Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 283 / 1 / 0
Pisałeś że "kosmicznie duże" dawki (a nie są takie) ci lekarz zaleca, to poproś go po prostu o kwetiapie w większych dawkach.
Są tabletki nawet 300mg, nie wiem jaką największą dawkę robią producenci. tu masz linka do spisu wszystkich leków z kwetiapina : http://bazalekow.mp.pl/leki/subst.html?id=1051
Ketrel, Kventiax to bardzo dobre generyki, polecam
Uwaga! Użytkownik Marines nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 112 / 4 / 0
Chlorprotixenu nie bralem ale kweta wali bardzo mocno od 50mg w gore ;) Ciekawy jestem co jest mocniejsze chlor czy kweta, czy to roznica tylko generacji lekow?
Kwete najlepiej brac z depakiną na wyrownanie nastroju czy tam stabilizacje
Uwaga! Użytkownik tokarz19 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 155 / 1 / 0
tokarz19 pisze:
Ciekawy jestem co jest mocniejsze chlor czy kweta, czy to roznica tylko generacji lekow?
mocniejsze? zależy co masz na mysli. chlor bardziej zamula i działa otumiająco. generalnie bardziej fizycznie. kwetiapinka działa bardziej na psychike i potrzeganie rzeczywisctości
  • 149 / 101 / 0
Hej,czy uważacie że kwetiapina pod nazwą handlową Kwetaplex a Kventiax mogą sie między sobą różnic? Bo teoretycznie skład ten sam,jedynie zmieniona nazwa leku.Mam wrażenie ,że Kventiax działał fajniej ale to subiektywne odczucie dlatego bardzo chcę poznać opinie innych :) pozdrawiam
Uwaga! Użytkownik trufla1989 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12 / 2 / 0
nie brałem kwetiapiny ale mogę to potwierdzić na podstawie olanzapiny :old: brałem wersję rozpuszczalną w ustach zolafren swift i zolaxa rapid i odczuwałem różnicę w samopoczuciu na korzyść tej drugiej, różnica subtelna a jednak...
  • 149 / 101 / 0
Ojej....olanzapina z cukrami to samobójstwo.Jestem w stanie zrezygnować całkowicie ze słodyczy,słodzenia sacharozą czegokolwiek ale z owoców nie chciałabym a to też fruktoza,czyli wielocukry..Zażywałam systematycznie 2 lata i mam dość,za mocne.Wole zdecydowanie lżejsze usypiacze bez przytępienia.
Uwaga! Użytkownik trufla1989 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 438 / 3 / 0
trufla1989 pisze:
Hej,czy uważacie że kwetiapina pod nazwą handlową Kwetaplex a Kventiax mogą sie między sobą różnic? Bo teoretycznie skład ten sam,jedynie zmieniona nazwa leku.Mam wrażenie ,że Kventiax działał fajniej ale to subiektywne odczucie dlatego bardzo chcę poznać opinie innych :) pozdrawiam
Pewnie lepszy sort i dlatego lepiej klepie :D

Nie, nie ma różnicy, kwetiapina to kwetiapina. Ja używałem ketrelu teraz mam kwetaplex i działa identycznie.
Ćpanie jest wyrokiem na całe życie.Ćpamy w nadziei, że doświadczymy szczęścia na progu piekła. Na końcu nie ma już nawet nadziei.

NIE MIKSUJCIE Z NICZYM ALFY
  • 147 / 2 / 0
Jak dla mnie to najciekawszy neuroleptyk. 150mg wystarczyło, żeby mnie uśpić na zespole odstawiennym od bdz/gbla.
  • 383 / 6 / 0
http://www.psychiatriapolska.pl/uploads ... 5v49i1.pdf - Niewłaściwe używanie i
nadużywanie kwetiapiny

Coś w tym musi być, co prawda biorę kwetiapine tylko na sen i małą dawkę. Ale idzie się przyzwyczaić do takiego "miłego" odcięcia.
  • 40 / / 0
Najgorzej jak trzeba wcześnie wstać... Taka ciężka zmuła na głowie siedzi, że nawet kawa nie pomaga, a mija dopiero późnym popołudniem.
Kluczowa jest też kwestia dawki, ostatnio zszedłem do 25 mg na noc i już nie czuję żadnych skutków ubocznych, ale taka dawka przy ostrzejszej chorobie okazałaby się niewystarczająca z całą pewnością.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.