Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 993 / 267 / 0
Myślę, że najprostsze wyjaśnienie jest takie, że Modafinil to przede wszystkim lek na różne schorzenia, na które zwyczajnie nie jesteście chorzy. Jego podstawowym zastosowaniem jest leczenie narkolepsji, zdarza się stosowanie go w ADHD czy zaburzeniach depresyjnych (to ostatnie to moje właśnie).

Ja biorę regularnie modka od sierpnia i jakiegoś wzrostu tolerancji nie dostrzegam. Cały czas jadę 2 x 200mg na dobę lub w szczególnych dniach dorzucam trzecią tabletkę (jak np. pracowałem jako busiarz).

Testowałem też już ten Actimodan i powiem wstępnie, że chyba jest słabszy od Modalertu. Na pewno działa podobnie, ale jakby tak 'spokojniej'. Nie mam pojęcia, od czego może to zależeć. Chyba, że te Modalerty z przemytu są czymś szprycowane xDD (spisek_mode_on).

A jeśli szukać w tym takiej rzeczywiście "ćpuńskiej" euforii to tu jej raczej nie odnajdziecie. Ja bym to opisał jako "super extra humorek", ale o wystrzale w kosmos zapomnijcie.
  • 1759 / 240 / 0
To jest moja ręka po kuracji modafilem z apteki gra nie warta świeczek sami ocenicie moja dziewczyna ma to samo!!!

Nigdy nie mieliśmy chorób skórnych jak coś !!!!

@forum pytania zadajemy publicznie nie na pm
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 1298 / 258 / 0
tak histamina w okreslonych rejonach mózgu odpowiada za czuwanie

oczywiście inna właściwość histaminy %-D to mobilizacja organizmu do walki np. z alergią

stany zapalne z dupy wychodzą
  • 1759 / 240 / 0
To są efekty stosowania leku tak polecanego przez ,,oprawcę”
Na drugiej mam dziary i jej nie pokaże jest to samo.
Moja dziewczyna ma jeszcze gorsze całe szczęście że skończy się na tylko wizycie u dermatologa.
Eehhhh
  • 1298 / 258 / 0
krem kortykosteroidowy przeciwzapalny
  • 1759 / 240 / 0
Już kupiliśmy thx to nie jest lek który mnie jakoś urzekł hehehe jak dla mnie -
Chyba że jedno razowo na jakąś długą trasę samochodem.
  • 47 / 3 / 0
Pytanie do osób którzy biorą modanifil nie na chorobę, jak czesto w tygodniu, miesiącu, działa na was Modafinil z pełną mocą bez przekraczania 200mg? Jak z tolerancja?
  • 993 / 267 / 0
@nCuX

A to nie jest uczulenie na modka? Na ulotce masz napisane, żeby w takim wypadku natychmiast przerwać stosowanie. W działaniach niepożądanych są wymienione takie objawy.
  • 1759 / 240 / 0
Tak wiem chciałam to sprawdzić na lasce przy odstawieniu benzodiazepiny chodziło mi sprawdzenie działania antydepresyjnego modafilu.
Reakcje alergiczną udało mi się za maskować damskim korektorem czy tam jakimś podkładem, żeby się nie rzucać w oczy trochę gejoza ale co zrobić dawki 200mg na 24h

Oboje mamy to samo tak że to napewno modek ;)
  • 37 / 1 / 0
Ja też dostałem od tego jakiejś wysypki na przedramionach po wewnętrznej stronie, a brałem tylko 100mg trzy dni pod rząd. Ciekawe czy branie tego doraźnie też powoduje takie reakcje skórne. Zostało mi jeszcze trochę tego, ale boje się próbować.
U mnie wysypka zniknęła sama po kilku dniach jak zaprzestałem tego brać.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.

Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.

USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.