Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
08 czerwca 2024Loop12 pisze:1,5 krotny nadmiar KMnO4 oznacza, że dajesz go więcej, niż jest pseudoefedryny, a nie mniej.28 lutego 2020Slomiany+ pisze: Siemanko
Ja chciałem zapytać o proporcje przy 2 paczkach Acataru ( ok. 1400mg). Kilka osób się wypowiedziało że próbowało z 2 pakami, ale nie było mowy o ilości reszty odczynników.
Cytując Paratharmona (jeśli źle napisałem nick to przepraszam)
"Doświadczalnie według hive'a dobrą ilością jest 1,5 krotny nadmiar molowy KMnO4 względem pseudoefedryny, czyli w przypadku chlorowodorku pseudoefedryny zawartego w popularnych OTC byłoby to 450mg KMnO4 na 1g pefka*HCl;"
Czyli powiedzmy że robię tak:
Do pojemnika wsypuje proch z 2 pak
Zalewam 8ml wody (zostawiam miejsce jakby była papka)
Domyślam się że ilość octu nie musi być zwiększona i to jest pytanie 1 w sensie czy mam tu rację?
I dodaje proch z 5 tab(500mg) KMnO4
Po czym reszta jak w przepisie?
Prosiłbym o w miarę szybką odpowiedź. :)
Ostatnio też zastanawiałem się dlaczego jeszcze nikt nie wyprodukował metkata w postaci kryształu gdzie nie ma ryzyka zatrucia manganem. Ale to offtop.
Jako przykład: dla 240 mg pseudoefedryny ( 4 tabletki ), dajemy 344 mg KMnO4.
Jeśli nie filtrujesz masy tabletkowej, to jeszcze więcej nadmanganianu dajesz.
A co do wyciągnięcia metylokatynonu (bo tak naprawdę nazywa się metkat), to przecież jest cała masa ketonów począwszy od pierwszego 4-metylometkatynonu (którym różnił się tylko tym, że miał JEDNO wiązanie więcej, które nie wiązało żadnej cząstki (polecam zobaczyć wiki) , później 4-metyloetkatynon(4-MEC wcale nie był zły jak pizgnął kolega odpowiednio to przez pół godziny mówił "o ja pierdole jak zajebiście o kurwa jak wchuj" i tak w kółko non-stop. A teraz co mamy? chlorometkatynony. 4-chlorometkatynon (klefedron) różni się właśnie tylko tym, że jak 4MMC miało wiązanie "wolne" to w klefie jest wykorzystane i dołączony jest tam chlor. Odłączyć cząstkę chloru i zostawiając wiązanie i można wracać do 2010... A jak z 4-chlorometkatynonu zrobić sam metkat? Ujebać chlor i to wiązanie (ale to już się pewnie domyśliliście). Jak taki NileRed/Blue potrafi ze steropianu zrobić żelki, to te procesy muszą być łatwiejsze. Tylko mały problem...dostęp do labu, sprzętu i chemika z prawdziwego zdarzenia. Bo ja to niby tam miałem rozszerzoną w liceum i lubiłem, ale niestety bardziej mnie absorbowały języki.
Proszę mnie jak najszybciej wytłumaczyć, jeśli źle myślę. Tak, proszę.
Im wiem więcej tym mniej mówię
Już miałem Ci rzucić karmą bo zacnie prawisz jednak popełniłeś potem jeden dosyć rażący błąd. Ale nie szkodzi, po to tutaj jesteśmy, żeby wymieniać się wiedzą i doświadczeniem.
Zacznijmy od metkata który jest narkotykiem prototypowym można powiedzieć (tak wiem że jest katynon jeszcze , ale nas on nie interesuje) Ma on stosunek 70:30:0 dopa:norad:sero. Ma metyl, ale nie przy pierścieniu benzenowym.
mefedron - nie jest to reguła, ale najczęściej gdy do jakiegoś narkotyku dodajemy metyl przy benzenie (ten ogonek z lewej strony, porównaj z kotem) to pojawia się działanie serotoninergiczne. Podobnie jest z amfetamina mi. Działanie jest bardziej zrównoważone i bardziej odpowiada ssakom.
3cmc/4cmc (klofedron/klofedron) - otóż nie ma fizycznie możliwości by odczepić chlor od benzenu. Dlaczego? Dlatego, że wiązanie chlor-benzen jest znane jako drugie najsilniejsze w całej chemii, silniejsze jest tylko fluor-benzen. Związki takie jak heksafluorobenzen bądź heksachlorobenzen to substancje które właściwie nigdy się nie rozkładają. Są zabronione na podstawie konwencji sztokholmskiej. Słyszałeś o freonach? Tak, właśnie dlatego wycofano freony, ze względu, że połączenie fluoru, chloru, bromu bądź jodu jest jednym z najtrwalszych w chemii.
Robi się innym sposobem. Uzyskując biały płyn (przeźroczysty mamy lepszy niż żółty, ale to jest kwestia osobistych preferencji. Robiąc roztwór do picia mniej niszyczymy organizm niż wstrzykując zwłaszcza nerki. Najlepszy przepis prowadzi do uzyskania brazowego płynu, który też możemy uzyskać przez pomieszanie jasnego i żółtego, ale wtedy traci więszkość mocy. Pijąc aby nie stracić mocy można pierwsze wypić żółty, a po pięciu minutach wypić jasny wtedy nic nie tracimy. Jasny i żółty przepłukuje się połową użytego płynu do gaszenia. Brązu nie przepłukuje się. Brązu nie da sie przefiltrować przez nawet trzy filtry. Brąz wchodzi na ciepło jak amfetamina, dla niektórych jest o wiele lepszy od niej. Wytworzenie brązu jest męczące trzeba mieszać najlepiej małym śrubokretem minimum 15 miut do 30 minut. Brąz łączy w sobie cechy jasnego i żółtego, ale jest mocniejszy niż oba właściwie zmixowane. Z brązu najepiej zrobić tabletki, ale trzeba umieć odzyskać celulozę mikrokrystaliczną z innych tabletek. Tabletka z brązu jest mocniejsza ok.25% niż brąz wypity. Tabletka jest lepsza od najczystszej amfetaminy.
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Leki z Poznania jechały do Ukrainy. Tam produkowano z nich narkotyki
26 stycznia 2026 roku do Sądu Okręgowego w Poznaniu trafił akt oskarżenia przeciwko siedmiu osobom podejrzanym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej działającej na terenie Polski i Ukrainy. Sprawę opisała Prokuratura Okręgowa w Poznaniu.
CBZC rozbija packzomatową dystrybucję
Współpraca policjantów z Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości i wydziału kryminalnego z Chełmna doprowadziła do zatrzymania 44-latka, który z wykorzystaniem paczkomatów, wysyłał do odbiorców paczki z narkotykami. Przy zatrzymanym funkcjonariusze zabezpieczyli znaczną ilość narkotyków i gotówkę. Mężczyzna trafił na 3 miesiące do aresztu.
CBŚP rozbiło narkotykowy biznes w darknecie. Zabezpieczono tysiące waporyzatorów, ciastek i batonów
Funkcjonariusze CBŚP rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, która przez kilka lat produkowała i sprzedawała narkotyki za pośrednictwem sieci darknet. W ofercie grupy znajdowały się m.in. waporyzatory, ciastka i batony nasączone substancjami psychoaktywnymi THC i HHC. W sprawie zatrzymano 10 osób, z których osiem decyzją sądu zostało tymczasowo aresztowanych.