Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 144 / 6 / 0
wiem ze nie kazdy mak sie nadaje, wiem ze nawet niektore gatunki sprzedawane w seedshopach jako wysokomorfinowe (np.persiaj blue) sie nie nadaja ... z kad wziac te NAJLEPSZE maki na opium? mozna sie przejsc po dzialkach i zebrac... ale nikt mi nie zagwarantuje ze bedzie dobry, napewno nie bedzie "powtarzalny" ... a maczki z malymi glowkami sa malo wydajne...

może "lilac single" na azariusie? sadzil go ktos? jest tani i podobno dobry (ale to z niepewne źródła"
Uwaga! Użytkownik zielonypanowinietywbialyszal nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 157 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: Iwan »
No właśnie skąd? Ja chętnie bym sobie zrobił opium ale też nie wiem skąd wziąć mak. Czy na takich ogródkach działkowych można spotkać ten odpowiedni (to niby zabronione a uprawy są kontrolowane). Albo czy jeśli bym znalazł kogoś kto ma legalną plantację, sprzedałby mi z 2 torby?
  • 144 / 6 / 0
na dzialkach... jest o tyle źle że wiekszośc to ozdobne bezmorfinowce :) zawierajace duzo innych alkaloidow, zeby poczuc efekt trzeba duzo tego wziac-a to jest szkodlite (z e wzgledu na inne alkaloidy)

mnie interesuje ten lilac single, moge sie nawet z kims zlozyc, bo jest tego tam duzo, a nie jest to drogie, tylko czy ten jest dobry?
Uwaga! Użytkownik zielonypanowinietywbialyszal nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / / 0
Nieprzeczytany post autor: @ceTon »
Nie ma w Polsce legalnych upraw maku innego niż Przemko i jego koledzy :-)
Z tego co słyszałem, w żadnej polskiej fabryce nie otrzymuje się już morfiny ze słomy.Są albo syntetyki albo import (Rumunia)
Najgorsze jest to, że praktycznie jest on (przemko) nie do odróżnienia - chociaż starzy zawodowcy twierdzą, że przemko jest mniejszy i delikatiejszyw budowie - ja zajmuje się tym hobby dopiero 15 lat i nie umiem ich odróżnić.:) Różne inne odmiany wschodnie, dzikie i ozdobne też możesz sobie odpuścić - po pierwsze z teorii, po drugie mówię Ci to z praktyki wybieganej kiedyś po działkach i innych poletkach.
mak ma być wysoki, na prostej łodydze, ma mieć normalną, dużą kulistą makówkę. Kolor kwiata ma mniejsze znaczenie ale z mojej praktyki wynika, że głównie występuje biały z fioletem - ale Przemko też ma takie kwiaty.
Pocieszające jest może to, że chyba jednak większość maku na świecie to są normalne odmiany. Jako kraj byliśmy i jesteśmy chyba nadal przodownikami hodowania niskomorfinowców i przodownikami w eliminowaniu z obrotu i uprawy innych odmian. Nie ma innej metody jak kupić nasiona wyhodować i sprawdzić.
Uwaga! Użytkownik @ceTon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 185 / 24 / 0
Nieprzeczytany post autor: PanMuchomor »
Tutaj jest taki post:
http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=239

A nasiona maków trzeba sprowadzić zza granicy.
Uwaga! Użytkownik PanMuchomor nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 144 / 6 / 0
doszło :D paczka zmasakrowana troszke, ale chyba nasionom nic sie nie stalo
[ external image ]
teraz wystarczy wysiac i czekac :) do doniczki? na pole?
nasion jest bardzo dużo jak na moje potrzeby :D
  • 5 / / 0
Nieprzeczytany post autor: @ceTon »
ja bym wysiał teraz kilkanaście sztuk do skrzynki w domu i zbadał co z tego za materiał wyjdzie. powiedzmy jest jeszcze 10 - 12 tygodni do wysiewu na zewnątrz - powinno w domu coś z tego już być.
jeśli masz tzw. warunki, żeby w domu hodować sobie mak :) pamiętaj o sąsiadach, rodzinie i znajomych...
Uwaga! Użytkownik @ceTon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 172 / 13 / 0
u mnie na mojej ulicy (mieszkam w dzielnicy willowej) jest w chuj makow przed domkami, sezon, lipiec-wrzesien
Uwaga! Użytkownik wsburroughs nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 155 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Szacun »
Bez komentarza; uważajcie na"bajkopisarzy" kreujących w necie alternatywne osobowości, łatwo rozpoznac..
po niekonsekwencji w wypowiedziach;głapawych przechwalankach i nieetycznych intencjach miedzy wierszami.. gdy prześledzic wszystkie posty...

Bo inaczej 10 lat zajmie wam zastanawianie sie kto was wydymał..
Na pohybel +++++
Ostatnio zmieniony 10 marca 2006 przez Szacun, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Szacun nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
zielonypanowinietywbialyszal
Podaj linka do skleu:)
Ostatnio zmieniony 26 maja 2006 przez RyszardOchucki, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik RyszardOchucki nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Przełomowe zmiany w holenderskiej polityce narkotykowej. Legalna marihuana tylko w 10 miastach

Holandia, kraj słynący z liberalnego podejścia do marihuany, wprowadza rewolucyjne zmiany w swoim systemie regulacyjnym. Od kwietnia 2025 roku tylko w 10 wybranych miastach holenderskie coffeeshopy będą mogły oferować swoim klientom wyłącznie marihuanę pochodzącą od licencjonowanych producentów. Ta fundamentalna zmiana stanowi część szeroko zakrojonego eksperymentu, który ma przetestować możliwości stworzenia w pełni legalnego łańcucha produkcji i dystrybucji konopi.

1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.