Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2535 / 594 / 0
Ile mogą sobie leżeć makowki od tak w szufladzie nim się zepsują? Bo mam ich nie do skonsumowania na jeden raz,a na oku jeszcze wiele więcej.

No i czy można je ususzyć w piekarniku,aby uzyskać suchą słomę makową,która będzie trwała przez długi czas i będzie można jej użyć w dowolnym momencie? I jeśli tak to w jaki dokładnie sposób to zrobić?
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 215 / 33 / 0
To zależy jak duża jest wilgotność powietrza. Przy dużej wilgotności- spleśniają w kila dni. Na początek pozbądź się ziaren; Pokrój główki i wytrzep ziarno. Wysuszyć można na słoneczku, przy farelce albo a piekarniku; obieg powietrza "góra- dół", temperatura 100- 120 stopni. Od czasu do czasu, uchylaj drzwi piekarnika aby pozbyć się nadmiaru wilgoci. 1/2 godziny do godzinki i powinno być suche.
  • 5774 / 1181 / 43
Maki zbierajcie tylko po deszczu !
Wczoraj spotkałem kumpla, który mi opowiedział jak narwał maków, które wcześniej ktoś czymś musiał pryskać.
Struł się strasznie opowiadał.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 3455 / 555 / 2
24 czerwca 2023london5 pisze:
Nazbierałem coś takiego.
Makówki nie były nacinane, są pełne.
Do tego grube łodygi i liście.

Ważne pytanie.
Jak to dawkować ?
Niech ktoś napisze ile dawkować słomy a ile całych świeżych makówek.
Ostatnio zdarzyło mi się zasnąć z głową w misce po makiwarze.

Na razie nie mam za bardzo gdzie tego gotować ,może zasuszyć całe rośliny ? Tak jak trawkę. >?
Jakieś porady i pomysły mile widziane.
Jak patrząc po ręce nawet duży duży
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3455 / 555 / 2
Ulala zerwałem już bo z tego nie będzie nic leje i leje i nic nie będzie z tego zerwałem już
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2535 / 594 / 0
@Mefistofeles1945 Dużo jest bardzo dojrzałych.Jeśli akurat paria jest z tych mocniejszych,to jak to wszystko dobrze wygotujesz może trochę pogrzać.W wyciąganie opium się nie baw,bo z tych dojrzalszych oczywiście nic nie poleci,a z tych kilku młodszych nie ma sensu,za mało tego bedzie,lepiej wszystko od razu do gara.

https://ibb.co/9qv00Xt A tutaj moje wczorajsze zbiory.Naliczylem jakieś 185 makówek.Nie zebrałem wszystkiego co było na spocie,zostawiłem sporo takich młodszych,żeby dojrzały.Bardzo mozliwe,ze przegapiłem nawet pare jakichs dojrzalszych krzaczków,ale było ciemno i działałem na szybko.Jak aktualne zbiory mi się skończoną,to wrócę na spota i zbiore już wszystko.

https://ibb.co/6w3LX3F A tutaj zebrane opium.To które pozostało,ponieważ najpierw przerobiłem 40 makówek i je strzeliłem.Wjazd mnie rozbroił,szczególnie wyrzut histaminy... Ale faza była mocna,silna sedacja i rozjeżdżający się obraz,potem w łóżku nawet odcinki,przysypki.No ale zanim łóżko,to musiałem jeszcze przerobić w takim stanie pozostały materiał na opium %-D
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2535 / 594 / 0
26 lipca 2023london5 pisze:
Maki zbierajcie tylko po deszczu !
Wczoraj spotkałem kumpla, który mi opowiedział jak narwał maków, które wcześniej ktoś czymś musiał pryskać.
Struł się strasznie opowiadał.
A jak bardzo ogarnięty w temacie? Może narwał maku wschodniego.Dla kogoś,kto nie ma o tym większej wiedzy może wyglądać podobnie do lekarskiego.A ten mak zawiera toksyczne alkaloidy.Mozna się tym struć,a nie wiem czy nawet nie umrzeć.Brzmi to dla mnie bardziej prawdopodobnie niż to,że ktoś je spryskał czymś,co tak na niego wpłynęło.

Zdjęcie maku wschodniego z internetu:
6ca146eaf6d253e5.jpg
  • 1 / / 0
Siemka. Powiedzcie, co zrobiłem źle? z 30 maków (głowek i 10 cm łodyg), dodając cytryny (3 całe na garnek), 20 minut gotowałem wywar. i jestem uzależniony od opio, chciałem lekko zabić skręta. alemiałem skutki typu, zmienił mi sie dźwięk w uszach, niepokój duży, negatywne myśli. utrzymywało się to cały dzień. Pomocy!
  • 217 / 67 / 0
Sezon uważam za rozpoczęty %-D Zarzucona wczoraj ok. 17-18 (zupka główna + poprawka przepłuczką) z ok 70 małych zielonych surowych łbów - ah tęskniłam za makiem. MSTków p.o. trzeba żreć i żreć, po oxy szybko przychodzi skręt, a tu wstałam rano i na razie skręta brak :korposzczur:

Tylko, kurcze, może i faktycznie było ich za mało, bo kiedyś 800g PST hiszpana robiło mocniej. Ale głowa już nie ta sama, heh
lol [*]
  • 5774 / 1181 / 43
Sezon u mnie skończony.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.

Hiszpania zezwala na narkotyki w samochodach

Ministerstwo Spraw Wewnętrznych Hiszpanii zaskoczyło związki zawodowe policji, wydając polecenie, aby nie karać użytkowników narkotyków znajdujących się w zaparkowanych samochodach. Decyzja ta ma na celu ochronę prywatności obywateli, ponieważ zaparkowane pojazdy uznawane są za „prywatną przestrzeń”.

Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych

O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.