Metadon to najprostszy chemicznie opioid – 6-(dimetyloamino)-4,4-difenyloheptan-3-on.
Więcej informacji: Metadon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1534 / 204 / 0
@KochanekOpium, metadon MA niestety działanie hepatotoksyczne. Poza tym jeżeli przyjmuje się go przez dłuższy czas, może wywołać ginekomastię, a jeżeli podaje się go pozajelitowo, to w zasadzie tylko i.v. inaczej wywołuje objawy podrażnienia miejscowego. To są pewne informacje, źródło "Leki współczesnej terapii"
  • 343 / 6 / 0
Tego się nie spodziewałem i jestem w szoku. Na jakiej zasadzie metadon może spowodować ten rozrost sutka u faceta? Cholera, chyba u bab nie ma tego zagrożenia, bo znam przypadki na programie metadonowym, że baby biorą pożyczki na zabieg powiększenia sobie biustu:-) Jak jeszcze ktoś tutaj napisze, że syrop u bab powoduje rozrost penisa, to uznam że ten świąt naprawdę stoi na głowie!
Uwaga! Użytkownik Motor niczyj jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 189 / 3 / 0
to są już mocno naciągane skutki uboczne które występują u 1 na 1000 użytkowników. metadon też powoduje zaburzenia błędnika u mnie na programie jest około 170 osób i ten objaw wystąpił u jednego pacjenta (chodził zygzakiem jak pijany) zamienili mu metadon na suboxon i mu przeszło. Aspiryną powoduje wrzody żołądka, paracetamol jest hepatoksyczny, alkohol zawarty w jednym małym piwie jest neurotoksyczny i tak dalej i tak dalej. Liczą się objawy uboczne które występują powszechnie co najmniej u 1 na 50 osób.

Co do wpływu metadonu na wątrobę. Jak byłem na detoksie to jeden już starszy człowiek który był zarażony hcv i miał już niemal marskość wątroby mówił mi że po metadonie z wątroba problemów nie ma nawet jak wypije z 200ml aby sie nagrzać, ale wystarczy ze wypije jedno piwo czy 2 whisky to od razu wątroba na kilka dni mu puchnie i go boli. To jest dowód na to co bardziej szkodzi wątrobie.
Sam twierdzi ze chlaniem sobie rozjebał wątrobe bo na HCV lubił pić często małe ilości alkoholu bo bardzo lubi whisky
  • 343 / 6 / 0
Ale pamiętaj, że na programie pije się astronomiczne ilości metadonu, oraz że niektórzy piją go latami! Dlatego te wszystkie skutki uboczne wychodzą... Niby w danych o skutkach ubocznych jest zawsze podane, u ilu procent pacjentów występuje dany skutek uboczny, ale czy tam pisze, o jakie dawki chodzi i jaki czas terapi??? Przecież na programach nieomal wszyscy piją dawkę wyższa niż dawka śmiertelna i to przez wiele lat. Czy w ogóle ktoś prowadził takie badania?
Uwaga! Użytkownik Motor niczyj jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 312 / 12 / 0
Siemanko.

Mam pytanko, a otoz zaczne od tego, ze w dniu dzisiejszym jestem na buprze w dawce 2mg, przyjmowanej dozylnie. Na buprze jestem juz od 3-4 miesiecy, z poczatku bylo to 4mg, potem zszedlem do 2mg i tak zostalo. Po kilku dniach prob, dzisiaj wkoncu poznalem dziewke, ktora chetnie odsprzeda mi swoj metadon. Napytalem sie troche i naszukalem, bo kogo to bym nie spytal, kazdy albo przykladnie dawkowal swoj metadon i niechetnie chcial go oddac, albo byli tacy co chetnie by oddali, ale musieli wypic syropek w aptece przy nadzorowym wydawaniu pojedynczych dawek. Kolezanka za to dostaje swoj metadon pakowany w buteleczkach na wynos, ale w ten weekend ponownie zaczela grzac here i chociaz zalila sie z tego powodu, to po zlozeniu jej oferty, ucieszyla sie bardzo. Chetnie mi odsprzeda metadon, juz w srode przyniesie dla mnie dwie buteleczki po 67ml.

Pytanko jest teraz takie, ile tego metadonu moge wypic, zeby sie w miare upierdolic, ale nie przedawkowac? Metadonu nigdy w zyciu nie bralem, a slyszalem o ludziach, ktorzy przekrecili sie po 40-50ml nie majac duzej tolerki na opiaty. Ja tez mam mala tolerke i pomimo bupry nadal jestem w stanie sie ujebac 600mg kodeiny, razem z pelnym wyrzutem histaminy.

Druga sprawa, czy bupra blokuje tez metadon?

Ile mam go wypic?
moor1992
  • 343 / 6 / 0
Zależy od wagi ciała, ale dawka 40 -50ml jest już śmiertelna dla osób bez rozwiniętej tolerancji. Ja znam ludzi, którzy piją od 5 do 10ml i czują się znakomicie! Jeżeli już zaczniesz pić metadon, to odstaw wszystkie inne prochy, bo w innym razie taki mix będzie groźny, a do tego JUŻ ZAWSZE będziesz musisal do opio dobierać benzo i inne rzeczy, a potrzebne dawki szybko się wywindują do astronomicznych
  • 189 / 3 / 0
synapse
ty chyba mieszkasz za granica? upewnij sie jakie sterzenie ma ten płyn czy takie tradycyjne jak w polsce 1ml/1ml czy inne. Jak takie tradycyjne to ja bym wypił przy twojej tolerce (walić 600mg kodeiny to już jednak jest troche wyrobiona tolerka) ja bym zaczą od 15ml a potem dopił po 2 godzinach jak by było za słabo

ja kiedyś miałem tolerke troche wiekszą taką na 900ml kodeiny i wtedy przypadkiem kupiłem metadon pierwszy raz, to jak wypiłem 30ml to porobiło w sam raz
  • 3 / / 0
W Warszawie na programie na Nowowiejskiej zaczęli wydawać ten mocniejszy syrop 5mg/1ml.Z ciekawości stuknąłem ,i powiem że jestem miło zaskoczony ,nie mówiąc już o czysto technicznych zaletach jak ilość i konsystencja (nie jest tak gęsty i słodki jak "1") ułatwiających podanie .
  • 312 / 12 / 0
Wypilem 25mg metadonu i powiem, ze kurewsko mi sie podoba. Kurwa mac, ostatnio kiedy czulem to euforyjke w biodrach to sezon opiumowy, ktory z reszta niedlugo sie zacznie razem z napierdalaniem dzien w dzien. Oho, czaje sie juz na tego kurewskiego nodda 10 godzinnego!

Pytanie mam, mozna zajebac metadon IV? Trzeba do syropu dodawac wody? Mam syrop 1/1, nie jest gesty i nie jest tez slodki.
moor1992
  • 1680 / 266 / 0
Metadon w syropie nie nadaje się do "zajebania" go iv.
Największy przegryw na forum
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
HyperTuba dodaj film
Newsy
Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.

Londyn: Ostrzeżenie przed supermocnym narkotykiem. Może być 500 razy silniejszy niż heroina

Londyńskie kluby nocne ostrzegają swoich bywalców przed niebezpiecznymi niebieskimi i zielonymi tabletkami sprzedawanymi jako ecstasy po tym, jak dwie osoby zmarły w zeszłym miesiącu po zażyciu tej substancji. Groźny syntetyczny opioid jest niezwykle silny i może być śmiertelny.

1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.