Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
Zablokowany
  • 3 / / 0
Odpisuję po miesiącu, ale jak to mówią lepiej późno niż wcale, @hubii w normalnych dawkach brałem go 2/3 miesiące, zdecydowanie tu nie chodzi o zjebaną tolerancje tylko bardziej o całkowitą zmianę profilu działania substancji, @Detronizator2 detox miałem około roczny od praktycznie wszystkich ,,cięższych'' stymulantów, jedynie koks 2 razy wleciał na urodziny i sylwestra. W tym roku do MPH wróciłem w maju żeby ogarnąć naukę do matur, ale dalej to samo. Nerwowość, bóle głowy, itp. @kujwdubie Widzę że nie jestem jedyny :D Próbowałem suplementacji różnych mikro i makro składników, zmianę ilości białka, węgli w diecie, ale w moim przypadku nie dało to żadnych efektów. Z tego co czytałem sporo jest ludzi u których MPH po jakimś czasie przestaje działać jak powinien. Dla ADHD-owców zostaje jeszcze amfetamina, ale niestety w naszym pięknym kraju leczenie się nią jest praktycznie niemożliwe/nieopłacalne.
  • 2235 / 379 / 0
Mi MPH jakoś ciężko leży na żołądku dlatego otwieram te tabsy i w jamie ustnej rozpuszczam te granulki po trochu.
  • 105 / 6 / 0
05 listopada 2023nCuX pisze:
03 listopada 2023hubii pisze:
jak dlugo go brales w normalnych dawakch?

jak najbardziej tolerancja mogla sie zjebac od fety

ale glowna przyczyna jest po prostu branie go przez dlugi czas, wspomniales ze raz zwiekszyles dwukrotnie dawke,
czy wzialbys fecie czy nie to i tak by przestal dzialac

i watpie ze raz tylko poleciales ale to taka dygresja

na logike tolerancja powinna powrocic jak bierzesz go teraz okazjonalnie, ale jak przyjebales tam tone to moze sie przepaliło coś na dluzej uwazaj z takimi miksami
jak juz to jedno wybierz %-D
amfetamina stosowana w przerwach od MPH odwraca tolerancje na MPH
Najlepiej stosować na przemian 2tyg dextro 2 tyg MPH
Poważnie? Czy ktoś inny mógłby się wypowiedzieć, ja myślałem że obydwie substancje budują na siebie tolerancję i biorąc dextroamfetamine później dlugo nie będzie działać metylofenidat. Tymbardziej że kilka razy odczułem to na sobie, dla przykładu:

W 9 dni zjadlem łącznie 210mg dextroamfetaminy leku attentin, która czulem dość dobrze ale też nienadzbyt mocno. Dwa dni nie brałem żadnych stymulantow po czym przyjąłem 0,65g ulicznej fety w ciągu 11 godzin i praktycznie oprócz lekko poprawionego nastroju nic nie poczulem, ba nawet zasnąłem i spałem słodko 11 godzin po ostatnich dwoch kreskach lacznie ok 100mg, no ale od jakiegoś czasu feta w zasadzie mnie uspokaja nie daje speeda wcale, bardziej speeduje mnie metylofenidat I powoduje większe problemy z snem. No ale dalej jeszcze 1 dobę nie przyjmowałem stymulantow i dopiero po tej dobie mam znowu medikinet IR I wczoraj 80 mg przyjmowane w mniejszych dawkach przez 5 godzin ledwo co czulem a dzisiaj od 9 do 17 przyjąłem łącznie 225mg i jeszcze słabiej poczulem niż wczoraj, wydaje mi się, że mam tolerancję wywalona przez dextroamfetamine bo nawet uliczna polska feta nie chce działać a kolega na tej samej fecie leci już 4 dzień i zużył ok 700mg. Wydaje mi się że jednak dextroamfetamina i amfetamina robią duża tolerancję na metylofenidat, ja metylofenidat przyjmuje od kwietnia na ADHD ale w lipcu zrobiłem przerwę i leciałem na ulicznej i dextroamfetaminie z apteki to jak skończyłem ten ciag to metylofenidat dopiero po tygodniu zaczal działać tak jak przed w niskich dawkach.
  • 2235 / 379 / 0
metylofenidat jest inhibitorem a amfa releaseem więc masz rację to kłoci się że sobą.
  • 105 / 6 / 0
A wogule po pół roku brania metylofenidatu i buprupionu w dawce 150mg na dzien miałem już ochotę odstawić całkiem metylofenidat ponieważ miałem wrażenie, że więcej mi szkodzi niż pomaga, dużo skutków ubocznych miałem niby 15 mg wydawalo się za duzo więc dawkowalem 10mg ale mnie metylofenidat trzymał max 2godziny i te ciągle hustawki więc dawkowalem 10mg co 2 godziny ale i tak na koniec dnia gdy już nie chciałem dawkować by zasnąć następowało zejscie, napięcie ciężkie do uspokojenie co prawda na sen pomógł trazodon ale gdy zejście pojawiało się jeszcze w cisgu dnia było to uciążliwe, dwa miesiące temu zmieniono mi bupropion na citalopram obecnie biorę tylko 10mg dziennie ale citalopram sprawił że wreescie metylofenidat zaczal dosyć dobrze działać dłużej ale za to musiałem 20-30mg zażyć na raz żeby go czuć, ale mniej odczuwałem zejście I nawet 5godzin potrafił fajnie działać, możliwe że przez citalopram ciągle potrzebuje takich wysokich dawek metylofenidatu? Nawet jak zdarzało mi się 3 dni przerwy zrobić? Dalej dużo lepiej znoszę apteczna dexamfetamine bo np elvanse wrzucam rano 70mg lisdeksamfetaminy= 21mg deksamfetaminy i cały dzień mój mozg pracuje bardzo dobrze normalnie zasypiam nie mam problemu z apetytem zadnych wejsc/zejsc tikow, bo po metylofenidacie to jest roznie z tym u mnie, ale niestety już nie mam tego a w polsce chyba dalej ciężko będzie to dostać jako alternatywę na adhd.
  • 2235 / 379 / 0
Uzalezniles się od tego rushu dopaminowego po amfie
  • 105 / 6 / 0
Bardzo możliwe bo zanim postanowiłem się leczyć, trafiłem do psychiatry i zdiagnozowano u mnie adhd znałem uliczna amfetamine od 13 lat i odkąd ja poznałem to była moja ulubiona używka, przez te 13 lat zdarzyło mi się ją zazywac powiedzmy dwa razy do roku natomiast 2 lata temu miałem 4,5 miesieczy ciag gdzie leciałem na niej prawie codziennie.

edit ncux
Tak właśnie mi się wydaje że przez moje doświadczenia z amfa ciągle mam niedosyt z metylofenidatem i przesadzam z dawkami.

proszę o używanie edycji i nie pisania posta pod postem ncux

No ale dziwne jest to że z deksamfetamina nie przesadzam wystarcza mi ta jedna tabletka na cały dzień a z metylofenidatem czasami nie potrafię się opamietac chodź wiem że nic to nie da albo będę czuł się tylko gorzej

zamiast pisać do mnie pm zadaj pytanie w dziale s+ napewno ktoś ci pomoże ;) Ncux
  • 2235 / 379 / 0
Ta deksamfetamine można kupić w aptece?

dział sprzedawcy ncux
  • 1298 / 258 / 0
MPH jest tylko inhibitorem a amfa oprócz inhibicji ma jeszcze inne cechy,
tak czy siak oba to inhibitory i na logike tolerka rosnie na inhibitory %-D
Spoiler:

proszę o rozwiniecie słowa inhibitor i genezy kiedy zostało użyte przypadku MPH chętnie się czegoś nowego dowiem hehehe
NCUX
  • 1 / / 0
próbował ktoś to palić? Jeśli tak to w jakiś sposób?

Druga sprawa to stosował ktoś podanie p.r MPH? Tolerka urosła bardzo duża nos wymęczony suchy słabo wchłania już chyba xD

btw jak to jest że lekarka w przychodni mi dała na recepcie refundację i za pake MPH 20mg IR 30 tabletek zapłaciłem 3 zł zamiast 40? Od czego to zależynod.humoru lekarza?
Zablokowany
Newsy
USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku

Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.