Dział zawierający fachową wymianę zdań na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Regulamin forum
Uwaga!
Dyskusje w działach Psychofarmakologia i Syntezy winny mieć charakter możliwie jak najbardziej ścisły i naukowy. W trosce o realizację tego celu posty wszystkich użytkowników muszą zostać zaakceptowane przez moderację.
Moderacja zastrzega sobie prawo do usuwania/nieakceptowania postów, które nie spełniają powyższych założeń, nawet jeżeli są zgodne z regulaminem!
ODPOWIEDZ
  • 22 / 1 / 0
Tak jak w temacie, jakieś opinie...? Wiadomo każdy jest inny i na każdego coś może zadziałać inaczej... lepiej/gorzej...
Ale chętnie poznam jakieś opinie, lub inne leki. Rzuciłem wszystko jestem po ośrodku terapeutycznym, uzależnienia krzyżowe, teraz schodzę z benzo, ale głody na alko się pojawiają czasem, wiem, że głównie to ja musze działać z tym, ale zawsze jakiś dodatek może być pomocny. Pozdro.
  • 4 / / 0
dołączam do tematu. Czym sobie pomóc jak alko chcie sie odstawić i zapchać jakoś tę pustkę, ten rytuał odprezenia się po pracy.
  • 3 / / 0
Najlepszy lek stary ale jary to diazepam
  • 36 / 13 / 0
Odkopię stary temat: jak naltrekson na uzależnienie od alko? Brał ktoś? Bo miałam tylko styczność z leczeniem opio i różne opinie, a kumpel mi się zaraz zachleje na amen.
  • 3408 / 562 / 1
Znajomy dostał naltrekson na alkoholizm a skończyła się ta terapia tym, że zostało mu kilka tabletek.
Znaczy dużo nie pomagało, inaczej by kontynuował terapię. Dopytam, albo sam skorzystam z tej reszty tabletek
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 36 / 13 / 0
A też łoisz? Bo najlepsza byłaby relacja z pierwszej ręki. Ale jeśli Ci się nie uda to spytaj, czy tak jak przy opio przyjemność z % jest mniejsza, czy zmniejsza głód i czy są jakieś uboki jak się zapije - to mnie najbardziej interesuje. Po koleś ogólnie jest pojebany i mam niemal pewność, że wszywkę by zwyczajnie zachlał. %-D
  • 3408 / 562 / 1
Jutro ci powiem. Może właśnie odstawił i mu zostało kilka tabletek bo przeszkadzało w chylaniu i nałóg okazał się silniejszy, ha ha
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 36 / 13 / 0
Masz jakieś info? Okazało się, że ten młot już jedną wszywkę zapił. Myślę tak sobie czy nie ogarnąc mu tego chociaż jako placebo, ale żebym chociaż wiedziała czy to wgl gra warta świeczki bo za 120złotych placebo to rutinoscorbin mu lepiej chyba dać.
  • 2768 / 357 / 0
Jeśli chodzi o naltrekson a dokladniej LDN to jest lek recepturowy i tam jest od 1mg do 5mg na 1tab i to podobno pomaga na ciężkie choroby i odstawienie alko opio itp
ODPOWIEDZ
Artykuły
Andrzej Urbanowicz, dla dobra sztuki, zgodził się być królikiem do testowania LSD

Newsy
Wielkie wieści dla inwestorów w konopie! Czy legalizacja w USA jest nieuchronna?

W szybko rozwijającym się świecie konopi liderzy przemysłu kanadyjskiego odczuwają ból niespełnionych oczekiwań. Cztery lata po tym, jak Kanada przyjęła legalizację rekreacyjnej marihuany, firmy takie jak Tilray Brands zmieniają strategie w obliczu zmieniających się fortun.

Tajemnicza torba w lesie. W środku było blisko 700 gramów narkotyków

Blisko 700 gramów narkotyków było w torbie, zauważonej nieopodal leśnej drogi, przez strażników miejskich. Funkcjonariusze ujęli też i przekazali policji mężczyznę, który krążył wokół podrzuconej w lesie kontrabandy.

Aptekarka sprzedawała we Wrocławiu leki na kilogramy. W taki sposób produkowano z nich narkotyki

Emerytowana farmaceutka przez 5 lat sprzedawała we Wrocławiu i dwóch innych miejscowościach leki na zapalenie błony śluzowej nosa producentom narkotyków. Ze sprzedanych w nadmiarze tabletek można było pozyskać ponad... 216 kilogramów pseudoefedryny – substancji, z której wytwarza się metamfetaminę.