Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, tytoń, yerba mate.
ODPOWIEDZ
  • 112 / 18 / 0
Rzuciłem regularne picie kawy z 5 łyżek czubatych, a piłem 2-3 dziennie, bo wpadłem w ciąg alkoholowy na tydzień czasu i kawy nie piłem też tydzień, piję ją od lat, a teraz u kawa pita 3 łyżek czubatych na 0.5 litra fajnie mnie stymuluje, można powiedzieć że ładnie tolerke obniżyłem, chciałem ją rzucić na zawsze, ale ciężko z tym.
Nie bedę wracał do pierwotnej dawki
  • 64 / 1 / 0
@Lujo nie myślałeś żeby iść do swojego lokalnego sklepu sportowego i kupić coś z kofeiną bezwodną i w taki sposób to odmierzać? Ja wiem że kofeina bezwodna szybciej działa niż kawa i szybciej schodzi ale będziesz mieć chociaż łatwiej to zliczyć.
  • 996 / 268 / 0
Ja schodzę aktualnie z bardzo wysokich dawek kofeiny, którymi - trzeba szczerze tutaj przyznać - raczyłem się przez długie lata.

Dzisiaj z czatem policzyłem i mogło to być ponad 1000mg dziennie regularnego przyjmowania, co dochodziło czasem do nawet 1500mg.

Takze robię twardą odstawkę, bo wystarczy tego dobrego. Ogólnie to kupiłem sobie teakrynę, która rzekomo jest zdrowsza, ale z uwagi na zdychanie po kofeinie nie rozwinęła jeszcze swoich skrzydeł.

Dzisiaj kofeiny spozylem już w granicach 600mg, to samo wczoraj.

Jutro może uda się przyjąć 400mg - zostanę na takiej dawce ze trzy dni i znowu spróbuję zejść w dół.

W planach jest całkowite wyzerowane środka i używanie go naprawdę sporadycznie.

Co mi aktualnie dolega, to senność, taka przykra i uciążliwa - nawet Modafinil czy teakryna nie są w stanie jest przykryć. Do tego dochodzi straszna demotywacja, brak energii. Na to się jeszcze nakłada jakaś taka złość ukierunkowana w to, że jestem taki bezużyteczny - zwlaszcza odczulem to dzisiaj.

No ale trzeba to jakoś przeboleć i uwolnić się od środka.

Bo zwała jest gorsza niż narkotyki xD albo mi się tak wydaje bo dawno porządnie nie ćpałem xD
  • 64 / 1 / 0
@GermanskiOprawca jeśli jesz kofeine w suplementach to pamiętaj o tym że to jest około 200mg na tabletkę.
Suplementy nie przechodzą żadnej standaryzacji to nie leki, mogą też mieć różną ilość miligramów na tabletkę wystarczy wejść na youtube - Okiem Chemika i oglądać wideo na temat suplementów.
Całkowite wyzerowanie od kofeiny? Próbuje od lat a zazwyczaj jem te 800mg dziennie po 400mg.
Takie maksimum to 1200mg na dzień w dawkach podzielonych.
  • 996 / 268 / 0
@humbleskillful

Ja już wczoraj przyjąłem ~400mg kofeiny, dzisiaj w planach to samo. Może od jutra będę już pozyskiwać kofeiny jedynie z colki zero, a potem spróbuję wejść na colkę bezkofeinowa.

Teakryna zaczyna już dawać mocniejszą odpowiedź, więc wszystko idzie zgodnie z planem.

Ale zwała, przez którą się przechodzi początkowo to męka. Na szczęście to trwa tylko kilka dni, dlatego chyba kofeina jest legalna xD
  • 64 / 1 / 0
@GermanskiOprawca zwała w sensie że chodzi ci o te zmulenie albo ból głowy po kofeinie? 400mg to nie jest dużo i nie wiem czemu tutaj szacujesz, pijesz to jakoś nie wyważone w płynie? A swoją drogą idę zrobić kawę bo nie zauważyłem żebym miał jakieś tam odstawki kofeiny ale mogą być bo wczoraj zjadłem 1g z kapsułek także no. Nawet takie dawki mnie nie ruszają.
  • 996 / 268 / 0
@humbleskillful

Zamulenie, senność, zero energii, zero motywacji, problemy żołądkowe - ból głowy ma szczęście lekki, bo odpowiednio powoli schodziłem z dawek.

Wczoraj już nie brałem kapsułek i wszystko co pobieram, to kofeina z coli zero, czyli 10g na 100ml. Bardzo ciężko było mi dziś się obudzić, ale wolę przespać zwałę niż się męczyć. Zestaw suni + colu + teakryna nieco mnie przebudził, ale odczuwalne skutki odstawienia pozostały, choć nieco mniej widoczne.

Z emocjonalnych objawów również bym wyroznil pojawiające się w ostatnich dniach przygnębienie, złość na siebie, że się zrobiłem taka dętka, również trochę myśli o zabarwieniu depresyjnym.

Aha i jeszcze trzeba podkreślić, że na zjeździe kofeinowym - Modafinil nie działa.

Twarde ćpanie ta kofeina xD
  • 1 / / 0
kofeina może wpływać negatywnie na osoby neurotypowe. może powodować kołatanie serca, podwyższone uczucie niepokoju, może również pogłębiać zaburzenia snu u tych osób
  • 996 / 268 / 0
Ja mając możliwość chciałem zaktualizować swój dzienniczek odstawiania kofeiny.

Z uwagi na narastające cierpienie, od dwóch dni dość potężne i w żaden sposób nie dające się złagodzić, zdecydowałem się wczoraj wieczorem na dwie dawki 100mg kofeiny dla wyrównania samopoczucia.

Decyzją podjętą przeze mnie będę przyjmował teraz kofeinę w ten sposób:

- rano 100mg,
- po 4 godzinach wchodzi 100 teakryny (nie mogę ich pod żadnym pozorem łączyć wbrew niektórym źródłom, że takie połączenie jest ciekawe w działaniu),
- po 5h od dawki teakryny wejdzie kolejne 100mg kofeiny, które zapewni mi jej działanie na kolejne 4h.

Otrzymuję zatem okienko stymulacji na cały dzień oferujące łącznie 13h działania - potem można odpocząć i szykować się do spanka.

Dawki już nie takie potężne jak moje wcześniejsze 1000-1500mg dziennie, a umożliwia mi brak cierpienia, zanim zdecyduje się na zejście z kofeiną do zera.

Pozdrawiam ćpunków.
  • 64 / 1 / 0
@GermanskiOprawca jeśli chodzi o cole mam na myśli coca cole zero to nie warto tego pić dla samej kofeiny bo nie wiem co oni tam dodają ale wydaje mi się i to jest moje gdybanie że od tego kwasu fosforowego robią się efekty przeczyszczające.

Ciekawie tutaj napisałeś, ja aktualnie wypiłem najprostrzą kawę chyba tchibo jakieś tam byle co. Nie wiem o co chodzi w twoim cierpieniu bo dla mnie cierpienie to jest ból fizyczny nie psychiczny.
Nie wiem gdzie bym dostał teakryny od zaraz bo kofeine kupuje lokalnie za dosłownie grosze przynajmniej tą w kapsułkach żelatynowych.
Gdzie kupiłeś tabletki po 100mg?

@pieprzowyrekin zgadza się ale to jest tylko na początku jeśli ktoś nie pije kofeiny wcale, wraz z używaniem kofeiny nasz organizm się "uodparnia" na nią do tego stopnia że dochodzimy do dawek typu 1000mg na raz z tabletek ze sklepu sportowego (żeby te suplementy jeszcze miały faktycznie tyle mg bo jest to suplement a nie lek) i nie działa na nas nic.
ODPOWIEDZ
Newsy
"Narkociak" próbował przemycić narkotyki do więzienia

Koci kurier z narkotykami wpadł na gorącym uczynku. Strażnicy kostarykańskiego więzienia zatrzymali kota, który do futra miał przyklejone paczki z marihuaną i crackiem. Zwierzak próbował przedostać się na teren zakładu karnego.

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci czekoladkami z marihuaną w parku w Wheeling

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci słodyczami z THC – psychoaktywnym składnikiem marihuany – w niedzielę po południu w parku w Wheeling na północno-zachodnich przedmieściach Chicago. Dzieci trafiły do szpitala.

Rekordowe uderzenie w narkobiznes. Zlikwidowano 19 laboratoriów i ujęto 67 osób

Co najmniej tysiąc funkcjonariuszy wzięło udział w największej w ostatnich latach operacji wymierzonej w syndykat narkotykowy działający na terenie Ukrainy. Zlikwidowano 19 laboratoriów i 17 magazynów oraz zatrzymano 67 osób, w tym 32-letniego bossa organizacji. Szacuje się, że miesięcznie narkogang produkował nawet 700 kg mefedronu, alfa-PVP i amfetaminy.