Łączysz? Doradź!
patrz: Reguły działu i Spis treści
Regulamin forum
  1. Staraj się określać połączenie jako pozytywne, bądź negatywne – bazując na doświadczeniu, uwzględniając czy miałeś dobry set&setting.
  2. Każda substancja się liczy, chyba że nie ogarniasz. Niewiadome ilości też należałoby podać.
  3. Nie doradzaj, jeśli to nie jest oczywiste. Łatwiej zapytać, aby dyskusja mogła nastać. To nie jest takie proste.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Witam,
Mam chęci aby podkręcić sprawność umysłu poprzez wiadomo dietę, cwiczenia itd ale też chcę wspierać się racetamami. Czytałem trochę w internecie jednak jak widze jest to ogromnie obszerny temat. Ogólnie chciałbym mieć lepszą motywacje (praca, nauka), zdolnosci interpersonalne- lingwistyczne, takie odmulenie umyslu gdyż jestem dość flegmatyczną no osobą no i oczywiscie poznawcze.
Myslalem nad mixem :
Noopept, piracetam, cdp cholina, kwasy omega olimpu. Co mi polecacie?
Pozdrawiam
  • 2 / / 0
02 maja 2017adekohehe pisze:
Witam,
Mam chęci aby podkręcić sprawność umysłu. Mam odpowiednia dietę dostosowaną indywidualnie, cwiczenia na siłownii oraz rozglądam się za ćwiczeniami umysłowymi(jak macie to chętnie się czegoś dowiem) itd ale też chcę wspierać się racetamami. Czytałem trochę w internecie jednak jak widze jest to obszerny temat. Ogólnie chciałbym mieć lepszą motywacje (praca, nauka), zdolnosci interpersonalne- szczególnie lingwistyczne gdyż nie jestem zbyt dobrym mówcą, takie odmulenie umyslu gdyż jestem dość flegmatyczną osobą czyli zależy mi na takiej ostrości myślenia i oczywiscie poznawcze zdolnosci aby szybciej się uczyć.
Myslalem nad mixem :
Noopept, piracetam, cdp cholina, kwasy omega olimpu. Co mi polecacie?
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ
Newsy
Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.

Bransoletka, która chroni przed „pigułką gwałtu”. Wynik w kilka sekund

Naukowcy z Portugalii i Hiszpanii opracowali papierową bransoletkę wyposażoną w miniaturowy czujnik, który w ciągu kilku sekund potrafi wykryć w napoju najczęściej stosowane substancje odurzające, m.in. GHB, skopolaminę, ketaminę czy metamfetaminę.