Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 1287 / 327 / 12
15 maja 2025Piotrkowalski pisze:
Jaką odmianę polecacie na wyjście do ludzi, impreza żeby nie zamulać ale też nie dostać ataku paniki ani nie schizowac bo w tym to jestem dobry 😎, pzdr
gusta guściki… imo zioło na imprezach to średni pomysł szczególnie tych zakrapianych ale wg mnie każda sativa (w rozsądnych dawkach) sie nadaje
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 74 / 13 / 0
Ahh! Świetne uczucie wejść do apteki i wyjść z piętnastakiem skuna po 30 zł/g :D z 10 lat temu to bym zwariiowal chyba, marzenia się spełniają hahah

A tak w ogóle to u was tez te przychodnie/kliniki konopne wyglądają jak cannabis cluby? 😂 leci regge na telewizorze, gościu na recepcji sprzedaje bletki, mlynki, vapy itd. śmieszny klimat
  • 74 / 13 / 0
Sorry za post pod postem, ale mam pytanie do osób, które latały samolotem do innego kraju UE z medykiem. Otóż lece na Cypr i mam już wszystkie dokumenty: recepta, zaświadczenie od lekarza oraz papier z wojewódzkiego inspektoratu farmaceutycznego - czy to styka? Ogolnie nikt nic nie wspominał, żeby tłumaczyć to na inny język niż polski. Oczywiście tematu biorę tylko tyle ile pozwolił lekarz i nic ze mna do polski nie wraca. Wiem, ze Cypr jest pod katem jarania dość konserwatywny, wiec wole tu dopytać. Na lotnisku w PL spodziewać się jakiejs wzmożonej kontroli czy patrzą na papier i puszczają dalej na wyjebaniu?
  • 1924 / 183 / 0
@TooMuchSmoke, kiedyś czytałem o przewożeniu różnych leków narkotycznych i jeśli ma się takie, to trzeba to zgłosić przed odprawą, dokumenty posiadać najlepiej w języku angielskim lub kraju do którego się leci i polskim. Pamiętaj że wszystko musi być zrobione jak trzeba, bo możesz nie zdążyć na samolot, a może nawet mieć problemy z prawem. To tyle z głowy co pamiętam. W internecie jest wszystko ładnie opisane. Na pewno tutaj też są osoby, które przechodzily przez takie procedury.
Take DXM and Be Happy
  • 74 / 13 / 0
No właśnie w necie jest sporo sprzecznych informacji, dlatego zależy mi na opinii kogoś kto już to przechodził ;)
  • 2244 / 380 / 0
mj w formie olejku bez papierów
  • 12451 / 2421 / 0
Z tabletkami (w sensie lekami oryginalnie zapakowanymi) nie ma problemu, a przynajmniej jeszcze kilka lat temu nie było. Zioło to jednak inna sprawa. Jeśli na tym Cyprze jest nielegalne, to pobyt może się skończyć na "wyjaśnianiu" wiadomo gdzie i wiadomo z kim.
Z Polski pewnie wylecisz, ale co będzie na lotnisku w Nikozji, czy gdzie tam lądujesz, to najlepiej pytać ambasady polskiej na Cyprze. Choć z ambasadami i kontaktem z nimi bywa różnie.
Ew. zapytaj się Chat GPT.

Wprawdzie tego aptecznego nigdy nie próbowałem, ale Sour Diesel potrafi nieźle porobić, dlatego go nie wymieniałem. Choć jest to jak najbardziej przyjemna odmiana, lubi powodować natłok myśli na początku.
  • 1924 / 183 / 0
Kiedyś czytałem o Polce, którą zamknęli w więzieniu w Egipcie (nie pamiętam na jak długo, ale ponad rok siedziała) za posiadanie przy sobie tramadolu przepisanego przez lekarza. Nie zgłosiła tego i nic nie pomogły dalsze tłumaczenia.
A z ziołem to już bym się zastanowił czy na pewno potrzebuję zabierać ze sobą, czy nie lepiej sobie odpuścić. Bo co z tego jak ma się legalnie od lekarza, jak sytuacja może się potoczyć bardzo różnie. Ktoś zapewni że będzie wszystko dobrze, a trafisz na jakiegoś służbiste i wakacje spędzisz tłumacząc się w obcym kraju w obcym języku.
Ja wielokrotnie przewoziłem paczkę benzo (klony lub alpra) w walizce i kilka tabletek w bagażu podręcznym i nigdy nie musiałem się z nich tłumaczyć, jednak lekki stres był, ale bez klonów i tak bym nigdzie nie poleciał, bo nie odstawiłbym ich CT po roku czy dwóch brania. Jakby się ktoś uparł to też bym musiał się tłumaczyć, ale za paczkę klonów raczej nikomu problemów robić nie będą.
Najlepiej dowiedz się osobiście, a jak nie będziesz miał 100% pewności to może lepiej sobie odpuść. Może na miejscu coś ogarniesz.
Take DXM and Be Happy
  • 74 / 13 / 0
hehe no Egipt to nie UE. Tak jak pisałem wyżej - mam komplet dokumentów uprawniających do wywozu, także po stronie Polskiej zero obaw. Ale znalazłem na stronie gov informacje, ze należy jeszce wysłać mailowo do Cypryjskiego organu odpowiedzialnego za przewóz leków prośbę o taka możliwość, formularz wypełniony + skan recepty. Czekam na ich odpowiedz. Dam tez znac po powrocie jak poszło - może komuś się przyda ;) a i oczywiście w życiu nie bawiłbym się w takie coś na własna rękę (czyli ze lece na farta bo mam receptę), no i oczywiście do krajów gdzie nie ma medycznej tez lepiej nie ryzykować, o krajach arabskich to nawet nie wspominam
  • 1880 / 304 / 0
Do krajów typu Egipt czy Tunezja (oba fajne - ale Egipt zdecydowanie lepszy btw szczególnie nurkowanie rafy i życie morskie coś pięknego) w życiu nie wziąłbym niczego narkotycznego, nawet nasennych. W Tunezji na plaży mi nawet proponowali weed - dwóch ok 19-letnich szczurków arabskich oczywiście ich zlałem
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.

Papier nasączony syntetyczną marihuaną

W strzelińskim zakładzie karnym wykryto próbę przemytu substancji ABP, którą nasączone były kartki listu. Działanie syntetycznego narkotyku można porównać do silnego działania marihuany.