uprawa w warunkach domowych przy użyciu sztucznego oświetlenia
ODPOWIEDZ
  • 12549 / 2434 / 0
Nie uprawiałem nigdy indoor, ale suszyłem wiele razy w bloku i to nie takie małe ilości : ) Bez filtra węglowego, bez żadnych neutralizatorów zapachów i.... wciąż jestem na wolności.
Intensywność zapachu świeżo ściętego i trymowanego "na mokro" krzaka jest też większa, niż rosnącego (przynajmniej ja to tak odczuwałem) jeszcze. Z tych wszystkich cięć dosłownie buchają terpeny i od samego wąchania chodziłem 2 dni non stop nastukany.
Ciężko mi obiektywnie ocenić, na ile zapach wydostawał się poza mieszkanie, bo od ciągłego przebywania w nim zwyczajnie słabiej go czułem.

Dobry setup powinien właściwie rozwiązać ten problem, bo inaczej wpadki indoorowców byłyby 5 x częstsze.
Szczelny namiot, dobra wentylacja i filtr węglowy do must have. Nie daję żadnej gwarancji, bo działam tylko outdoor, ale jestem niemal pewny, że to jest spokojnie do zrobienia.
  • 14 / 3 / 0
27 czerwca 2022prezikce pisze:
przy uprawie w bloku, jest szansa tak odfiltrować zapach, że nic się nie wydostaje na zewnątrz? Bo tylko to mnie powstrzymuje przed zasadzeniem krzaczka.
Tak.
Nakurwiałem akacze, euforie i skunk#1 od SS w bloku :)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.