Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 39 / 3 / 0
@kapelusznik
U mnie na tachykardie bardzo dobrze zadziałał propranolol. Delikatnie też wyciszył lęki. Dostałem go w dawce 10mg, ale działał dopiero przy 20-30mg. Uważaj tylko jeśli masz astme. Mnie lubił torchę podduszać.
  • 454 / 14 / 2
@WyjscieAwaryjne3
Mam propranolol. Niestety dodatkowo obniża ciśnienie. Znajoma kardiolog mówiła mi też, że ciągłe używanie prowadzi do osłabienia serca. Myślałem, że coś jeszcze jest na zbicie noradrenaliny.

proponuję zakończyć ten off-top i wrócić do tematu. każdy kolejny wpis nie na temat wyląduje w koszu - lady
  • 2244 / 381 / 0
Witam, ktoś się obecnie leczy tym lekiem?
  • 66 / 7 / 0
Cześć, tak ja się leczę już kilka lat …pytaj o co chcesz. Mam doświadczenie z tym lekiem, obecnie 15mg a były i 45mg dawki ….mocno się tyje po tym leku ogólnie
  • 2244 / 381 / 0
Dzięki za odzew @spokojnie07 Na co go bierzesz? W jakimś miksie czy solo? Jak oceniasz swój obecny stan psychofizyczny?
  • 66 / 7 / 0
Biorę ten lek zgodnie z zaleceniami lekarza: na sen…śpię dobrze chociaż ciężko rano po przebudzeniu…potrzeba trochę godzin żeby wrócić do równowagi psychicznej…biorę ten lek na problemy ze spaniem spowodowanyą nerwicą lękową ( już jako młody chłopak miałem duże problemy ze spaniem ) Leczę się od kilku lat tym lekiem…wcześniej były próby np Triticoo które bardzo źle wpływa na mnie potęgując objawy ptsd i nerwicy…obecny stan oceniam na kiepski, chociaż przesypiam całą noc ( powodem są różne problemy nie związane z tym lekiem ) myślę że obecnie ciężko byłoby mi spać normalnie bez tego leku…Osobiście uważam że nieroztapiana jest mocnych lekiem psychotropowym dlatego samoleczenia nie polecam…u mnie nic nie pomagało z leków i ten jest ok chociaż ma też slutki uboczne niestety ( szybkie przybieranie na wadze , ospałość, efekt jak po wypiciu wódki z rana …)
  • 31 / 2 / 0
23 października 2024Detronizator2 pisze:
Na serce polecam potas, zwłaszcza chlorek potasu.
Witam,
w jakiej postaci ten chlorek potasu, rozpuszczony w czymś?
w jakich dawkach/proporcjach i jak często
jeśli można spytać.

Pozdrawiam
  • 927 / 289 / 5
@markos74 Raczej tabletki/kapsułki o przedłużonym uwalnianiu.
Dawki to już zależą od twojej diety, ewentualnych przyjmowanych diuretyków czy ilości wody którą pijesz.
Na pewno ważne aby brać w trakcie/po jedzeniu, a jak ile, 1-3 tabletki. Wszystkie produkty mają zbliżoną ilość mg więc to dość uniwersalne dawkowanie.
Potas można sobie dość tanio zbadać, też warto.
"Nie istnieję, nigdy nie istniałem, ale skoro Ty już istniejesz to może i ja zaistnieję."
"Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 61 / 5 / 0
Efekt tego leku jest taki że chce ci się spać. Dopóki nie wjedzie tolerancja i działa coraz słabiej aż w końcu w ogóle. Na podstawie testowania własnego Mirtoru circa 2020 lub 2021. Jeśli dobrze pamiętam to chociaż na plus nie było gorzkie w smaku.
Uwaga! Użytkownik mobius nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 71 / 2 / 0
Mam jakąś alergię bądź nietolerancję, zrobiłem na własną rękę testy z krwi IgG4, alergolog je wyśmiał, gdyż "nie są wiarygodne w środowisku lekarskim". Chciał zrobić skórne, ale nie dało się, gdyż "nie ma na niej histaminy".

Jak długo po odstawieniu mirtoru 30 histamina wróci, ktoś coś wie?
ODPOWIEDZ
Newsy
Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.

Pierwsze takie badania obaliły popularny mit

Mikrodawki LSD zyskały popularność jako potencjalna metoda leczenia ADHD, ale najnowsze badanie kliniczne wykazało, że ich skuteczność nie przewyższa placebo. Choć wiele osób wierzyło w poprawę koncentracji i samopoczucia, naukowcy nie znaleźli na to dowodów.

Londyn: Ostrzeżenie przed supermocnym narkotykiem. Może być 500 razy silniejszy niż heroina

Londyńskie kluby nocne ostrzegają swoich bywalców przed niebezpiecznymi niebieskimi i zielonymi tabletkami sprzedawanymi jako ecstasy po tym, jak dwie osoby zmarły w zeszłym miesiącu po zażyciu tej substancji. Groźny syntetyczny opioid jest niezwykle silny i może być śmiertelny.