Więcej informacji: Modulatory GABA w Narkopedii [H]yperreala
Poza tym waporyzowany smakuje obrzydliwie i podrażnia gardło.
Substancja niewypał (nie mam tolerki na benzo/GBL).
Jeśli to byłoby kilkakrotnie mocniejsze to mogłoby być rzeczywiście zajebiste, no ale nie jest. Może jeszcze kiedyś pojawią się lepsze zamienniki metkawalonu (który w PL jest raczej nieosiągalny).
Metoda sniff, ilość 300mg w 2h.
Dodam jeszcze, że tolerka na wszelkie modulatory gaba zerowa, podejrzewam że na ludzi z nawet lekką tolerką może w ogóle nie zadziałać
---------------------------------> PAJACYK.pl <----------------------------------------------------
Ile tego zarzucic biorac pod uwage fakt, ze mam dosc spora tolerke na benzo?
Z gory dzieki za pomoc :).
Po tym co widziałem na "Wilk z Wall Street" gdzie ten środek używano, wolę się upewnić.
Źródło:
The Wolf Of Wall Street - Lemmon Quaaludes - https://www.youtube.com/watch?v=9qUou4fzoSI
2015 lis 18, 20:00 / scalono
Hmm nie wiem.
Wziąłem ok 10mg-20mg oral.
I na tym koniec, wiem że coś robiłem ale nie wiem co. Totalna amenzja.
Na podkładzie z etizolamu. Mój błąd.
Widocznie działa na mnie i to mocno. Przetestuję na sucho.
Serio te 20mg sniffem powiedzmy, tak szkodliwe?
Toksyczność i drgawki? Hmmm....
Można łączyć z benzo? Rozumiem, że jeśli tak to mniejsze dawki tak? Czy nie można?
W tym przypadku benzodiazepiny mogą zaradzić problemowi drgawek, lecz efekty amnezyjne najprawdopodobniej się skumulują.
ogolnie na forach zagranicznych nie ma to wziecia i ludzie sie przestrzegaja pzed nim, zwlaszcza przed braniem wiekszych dawek...
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Z zagranicznych forum:
Mebroqualone - RC i analog powszechnie znanego środka uspokajająco / hipnotycznego - metakwalonu (Quaaludes).
Niewiele informacji jest dostępnych o związku, żadne formalne badania nie zostały przeprowadzone w warunkach in vivo i in vitro. Jednak mówi się, że ma szybszy początek działania oraz krótszy czas działania niż metakwalon, podobny do mecloqualone, który ma także właściwości przeciwbólowe, których metakwalon nie posiada.
Dawka: dawki wahają się od 15 mg do 100 mg (zacznynaj od testu alergicznego, 1-5 mg)
Efekty: Euforia, "przyjemna" sedacja, ataksja, utrata pamięci, relaks, przeciwlękowe
Działania niepożądane i zagrożenia: Nie do końca znane, załóżmy podobne efekty uboczne co metakwalon (delirium, drgawki, nadciśnienie, hiperrefleksja, wymioty, niewydolność nerek, śpiączki i śmierci poprzez zatrzymanie krążenia lub oddechu). Pochodne metakwalonu są znane jako szczególnie niebezpieczne w przypadku przedawkowania, o wąskim wskaźniku terapeutycznym i profilu toksyczności podobnym do barbituranów, traktować z dużą ostrożnością
Potencjalne interakcje: Inne OUN depresyjne.
Status prawny:
UK: Niekontrolowane
Niemcy: Nielegalne
Rozpuszczalność: nierozpuszczalne w wodzie
Raporty z doświadczenia:
Efekty progowe zaczynają się już od około 5 mg, ale są zauważalne.
Wrzucanie podjęzykowo wydaje się być nie idealnym wyjściem ponieważ rozpuszczalność jest niska ale trzymając 10mg tak długo, jak to możliwe, zauważyłem efekty w ciągu kilku minut, przyjemna dezorientacja.
Po 15 minutach efekty nie wydają się być intensywniejsze, pozozostają na subtelnym, ale przyjemnym poziomie. Po 45 minutach efekty były wyraźnie słabsze i zarzuciłem ponownie 15 mg podjęzykowo. Ponowny efekt przyszedł szybko i zaczął zanikać po 25 minutach.
W tym momencie wszedłem do łóżka i szybko popadłem w przyjemny sen.
============================================================
Mebroqualone
Czas dzialania - 30-60 minut
Lekkie uspokojenie i relaks mięśni, ale nie tak fajnie jak przy metakwalonie. Mogło by się przydać do łagodzenia badtripów, ale poza tym to jest do bani.
Radziłbym uważać z dorzutkami ze względu na półtrwanie i potencjał do wywoływania drgawek.
===============================================================
Dodam, że związek ten może być vapo, a podobnie jak w powyższym opisie podanie podjęzykowe ... ma bardzo silne działanie uspokajające.
Pamiętaj, że działa jak barbiturany i inne quualones, więc mieszanie z benzodiazepinami lub alkoholem działą synergistyczne , silniej wpływa na GABA-A. Zwiększa się czas trwania.
Vaporyzowane 5-10mg daje znaczną sedacje w ciągu kilku chwil.
================================================================
Podjęzykowo = 20-60mg , uczucie zupełnie niepodobne do Etaqualone, czuje się bardziej jak na benzo, uspokojenie i relaks mieśni, lekkie jak Diazepam, szczyt działania - około 30-60 minut, w zależności od dawki, a niektóre Efekty trwają do kilku godzin dłużej.
Vapo = 5-20mg , potrzeba trochę mniej niż przy dawce podjęzykowej, ale różnica nie jest duża, jak np. przy Etaqualone gdzie brałem 300+mg podjęzykowo, ale tylko 30-50mg vapo) - jednak powiem, że jeśli jesteś fanem intensywnego działania euforycznego, vapo Etaqualone możesz być rozczarowany , jednak wykazuje bardzo mocne działanie relaksujące i rozluźniające mięśnie oraz uspokajające działanie, więc jeśli chcesz po prostu poczuć się zrelaksowany i poczuć "bardziej euforyczną wersję benzo" to możesz być zadowolony.
Przy vapo szczyt trwa zaledwie 5-10 minut, ale relaks pozostaje o wiele dłużej, co najmniej godzinę.
Ogólnie rzecz biorąc, najlepszym sposobem na opisanie działania to troche jak połaczenie Diazepamu i Etaqualonu razem, ma to o wiele bardziej tradycyjne działanie uspokajające - relaks GABA - niż jego brat Etaqualon i bardziej euforyczne i bardziej przyjemne niż benzo. Uważam że ma mniejsze działanie rekreacyjne niż Etaqualone ale w przeciwieństwie do Etaqualonu, serwuje faktycznie przyzwoite miłe zastosowanie nasenne, przeciwlękowe i zwiotczające.
=================================================================
Methylmethaqualone (MMQ) jest znana z powodowania poważnych drgawek u ludzi, z dala !!!!
wiec wychodzi ze z tymi drgawkami to glownie chodzi o MMQ wykazuje najsilniejsze tendencje do wywolywania drgawek....
idac za wiki:
Methylmethaqualone (MMQ)
Badania na zwierzętach wykazały, że w celu wytworzenia drgawek potrzeba tylko nieco trochę, ponad skuteczną dawkę uspokajającą a pojedyncze doniesienia ludzi stosujących MMQ że może to mieć pro-konwulsyjne efekty, szczególnie niebezpieczne w przypadku nadmiernych dawkach.
angrybrads1 - pierwszy ambasador GHB w polsce !!!
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/221176_r2_940.jpg)
Alkohol zabija 82 osoby dziennie. "W Radomiu jest więcej monopolowych niż w całej Szwecji"
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/marsz-wyzwolenia-konopi-w-warszawie-28-05-2022-r-.jpg)
Zróbmy przykrość „gangom ze Wschodu” i zalegalizujmy marihuanę (na dobry początek)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/nowenarkogis.jpg)
Coraz więcej Polaków przedawkowuje nowe narkotyki. Raport GIS
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/jrt-treated-cortical-neuron.jpg)
Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/cannabe-a.jpg)
W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?
W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/image-1-1038x692.png)
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych
W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.