Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 12 / 2 / 0
IMG_1226.jpg
@Amunicja muchomorów pełno w lesie jest i to już od jakiegoś czasu. Jak zbierać to teraz. Ja nie zbieram, bo nie do końca czuję ten temat. Myślałem za to, żeby przerobić to na jakiś użytek leczniczy, ale nie znalazłem żadnych rozsądnych informacji.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 68 / 43 / 7
@kastrator2
Możesz spróbować zrobić maść do użytku zewnętrznego. Ludzie na polskich grupkach na FB bardzo sobie chwalą jej działanie. Cytat opisu jednego z produktów zawierających substancje tego grzyba:
Dzięki dobrze dobranej dawce ekstrakt z grzyba może być stosowany w leczeniu różnych chorób, m.in doskonale łagodzi ostry i przewlekły ból przy zapaleniu korzeni, artrozie, zapaleniu stawów, ponadto działa miejscowo znieczulająco i rozgrzewająco.
Przyjmowany doustnie, zajebiście działa nasennie i intensyfikuje sny. Musiałbyś tylko tak owocniki Muchomora czerwonego przygotować, żeby zdecydowana większość kwasu ibotenowego została zdekarboksylowana do muscymolu, który właśnie ma działać nasennie. Najprościej by było wjebać je do dehydratora, ustawić 80°C i suszyć tak długo, aż nie będą się łamać w dłoniach. Zostanie Tobie ~20% kwasu ibotenowego, a muscymolu będzie ~7x więcej. Nieco więcej jebania by było w przypadku suszenia w piekarniku, czego nie próbowałem, ponieważ mogą one oddać wodę. Wczoraj/przedwczoraj widziałem na reddicie zdjęcie jak komuś się tak stało i to jest jeden z komentarzy:
when i oven dried some of my own, i put it on a tray with a sheet, put it in the oven and then turned it to 170 (its as low as this oven went) and let it get up to temp, leaving the oven door slightly ajar for venting. it worked very well
No i możesz jeszcze spróbować zrobić ekstrakcję wodną. Musiałbyś gotować świeże/suche owocniki w wodzie z pH ~2.5-3.0 przez ~3h. W tym przypadku możesz mieć pewność, że całość kwasu ibotenowego zostanie zdekarboksylowana do muscymolu.

@Amunicja
Owszem. Drugi weekend z rzędu nazbierałem cały kosz, który starczy na dwa pełne załadowania dehydratora. Jedna partia wysuszona w 70°C, a trzy pozostałe w 40°C. Mam za sobą 2-3 mocne podróże po dawce ~10-12g i z całą pewnością mogę powiedzieć, że nie działają psychodelicznie. Doświadczenia nieporównywalne do jakichkolwiek innych substancji jakich w życiu próbowałem. Pan muchomor jest jedyny w swoim rodzaju :). Lubię bardzo połączenie dawki ~0.7-1g muchomora (40°C) w towarzystwie CBD, naprawdę zajebiste połączenie. Odsyłam do mojego posta w temacie "Poszukiwania Świętego Grala - zbiory muchomorów":
07 października 2024ermac107 pisze:
Jak co roku mój kochaniutki spawner mnie nie zawodzi, może nieco połowę tej miejscówki obszedłem i miałem już full kosz.
  • 742 / 91 / 22
14 września 2024Pucek752 pisze:
W mazowieckim ktoś coś widział?
Widział i zjadł 80 parę na miejscu. Łąka w Celestynowie. Jakiś czas temu podałem pełne namiary - łączka przy ul Reguckiej jak chcesz to szukaj tego postu. Może za parę dni odrosną.

461503243_6872945942830050_7392539467119623440_n.jpg
  • 12 / 2 / 0
@ermac107 Czy temperatura jest kluczowa? Akurat kupiłem ostatnio nowe urządzenie, ale mam max 70 stopni :/ .

Co do samych zastosowań dostałem też fajny tip, żeby wchodzić na archiwa np. FBC i szukać starych dokumentów albo zielników. Często jest dużo informacji.
1f88870b74b69b901717262d5f2ef01344c062a4845197933ffad94222a3013c.png
  • 68 / 43 / 7
Spójrz na załącznik. W zależności od temperatury suszenia, będziesz miał inny stosunek ilości kwasu ibotenowego do musycmolu. Jeżeli zależy Ci na samym muscymolu, to musiałbyś wysuszyć owocniki w temperaturze 80°C, zostanie około ~20% kwasu ibotenowego. Jeżeli interesuje Cię kwas ibotenowy to wysusz w temperaturze 40°C, zostanie Ci go około 80%. muscymolu będziesz miał najwięcej po przeprowadzeniu pełnej dekarboksylacji, gotując grzyby w wodzie z pH 2.5-3.0. Najwięcej kwasu ibotenowego będziesz miał w samych świeżych owocnikach. Jak już wcześniej wspomniałem, sam wysuszyłem jedną partię w 70°C i mikro/makrodawki 2-3h przed snem, kładą mnie jak dzidzie do spania, więc ta pozostała ilośc kwasu IBO nie powinna stanowić przeszkody w kontekście działania nasennego.

Ale offtop
  • 2 / / 0
Dolnośląskie, koło 23g juz ususzonych dzisiaj dozbierane koło 300/400 ale już same przyschnięte sztuki, póki nie popada raczej nie ruszy.
  • 11 / / 0
Ktoś coś widział w Warmińsko-mazurskim? Póki co sama beznadzieja u mnie
Pozdr
  • 17 / 1 / 0
Lubuskie też jedna wielka p... Coś się pokazało 2 tyg temu bardzo delikatnie i zaraz po "wysypie". Za ciepło i sucho póki co..
  • 12 / 2 / 0
Zrobiłem kolejny obchód po wszystkich potencjalnych miejscówkach niestety dalej nic. Ale mgła z rana już coraz większa, wygląda bardziej obiecująco.
  • 742 / 91 / 22
Niestety moja miejscówka w Celestynowie (Mazowieckie) nie obrodziła miodnie po raz 2. Tylko 3 zaschlaki. Też z braku opadów wiążę nadzieję z utrzymującymi się mgłami. Jutro wypad na z natury podmokłe łąki Bagna Całowanie pod Karczewem. Ale nadziei wielkiej nie mam - 3 miodne łąki poszły w PiS-du pod szklarnie pomidorne.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Zaskakujące słowa Tomasza Lisa. "Odrobina amfy by Rafałowi nie zaszkodziła"

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa! W swoim internetowym programie, w którym dyskutował na temat kampanii wyborczej, nagle stwierdził, że "odrobina amfy [amfetaminy - dop. red.]" Rafałowi Trzaskowskiemu by "nie zaszkodziła".

Magazyn z narkotykami na dachu budynku

Stołeczni policjanci wkroczyli w czwartek na warszawską Pragę, gdzie na ulicy Brzeskiej zlikwidowali magazyn z narkotykami. Zatrzymali do sprawy 39-latka, do którego mogły należeć znalezione substancje: heroina, amfetamina, mefedron, kokaina i marihuana.

"Narkociak" próbował przemycić narkotyki do więzienia

Koci kurier z narkotykami wpadł na gorącym uczynku. Strażnicy kostarykańskiego więzienia zatrzymali kota, który do futra miał przyklejone paczki z marihuaną i crackiem. Zwierzak próbował przedostać się na teren zakładu karnego.