Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
08 czerwca 2024Loop12 pisze:1,5 krotny nadmiar KMnO4 oznacza, że dajesz go więcej, niż jest pseudoefedryny, a nie mniej.28 lutego 2020Slomiany+ pisze: Siemanko
Ja chciałem zapytać o proporcje przy 2 paczkach Acataru ( ok. 1400mg). Kilka osób się wypowiedziało że próbowało z 2 pakami, ale nie było mowy o ilości reszty odczynników.
Cytując Paratharmona (jeśli źle napisałem nick to przepraszam)
"Doświadczalnie według hive'a dobrą ilością jest 1,5 krotny nadmiar molowy KMnO4 względem pseudoefedryny, czyli w przypadku chlorowodorku pseudoefedryny zawartego w popularnych OTC byłoby to 450mg KMnO4 na 1g pefka*HCl;"
Czyli powiedzmy że robię tak:
Do pojemnika wsypuje proch z 2 pak
Zalewam 8ml wody (zostawiam miejsce jakby była papka)
Domyślam się że ilość octu nie musi być zwiększona i to jest pytanie 1 w sensie czy mam tu rację?
I dodaje proch z 5 tab(500mg) KMnO4
Po czym reszta jak w przepisie?
Prosiłbym o w miarę szybką odpowiedź. :)
Ostatnio też zastanawiałem się dlaczego jeszcze nikt nie wyprodukował metkata w postaci kryształu gdzie nie ma ryzyka zatrucia manganem. Ale to offtop.
Jako przykład: dla 240 mg pseudoefedryny ( 4 tabletki ), dajemy 344 mg KMnO4.
Jeśli nie filtrujesz masy tabletkowej, to jeszcze więcej nadmanganianu dajesz.
A co do wyciągnięcia metylokatynonu (bo tak naprawdę nazywa się metkat), to przecież jest cała masa ketonów począwszy od pierwszego 4-metylometkatynonu (którym różnił się tylko tym, że miał JEDNO wiązanie więcej, które nie wiązało żadnej cząstki (polecam zobaczyć wiki) , później 4-metyloetkatynon(4-MEC wcale nie był zły jak pizgnął kolega odpowiednio to przez pół godziny mówił "o ja pierdole jak zajebiście o kurwa jak wchuj" i tak w kółko non-stop. A teraz co mamy? chlorometkatynony. 4-chlorometkatynon (klefedron) różni się właśnie tylko tym, że jak 4MMC miało wiązanie "wolne" to w klefie jest wykorzystane i dołączony jest tam chlor. Odłączyć cząstkę chloru i zostawiając wiązanie i można wracać do 2010... A jak z 4-chlorometkatynonu zrobić sam metkat? Ujebać chlor i to wiązanie (ale to już się pewnie domyśliliście). Jak taki NileRed/Blue potrafi ze steropianu zrobić żelki, to te procesy muszą być łatwiejsze. Tylko mały problem...dostęp do labu, sprzętu i chemika z prawdziwego zdarzenia. Bo ja to niby tam miałem rozszerzoną w liceum i lubiłem, ale niestety bardziej mnie absorbowały języki.
Proszę mnie jak najszybciej wytłumaczyć, jeśli źle myślę. Tak, proszę.
Im wiem więcej tym mniej mówię
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce
Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.
Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”
Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.
Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne
Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).