Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
ODPOWIEDZ
  • 962 / 272 / 2
zdrówka
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 9299 / 1807 / 2
Tutaj link do V1.
metylofenidat-t21428.html
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 3 / / 0
Czy są jakieś metody poza oczywistymi* żeby jakoś ujednolicić codzienne doświadczenia z MPH? Zdarza się, że mnie pięknie wycisza i daje skupienie oraz motywacje. A innym razem jestem senny równocześnie czując czysto fizyczny niepokój.

* oczywiste metody - sen, minerały, dieta, nawodnienie
  • 3 / / 0
Czy nie umre jak pojde na rave podczas kuracji 5mg rano 5mg poludnie medikinet, i bede pil alkohol + prawdopodobnie ketamina/koks/ MDMA ? Czy lepiej zrobic sobie 2 dniowa przerwe przed np ?
  • 3 / / 0
Cześć wszystkim!

Jestem nowy na forum i to mój pierwszy post, dlatego mam nadzieję, że znajdę tu trochę wsparcia i odpowiedzi na swoje pytania. Szukam substancji, która działaniem jak najbardziej przypomina metylofenidat. Zależy mi głównie na czymś, co pomoże w skupieniu i produktywności – bez przesady z efektami euforycznymi.

Dodam, że mam ADHD z deficytem uwagi i metylofenidatu nie mam możliwości dostać w tym momencie, dlatego szukam jakiejś alternatywy. Ważę 65 kg i mam ponad 170 cm wzrostu. Stosuję takie praktyki tylko wtedy, gdy muszę się uczyć na studiach – nie chcę się uzależnić, dlatego podchodzę do tego ostrożnie i szukam bezpiecznych rozwiązań.

Myślałem o amfetaminie, ale mam kilka pytań. Wolałbym unikać przyjmowania czegokolwiek nosem – najlepiej doustnie. Jak wygląda różnica między białą amfetaminą a innymi rodzajami? Jak dawkować doustnie, żeby było w miarę bezpiecznie i żeby narobić jak najmniej szkód dla organizmu? Na co trzeba się przygotować przy takim używaniu?

Planuję odmierzanie dawek na wadze jubilerskiej, żeby uniknąć przypadkowego przedawkowania. Czy to jest dobry pomysł? Przyjmując, że 1 g = 1000 mg, chciałbym zacząć od dawki 10 mg, żeby zobaczyć, jak działa i jak organizm na to reaguje. Zamierzam kupować materiał wyłącznie od sprawdzonych vendorów, bo zależy mi na jak największym bezpieczeństwie.

Dodatkowo chciałbym zapytać, jakie suplementy warto stosować, żeby organizm szybciej się regenerował i wracał do równowagi po użyciu?

Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi i wskazówki!

Pozdrawiam!
  • 315 / 101 / 3
@xyzkozaczek
Szukam substancji, która działaniem jak najbardziej przypomina metylofenidat. Zależy mi głównie na czymś, co pomoże w skupieniu i produktywności – bez przesady z efektami euforycznymi.
Tutaj:
https://my.clevelandclinic.org/health/t ... medication
masz listę oficjalnie uznanych (u USA) leków na ADHD.

Możesz także spróbować innych substancji, które warto wypróbować, np. Phenylpiracetam, Modafinil, Fasoracetam i inne.
Myślałem o amfetaminie, ale mam kilka pytań. Wolałbym unikać przyjmowania czegokolwiek nosem – najlepiej doustnie. Jak wygląda różnica między białą amfetaminą a innymi rodzajami? Jak dawkować doustnie, żeby było w miarę bezpiecznie i żeby narobić jak najmniej szkód dla organizmu? Na co trzeba się przygotować przy takim używaniu?
Najpierw uzyskaj prawdziwą amfetaminę (siarczan) a nie amfetaminę uliczną, która składa się głównie z kofeiny bezwodnej a amfetamina jest tam tylko dodatkiem.
Dodatkowo chciałbym zapytać, jakie suplementy warto stosować, żeby organizm szybciej się regenerował i wracał do równowagi po użyciu?
Jeśli stosujesz w dawkach leczniczych, w celu leczenia się, nie będzie zjazdu ani potrzeby regeneracji.
Ale być może ktoś inny doradzi Ci tutaj jakieś suplementy, które będą pomocne.
Powodzenia.
  • 3 / / 0
Mógłbyś proszę wyjaśnić, o co dokładnie chodzi z amfetaminą siarczanem? Jaka jest pełna nazwa tego środka, żebym mógł go znaleźć gdzieś samodzielnie?

Dzięki za wcześniejszą odpowiedź! Na pewno najpierw wypróbuję Modafinil, zanim zdecyduję się na amfetaminę. Miałem już kontakt z nootropami, ale szczerze mówiąc, nie zauważyłem żadnej różnicy w ich działaniu, dlatego podchodzę sceptycznie również do modafinilu.
  • 962 / 272 / 2
@Crode777 nie umrzesz, ale ręki uciąć sobie nie dam, bo równie dobrze możesz wyjść dziś z domu do sklepu i po drodze potrąci Cię samochód, życie bywa bardzo przewrotne.

Oczywiście nie życzę Ci tego, a nawet wręcz przeciwnie zdrówka życzę, bo mamy je jedno w tej grze i trzeba je pielęgnować.

Tak samo idąc na rave podczas kuracji, nic Ci się nie stanie, ale pamiętaj o zasadach harm-reduction nawodnienie (najlepiej muszynianka) 3 łyki co 15 min inaczej przez Ciebie przeleci i nic się nie wchłonie, elektrolity, jak najmniejsze dawki i jak największy odstęp czasowy od poprzedniej do następnej.

kokainę bym sobie akurat odpuścił, porównaj sobie wzór strukturalny metylofenidatu i kokainy. Sam obrazek daje dużo do myślenia.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 315 / 101 / 3
28 stycznia 2025xyzkozaczek pisze:
Mógłbyś proszę wyjaśnić, o co dokładnie chodzi z amfetaminą siarczanem? Jaka jest pełna nazwa tego środka, żebym mógł go znaleźć gdzieś samodzielnie?
To jest właściwa nazwa amfetaminy, którą można kupić. amfetamina w formie swojej molekuły nie nadaje się do przechowywania i używania. Przerabia się ją na sole różnych związków. W tym wypadku jest to siarczan. Jeśli będziesz pytał o czystą amfetaminę bez dodatków, to będziesz pytał właśnie o siarczan (czasem występuję w innej formie ale to bez znaczenia).
  • 168 / 58 / 2
jesli nie masz mozliwosci zdobycia recepty na dimezylan lisdexamphetaminy albo na metylofenidat to modafinilu sprobowanie zalecam. jesli bedziesz dobrze szukac to amfetamine rowniez czysta znajdziesz. a co do suplementow to l-teanina, bakopa drobnolistna, zen-szen, ginkgo biloba, ashwaganda, kofeina
11:39 Ricsson [257]: w ogole
11:39 Ricsson [257]: uwierzylem w boga, w cuda
11:39 Ricsson [257]: mialem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: wypilem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson [257]: mam 3 piwa
ODPOWIEDZ
Newsy
Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.