Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 941 / 170 / 0
@tramalowysong jak jarasz dzień w dzień mj to normalna sprawa że nie zaśniesz bez bucha + te wyraziste sny.Ja je miałem tylko w pierwszych tygodniach a potem zamula i realistyczne dziwne sny minęły.
  • 324 / 67 / 0
Ja mam zdiagnozowane PTSD i insomnia często mi dokucza, bez mirty trawka nie pomagała, robiłem przerwy itd. więc nie w tym klucz ale napewno się dokłada to do tego ale mam ziomka w pracy co też bierze mirte, z 10 lat trawy nie jarał już i ma strasznie pojebane realistyczne sny/koszmary
czas zwolnić
  • 941 / 170 / 0
@tramalowysong z lekami tak już jest,co człowiek to inny przypadek jeżeli chodzi o działanie
  • 324 / 67 / 0
No wiem ,zgadzam się, nie mówię ,że każdy tak ma ale widocznie jest to jednym z uboków.
czas zwolnić
  • 20 / 2 / 0
Mirty nie biorę już miesiąc i zamiast niej wszedłem na mianse ale jednak chyba nie jest to czego oczekuję i zastanawiam się czy nie wrócić spowrotem do mirty bo jak by nie patrzeć mianse można odstawić z dnia na dzień a przez prawie 5 lat mirta działała wybornie potem przestała dlatego zmieniłem na mianse a no i kiedyś na próbę odstawiłem ją też na miesiąc i też do niej wróciłem i działała fajnie (to chyba jedyny antydepresant po którym się fajnie czułem )
  • 941 / 170 / 0
@diegoxd brałeś mirtazapine solo i pomagała czy jako dodatek do innych leków?
  • 732 / 102 / 0
@tajemniczy25 Ja biorę mitrazapine 30 na noc. Fajna jest. Delikatna z antydepresatantem i Pregabalina 75
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 20 / 2 / 0
@tajemniczy25 @Palkrolik

Tak na prawdę miansa mnie już nie usypia praktycznie wogóle i ciekawe czy po miesiącu przerwy znowu fajnie zaskoczy

Pamiętam że kiedyś jak nie miałem jak jej kupić to przez miesiąc jej nie brałem i jakoś po miejscu kupiłem i wziolem od razu 30 i zaskoczyła

Scalono — CAF

Więc tak wczoraj standardowo nie mogłem usnąć po mianserynie mówię chuj wrzuciłem 15 mirty fajnie uspokoiła a po godzinie usnąłem i spałem bez przerwy 4h obudziłem się ogromna zamula dlatego też do niej wracam tylko że w dawce 30 z nadzieje że będę mógł spać tak jak spałem wcześniej
  • 20 / 2 / 0
Siemanko cześć i czołem dziś mija dokładnie 7 dzień jak wjechał znowu mirta do jadłospisu tylko że tym razem 15 wieczór i do tego Pragiola 225 została bez zmian

Przez te 7 dni bywało różnie za to dziś jak wstałem rano całkowicie inaczej się czuję dużo lepiej niż przez te 6 ostatnich dni na pewno czuję że działanie się rozkręca (stawiam że już gorzej nie będzie tylko lepiej )

Tyle ode mnie wieczorem jeszcze edytuje post jak by się coś ciekawego działo albo po kolejnym tygodniu

Pozdro
  • 941 / 170 / 0
@diegoxd czy oprócz mirtazapiny i pregabaliny stosujesz jeszcze jakieś leki?Na jaka przypadłość dokładnie?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Policjanci odkryli plantację marihuany w domu 77-latki pod Lubaniem. Zbierała na remont

Plantację konopi indyjskich znaleźli policjanci w domku 77-letniej kobiety, w wiosce koło Lubania. Kobieta tłumaczyła na przesłuchaniu, że produkowała marihuanę, bo potrzebowała pieniędzy na remont domu.

Używanie marihuany może wiązać się ze zmianami epigenetycznymi

Naukowcy podjęli się próby zbadania związku między zmianami epigenetycznymi u dorosłych osób, którzy palili lub palą marihuanę.

Według rządu USA Walgreens wydawał opioidy bez uzasadnienia medycznego

Departament Sprawiedliwości USA wytoczył proces przeciwko sieci aptek Walgreens, oskarżając ją o realizację milionów recept na kontrolowane substancje, w tym opioidy, bez odpowiedniego uzasadnienia medycznego. Zarzuty obejmują wydawanie recept z „czerwonymi flagami”, które wskazywały na ich potencjalną nielegalność.