Dyskusja na temat roślin z rodziny powojowatych, wykazujących działanie psychoaktywne.
Więcej informacji: Powoje w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 9 / / 0
Brałem w tym roku LSA w postaci nasionek powoju hawajskiego. To co mnie zdziwiło to, że te nasionka są naprawdę mocne pod względem posiadanej przez nich energii i po ich otwarciu dosłownie rozstrzeliwują na wszystkie strony z naszego żołądka wysyłając przy tym chyba jakieś informacje w kosmos. Brałem LSD w formie 1P i to nijak mnie nie porobiło podobnie, za to sen miałem jak jakiś horror. To nie zabawka i można sobie zrobić krzywdę, zwłaszcza dawkując za dużo. Mądra roślina i najbardziej pożyteczna dla pszczół, daje im ten specjalny nektar po którym rosną matki. Zachowajcie szacunek ale dla mnie słabo rekreacyjna rzecz. PS podobno Akira Toriyama zna dobrze LSA :)
ODPOWIEDZ
Newsy
"Zielone kliniki" w Polsce do likwidacji. Chcą zmian przepisów ws. marihuany

Do Ministerstwa Zdrowia skierowano pismo z prośbą o niezbędne działania dotyczące zasad ordynacji produktów leczniczych z konopi innych niż włókniste. - Projektowane przepisy stanowią odpowiedź na obserwowany w praktyce proceder komercjalizacji procederu ordynacji produktów konopnych poprzez masowe powstawanie tzw. zielonych klinik - wskazał petytor.

Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu

Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.

Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód

Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.