodzinny mi mówił, że czasami sam lubi zarzucić sobie Modafinil. Obaj stwierdziliśmy, że jest wtedy zwyczajnie weselej xD

Podsumowując, nieszczególnie boję się uzależnienia od tego środka, jeśli możliwość takowego w ogóle istnieje, bo źródła podają ba ten temat różne informacje.
  • 87 / 10 / 0
Hehe, a propos, to mój były psychiatra też próbował modzia na studiach, ale podobno bez efektów. Co do uzależnienia to też znalazłem mało info w necie, były pojedyncze studia przypadku, że tam parę osób raptem się uzależniło. Może jestem przewrażliwiony, ale chciałem się upewnić
  • 142 / 20 / 0
Jeśli zażyłem 100mg modafinilu to po ilu godzinach dorzucić drugie 100mg, aby tolerancja została na stałym poziomie?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
HyperTuba dodaj film
Artykuły
Newsy
Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.

Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.

USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.