Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
Jak zaczniecie sami bawić się w kultywację to nabierzecie może trochę kultury i nie będziecie już jumać cudzych plonów. Trzeba zaznać tej więzi z rośliną. Tak jak mówię, ja to robię dla kwiatów.
To chyba peoniówka co nie?
I jeszcze jedno pytanko. Bo ja to będę robić drugi raz w życiu w zeszłym roku ścinałem normalnie główki i ściągałem soczek makowy z kolanka niszcząc mak tym samym.
Czy istnieje szansa że jak delikatnie natnę kolanko makówki i ściągnę soczek biały opium to później tej roślinie nic nie będzie i normalnie będzie kwitnąć?
u mnie dość przyzwoicie- biorąc pod uwagę zeszły sezon powiedziałbym nawet w tym roku sezon zajebisty..
Mój dzisiejszy poranny zbiór (podzieliłem na dwie działki):
[ external image ]
01 lipca 2023Mefistofeles1945 pisze: @NahoyCito czekaj bo one są całkowicie zwinięte nie mają żadnych kwiatów, takie kule jak na tych zdjęciach z neta to czy mam czekać aż to się rozwinie i pospadają kolorowe liście czy mogę jak te kule są już??
Dobre ping-pongi.
Po spadnięciu kwiatu dobrze zaczekać z tydzień. Przyrost jest zauważalny. Wiadome, że one są już wtedy technicznie dojrzałe. Jak jest mało to już wtedy lecą pod nóż, ale chyba im więcej słomy tym więcej opium siłą rzeczy.
Popadało dzisiaj z kilka godzin i zastanawiam się czy zmienia się znacząco ilość alkaloidów w maczku.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Długie trzymanie dymu z marihuany – czy zwiększa fazę? Fakty o wchłanianiu THC
To widok znany z każdego filmu o stonerach i wielu imprez. Ktoś bierze potężnego bucha z bonga lub jointa. Zaciska usta, robi się czerwony na twarzy. Wierzy, że trzymanie dymu w płucach sprawi, że marihuana zadziała mocniej.
Najgroźniejsza tajemnica starożytnej Grecji? Napój z Eleusis mógł zawierać halucynogen spokrewniony
Toksyczny sporysz, pasożytniczy grzyb wytwarzający alkaloidy powiązane chemicznie z LSD, mógł po odpowiedniej obróbce stać się halucynogenem używanym podczas misteriów eleuzyjskich – wynika z badania opublikowanego 13 lutego 2026 roku w „Scientific Reports”.
CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych
36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.