Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 1691 / 564 / 0
image002.png
Polecam w chuj

1. Zamiast 10-11 gram cukru na 100ml jest tylko 2 g i jest to naturalna fruktoza z owoców
2. Jedyny słodzik to cudowna i bezpieczna stewia, bez dodatku aspartamów i innych trucizn
3. Zamiast 32 mg kofeiny na 100ml jest tylko 14 mg
4. Barwione naturalnymi środkami, jak np. ekstrakt z marchwii
5. Żadnych konserwantów

I inne takie no, zajebiste. Nie było jeszcze nigdy takiego produktu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 97 / 2 / 0
@LeszekSmieszek jak to się ma do kofeiny w tabletkach? Według mojej wiedzy "najzdrowsza" kofeina powinna być z kawy albo z herbaty (yerby też)
  • 1928 / 191 / 0
Nie brałem nigdy kofeiny w tabletkach. Piłem jednak kawę, yerbę lub energetyki (oczywiście nie w tym samym czasie).

Po energetykach nie czuję się najlepiej. Po wypiciu nie jestem pobudzony. Jednak najgorsze jest to, że nawet po jednym odczuwam obniżony nastrój. Nie jakoś mocno, ale na tyle bym, że wypijam jednego od święta.

Z kawy już z rok temu zrezygnowałem. Wypiję raz czy dwa razy w miesiącu, ponieważ czasem brakuje mi tego smaku. Kawy w działaniu w ogóle nie czuje, a przy większych ilościach czuje nieprzyjemny wjazd na ciało.

Najlepiej z tego wszystkiego wypada Yerba. Nie czuję się po niej struty / zmęczony (przez wjazd na ciało jak przy kawie). Jednak jak pije kilka dni z rzędu to nie minie tydzień, a już nie czuje żadnego działania. Tylko pierwsze kilka razy po dłuższej przerwie. Niestety picie yerby powoduje u mnie problemy żołądkowe (próbowałem wielu różnych odmian)

Jednym słowem dla mnie kofeina mogła by nie istnieć. Może dlatego mogę bez niej żyć, ponieważ jeśli nie przyjmuję jej miesiącami, to organizm się jej nie domaga. Jak widzę ile niektórzy piją kawy czy energetyków to mnie skręca w środku na myśl jakbym fatalnie się czuł pijąc takie codziennie.

Dodam, że nie jestem fanem stymulantów. Jednak dobra amfetamina czy metylofenidat kilka razy w roku gdy np wyjadę gdzieś na weekend i potrzebuję być na nogach wiele godzin, a np poprzedniego dnia nie mogłem spać czy napiłem się alkoholu i byłbym po prostu nieprzytomny w ciągu dnia są dla mnie game changerem. Mogę się wtedy cieszyć krótkim acz intensywnym wyjazdem. Kawa by spowodowała prędzej ból brzucha niż zniosła senność. Oczywiście między kofeiną, a tymi substancjami jest przepaść i polecam zostać przy kofeinie jeśli na kogoś działa, a mocnych stymulantów nie bierze.
Take DXM and Be Happy
  • 1006 / 272 / 0
Po energetykach nie czuję się najlepiej. Po wypiciu nie jestem pobudzony. Jednak najgorsze jest to, że nawet po jednym odczuwam obniżony nastrój. Nie jakoś mocno, ale na tyle bym, że wypijam jednego od święta.
@Demis

Ja z energetyków już jakiś czas zrezygnowałem, bo za bardzo przypominały ćpanie, powodowały w działaniu swojego rodzaju banię i uciazliwszy zjazd niż kofeina bezwodna. Nie bez powodu odradza się energetyki na wszelkich terapiach uzależnień.

Yerba to najlepsza opcja, bo kofa uzupełnia się o l-teaninkę, która ogranicza efekty uboczne tej pierwszej. Dlatego ja biorę na przykład kofeinę i do każdej kapsułki również l-teaninkę 200mg. Wtedy działanie jest optymalne i bezlękowe na dłuższą metę.

@humbleskillful

kofeiny nie bierze się w tabletkach, tylko kapsułkach.
  • 97 / 2 / 0
@GermanskiOprawca mówiłem tutaj o kapsułkach. Ale to fakt że energetyki na początku powodują swojego rodzaju banie, nie wiem czemu.
Sama kofeina w kapsułkach 200mg też to robi. Ja sam wrzucam po 600mg z takich kapsułek jak są dobrze wyważone, bo to nie lek tylko suplement.
  • 1006 / 272 / 0
@humbleskillful

Kurwa 600mg to dla mnie by była dawka zabójcza, kilka razy brałem dwie takie kapsułki naraz i musiałem leżeć albo siedzieć, bo tak mnie kłuło serducho xD.

Nie wiem jaka jest reguła, ale te moje kapsułki muszą być dobrze wyważone.
  • 97 / 2 / 0
@GermanskiOprawca kapsułki z kofeiną te z suplementów to myślę że mogą mieć na spokojnie z 220mg, zobacz sobie po plikach PDF z wyników badań.
  • 1 / / 0
20 maja 2025GermanskiOprawca pisze:
@Demis

Ja z energetyków już jakiś czas zrezygnowałem, bo za bardzo przypominały ćpanie, powodowały w działaniu swojego rodzaju banię i uciazliwszy zjazd niż kofeina bezwodna. Nie bez powodu odradza się energetyki na wszelkich terapiach uzależnień.

Yerba to najlepsza opcja, bo kofa uzupełnia się o l-teaninkę, która ogranicza efekty uboczne tej pierwszej. Dlatego ja biorę na przykład kofeinę i do każdej kapsułki również l-teaninkę 200mg. Wtedy działanie jest optymalne i bezlękowe na dłuższą metę.

@humbleskillful

kofeiny nie bierze się w tabletkach, tylko kapsułkach.

sam doświadczyłem mikro stanów lekowych po dużej ilości energetyków i kawy, po odstawieniu energetyków i nikotyny ogolne samopoczucie w ciagu dnia mega sie poprawiło. przerzuciłem sie na yerbe i jak na razie nie pożądanych efektów nie widzę.
ciekaw jetem czy ktoś z was próbował tzw kawy grzybowej i może sie odnieść ?
  • 97 / 2 / 0
@emka131 takie coś nie powinno występować jak już to bóle głowy i "zamulenie ogólne organizmu" podobnie jak kofeina z ciebie zejdzie. Nie wiem kto wymyślił ten zakaz sprzedaży energetyków dla osób poniżej 18 roku życia.
Edukacja a nie penalizacja ale jest to przykre w chuj te nasze "prawo" a już o osobach i przede wszystkim ich wieku na głosowanie nie mówiąc.

Jeśli chodzi o energetyki to efekty przeczyszczające robi tam tauryna? Bo to co zauważyłem z kofeiną 200mg z samych kapsułek tego nie ma.
  • 4334 / 700 / 2117
Ja niestety ostatnio zbyt dużo energetyków pijam. Dwie puszki dziennie Energy Zero Sugar ostatnio wpadają. Trzeba się za siebie wziąć.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Zniknęło 400 kg kokainy. Policjanci objęci śledztwem

Biura dwóch policjantów z Biura ds. Zwalczania Przestępczości Narkotykowej we francuskim Nanterre oraz ich domy zostały przeszukane przez IGPN (Wydział Wewnętrzny Inspektoratu Policji) w związku ze sprawą „Trident”. Chodzi o zaginięcie blisko pół tony kokainy. Według informacji „Le Parisien”, przeszukania przeprowadzono w biurach dwóch policjantów z wydziału antynarkotykowego oraz w ich domach. Zarekwirowano także ich tablety i komputery.

Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami

W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.

Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.