Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1241 / 9 / 0
Witam chcialbym poprosic osoby ktore maja pojecie teoretyczne (chemicy) i praktyczne (cpuny) ... mianowicie troche nudzi mnie picie makiwarki pomimo ze wszystko zorganizowane idealnie ... ale chcialo by sie cos innego zrobic cos ciekawszego ... nie mam bezwodnika zeby acetylowac morfine ale bardzo ucieszylo by mnie gdyby ktos napisal jak tu wydostac odpowiednio czysta morfine z maku zeby mozna bylo bez strachu strzelic, albo oczyscic na tyle dobrze i stezenie odp. zebyb dalo sie w nochala zapodac ... czy jakkolwiek inaczej niz picie tego czy palenie

chodzi mi o metody na wlasny uzytek zadne przemyslowe ... na ilosci rzedu Kg nie Tony ;)

Ale nie takie jak ruska bezkationowka czyli makiwara wata aceton -> bo to az prosi sie zeby sie pochorowac
  • 624 / 9 / 0
Możesz zrobić odpał bez końcowego przerabiania bztem. Ale akurat zdobycie bztu nie jest wielką filozofią.

Musisz mieć aceton, wodę amoniakalną i kationit(wszystko do kupienia w sklepach chemicznych, albo internecie). Cały proces jest opisany w syntezach, chociaż lepiej najpierw zobaczyć jak ktoś to robi, bo jednak sporo rzeczy można po drodze spieprzyć.
  • 2497 / 49 / 0
ekstrakcja kwas zasada?
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 624 / 9 / 0
No to wyjdzie bezkationitówka ekstrakcją kwas zasada, raczej nie ma co polecać...
  • 1997 / 120 / 0
jeżeli nigdy nie robiłeś odpału (nawet bez acetylacji do h) to się za to nie bierz, nie ma imho żadnego bezpiecznego sposobu przerobienia suszu na "coś" do puknięcia, co będzie bezpieczne. Jak bardzo chcesz strzelać, to w ostateczności użyj opium, sezontrwa, świeży mak wciąż na polach. Ale nawet takie opium najbezpieczniej byłoby wyekstrahować jakimś rozpuszczalnikiem innym niż woda, np. najpierw starte na pył wymocz w acetonie, przefiltruj (aceton powinien być żółty - brązowy) a potem odparuj aceton, oddzielisz masę syfu, Potem rzecz jasna woda, kwasek, ściągnąć przez watkę i jazda. Na pewno bardziej pracochłonne, więcej strat, ale bezpieczniejsze niż opium na łyżkę. I nie da się spieprzyć. O ile będziesz pamiętał, żeby rozpuszczalnik odparować na bezogniowym źródle ciepła i nie podpalisz sobie chaty.
  • 1241 / 9 / 0
a na co ten kwasek ? z dosw. wiem ze to pieknie rozpuszcza sie w wodzie ...
  • 230 / 6 / 0
Ale musisz też ph odpowiednie uzyskać bo baty będą nakurwiać przy podawaniu.
Autor pomysłu z braniem sody przed kodeiną, możesz wziąć kodę za moje zdrowie.
  • 317 / 12 / 0
Poszukaj na jutubie,albo duckduckgo video czasem są materiały,ale szybko je DELETE :-) ale ja trafiłem na przepis.
  • 1241 / 9 / 0
chuj zarobie duzo kasy i pojde do doktora feelgood jak mnie bedzie stac ... jednak taka ampulka z apteki to jest to wystarczy nabrac i pstryk i nie ma strachu i robakow w zyle nie wpuszczasz :D
  • 3206 / 176 / 0
Mówisz o filtrach? Jest też pewna firma która wysyła próbki swoich filtrów (tak z 15 filterków), mam je przy sobie ale jeszcze z nich nie korzystałem, jednak wyglądają na bardzo porządne. :)
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.

Koniec z lękiem po THC? Ten popularny terpen może być kluczem

Czy zdarzyło Ci się kiedyś poczuć niepokój lub lekką paranoję po użyciu marihuany? To częste doświadczenie, zwłaszcza przy mocniejszych odmianach, bogatych w THC. Od lat w branży konopnej krąży teoria „efektu otoczenia”, która sugeruje, że inne związki w roślinie mogą łagodzić te negatywne odczucia. Do niedawna była to jednak głównie opowieść. Teraz mamy twarde dowody.

Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.