Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1495 / 239 / 0
Ja biorę od kilku tygodni 100 mg kwetiapiny XR ale nie zauważyłem wpływu na nastrój. Biorę ją przed snem ale i tak wcześnie się wybudzam także nasennie się nie sprawdza. Jako antydepresant stosuje się podobno dawkę 150 mg.
  • 135 / 9 / 0
Czy jest sens stosować kwetiapinę w dawce 300 mg do sertaliny?
  • 56 / 7 / 0
04 grudnia 2024zburzony pisze:
Ja biorę od kilku tygodni 100 mg kwetiapiny XR ale nie zauważyłem wpływu na nastrój. Biorę ją przed snem ale i tak wcześnie się wybudzam także nasennie się nie sprawdza. Jako antydepresant stosuje się podobno dawkę 150 mg.
Brałem wiele lat i powiem że to zły lek, przynajmniej w moim odczuciu. Palpitacja serca przy nocnej dawce 200mg do tego przepisane 2000 dziennie depakiny, pregabablin i dulsevia, oraz opio w postaci 100mg oxycodonu. Pisałem wcześniej że oddam za darmo w sumie 2 paki ważne do lutego więc jak komuś służy sprezentuje na święta, opłacić proszę tylko wysyłkę i Jacha .

Proszę pisać pw. Mam nadzieję że mogę z dobrego serca oddać lek. Jeżeli nie łamie regulaminy w ten sposób. No to tyle. Pozdrawiam panowie i panie 🙂
“I did not choose LSD,
LSD found and called me.”

.-= :lsd: :lsd: :lsd:=-.
  • 268 / 32 / 0
Biorę aktualnie 25-50mg ketrelu na sen, ale zauważyłem, że kwetiapina oprócz świetnego wpływu na sen, bardzo dobrze działa u mnie przeciwlękowo, poprawia nastrój, relaksuje - nawet lepiej niż benzo, które ma u mnie mocno średnie właściwości rekreacyjne. Czy są jakieś przeciwskazania aby w gorsze dni wrzucić sobię 25-50 mg w dzień + dodatkowo na noc? Być może pytanie głupie, ale zawsze stosowałem ją tylko na noc
  • 135 / 9 / 0
@Saguaro99
Kwetiapina stosowana jest i w dawkach 600 mg na dobę. 25, 50, czy nawet 100 mg to są dawki relatywnie niskie. O ile nie będą u Ciebie powodowały nadmiernej sedacji, zamulenia, a właśnie uspokojenie i efekt anksjolityczny to możesz próbować. Sam się przekonasz. Jedyne co mogę jeszcze dodać, to na początku przy zwiększaniu dawek rośnie zamułka, która w mija przy regularnym braniu.
  • 191 / 5 / 0
30 listopada 2024Saguaro99 pisze:
Jak u Was z libido / możliwością osiągnięcia orgazmu po ketrelu? Biorę 25 mg na sen i po godzinie choćby miss universe po mnie skakała to nie mogę dojść, libido przez chwilę jest ale tylko 2 minuty po kontakcie seksualnym i ucina totalnie. Orgazm praktycznie nie możliwy do osiągnięcia
Chwilę po wszamaniu rzeczywiście może być rożnie, ale na następny dzień już wszystko si. Jaki jest sens sexu po zjedzeniu ketrelu? To się je i idzie w kimę %-D
  • 135 / 9 / 0
@Saguaro99
I co próbowałeś brać kwetiapinę w dzień? Jeśli tak to jak działa? Jestem ciekaw takiego zastosowania.
  • 76 / 9 / 0
Siema. Co zamiast Ketrelu? Biore 400 na noc,ale już mnie to nie usypia - ja jestem ciezki przypadek ;) na prawda
benzo odpada ,nie biore pierdole. Tak samo z-drugsy. Obecnie biore:
paroksetyna 60mg Amisan 400 Pregabalina 450mg i na noc Doxepin 50 + ketrel 400 i Hydroxyzinum 75mg.
I sie wybudzam na dranem. Ogólnie wiem jaka jest tego przyczyna dlatego szukam KOZAKA co mnie uwali. Szukam najmocniejszego neuroleptyka na sen.
  • 191 / 5 / 0
Olanzapina 20 mg, lewomepromazyna lub trudno dostępna i rzadko już wypisywana chloropromazyna w dużej dawce.
  • 76 / 9 / 0
Olanzepine brałem w dawce 10mg i nawet mi się ziewać nie chciało. A lewomepromazyna czyli Tisercin odpada,to sie nie nadaje do stosowania przewlekle..Ja po tym spie elegancko, ale na drugi dzien masakra - zoombie. A ja mam 5 letnią Córkę i muszę dobrze funkcjonować. Dzis dzwonilem do mojej Psychatry i przepisała mi Pernazinum 100mg , reszta lekow bez zmian. Zobaczymy
ODPOWIEDZ
Newsy
Raport unijnej agencji ds. narkotyków: Polska na czele produkcji syntetycznych katynonów

Polska jest na czele europejskiej produkcji syntetycznych katynonów, jednej z najczęściej nadużywanych substancji psychoaktywnych - wynika z raportu Agencji Unii Europejskiej ds. Narkotyków (EUDA). Przy wytwarzaniu narkotyku współpracowały polskie i ukraińskie grupy przestępcze - dodano.

1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.

Konopie w żelkach. Wszczęto dochodzenie

W Holandii w żelkach Haribo o smaku coli stwierdzono obecność konopi indyjskich. Kilka osób, w tym dzieci, zgłosiło dolegliwości po ich spożyciu. Sprawę bada holenderski Urząd do Spraw Bezpieczeństwa Żywności i Produktów Konsumenckich (NVWA).