Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 263 / 30 / 0
@krzychv Mam identycznie tak samo, tylko na dawce 25 mg. Ten lek tak mocno pobudza apetyt, że w nocy co najmniej jedna pobudka aby coś przegryźć. Chyba jedynie coś co zablokuje apetyt może temu zapobiec, nie pomaga nawet solidna kolacja z deserem.

Odkąd biorę ketrel zawsze przy łóżku leży batonik, teraz zamieniłem tylko na batony proteinowe aby nie żreć tyle cukru w nocy :) jedyny tip jaki udało mi się wymyśleć w tym temacie
  • 130 / 19 / 0
oho, to chyba znalazłem powód mojego podjadania w nocy... przez jakiś rok brania 100mg na sen razem z chlorprotiksenem wszystko było ok, dopiero jakieś ostatnie pół roku budzę się w nocy i muszę mieć coś pod ręką bo łapie mnie jakiś dziwny przymus zjedzenia czegokolwiek i NIENAWIDZĘ tego bo rano się budzę z żalem sam do siebie, że jem jak świnia mimo, że w ciągu dnia spożywam normalne, zdrowe posiłki...
  • 631 / 103 / 0
23 lipca 2024briskthoughts pisze:
czy przytyliscie na niej duzo tak jak mowia?
Jak brałam codziennie przez prawie rok to strasznie przytyłam. W moim przypadku nasilała apetyt więc żarłam jak świnia, a do tego spowolniło mi metabolizm. Jak przestałam stosować codziennie to w pół roku wróciłam do swojej poprzedniej wagi, a do zrzucenia miałam trochę. Teraz przy stosowaniu okazjonalnie nie zauważyłam ani zmiany w wadze ani nasilonego apetytu.
W strugach deszczu dni toną, dotykam stopą dna
  • 140 / 8 / 0
Biorę kwete dwa lata codziennie, 100mg przed snem i akurat ja nic nie przytyłem co prawda pojawia się zwiększony apetyt, ale tylko około godzinę po zarzuceniu tabletki.
Kweta w porównaniu do innych neuroleptyków żadko powoduje tycie.
  • 1430 / 232 / 0
Biorę na sen 100 mg kwetiapiny XR bo po dołożeniu klomipraminy ledwo co śpię, ale wyczytałem że ona ma też działanie antydepresyjne i bywa stosowana kiedy inne leki nie dały rezultatu. Bierze ktoś kwetę na depresję?
  • 74 / 8 / 0
Chcę poprosić rodzinną, żeby mi przypisała te tabletki na apetyt, bo jak czytam to działa. THC nie zawsze.
  • 1430 / 232 / 0
U mnie kwetiapina nie wpływa na apetyt, ale ogólnie leki nie zwiększają mi apetytu, nawet taka mirtazapina czy neuroleptyki. Zresztą THC też nie.
  • 62 / 24 / 0
D Biorę kwetiapinę od 3 lat na sen. Działa wyśmienicie. Dawki 50 - 75 mg, usypiają jednakowo. Czasem robię przerwę i schodzę na 25 mg, głównie w weekendy, aby utrzymać tolerancje
Czasem lubię zarzucić 75 - 100 mg godzinę wcześniej, niż zwykle bo wprowadza mnie w przyjemny, antydepresyjny stan, lekko "psychodeliczny", kolory są fajnie nasycone, a myślenie z lekka inne niż na jawie.
Zmusza mnie wieczorem do opróżniania lodówki %-D. Tycie to raczej w terapii w dawkach wyższych niż 300 mg/doba.

Jak dla mnie najlepszy neuroleptyk, jedyny który nie zwarzywia, jest przyjemny w działaniu, z lekka antydepresyjny (pewnie przez agonizm (5HT1). Polecam na bezsenne noce, usypia po maratonach ze stymulantami.
  • 263 / 30 / 0
Jak u Was z libido / możliwością osiągnięcia orgazmu po ketrelu? Biorę 25 mg na sen i po godzinie choćby miss universe po mnie skakała to nie mogę dojść, libido przez chwilę jest ale tylko 2 minuty po kontakcie seksualnym i ucina totalnie. Orgazm praktycznie nie możliwy do osiągnięcia
  • 131 / 9 / 0
Czy ktoś stosuje kwetiapinę w leczeniu depresji?
Jeśli tak to jakie dawki i z jakim rezultatem?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.