Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 2532 / 601 / 0
23 września 2023Czoug pisze:
Nie wiem czy jest to kwestia osobnicza, ale w moim przypadku nadmiar kofeiny jest bardziej obciążający dla serca niż większość stymulantów.

Strzeliłem sobie wczoraj po południu trochę mocniejsze podwójne sex-presso z mojego zajebiaszczego sex-presu, nie przyjmowałem żadnych innych substancji. Pobudziło konkretnie, ale miałem nieprzyjemności z pikawą tj. uczucie jakby miało zaraz wyskoczyć z klatki piersiowej i lekkie kłucie które utrzymywało się jeszcze przez parę godzin. Mam za sobą niemałe doświadczenie latania na przeróżnych stimach - głównie amfetamina i kokaina ale nigdy, nawet przy większych dawkach nie miałem takich sercowych fanaberii. Czyżby zmęczenie materiałem?
Ja jakiś czas temu wypiłem 2 małe energetyki i 2 mooocne czarne kawy.Potem leżałem i miałem non stop przez jakiś czas dreszcze,jakbym się fety najadł.Potem jak to przeszło to właśnie przez chwilę w chuj zakłuło mnie serce.Coś może być na rzeczy.Po stimach mocnych były jakieś arytmię,albo ostra techniawa,ale kłucia nie pamiętam.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1037 / 245 / 0
23 września 2023Czoug pisze:
Nie wiem czy jest to kwestia osobnicza, ale w moim przypadku nadmiar kofeiny jest bardziej obciążający dla serca niż większość stymulantów.

Strzeliłem sobie wczoraj po południu trochę mocniejsze podwójne sex-presso z mojego zajebiaszczego sex-presu, nie przyjmowałem żadnych innych substancji. Pobudziło konkretnie, ale miałem nieprzyjemności z pikawą tj. uczucie jakby miało zaraz wyskoczyć z klatki piersiowej i lekkie kłucie które utrzymywało się jeszcze przez parę godzin. Mam za sobą niemałe doświadczenie latania na przeróżnych stimach - głównie amfetamina i kokaina ale nigdy, nawet przy większych dawkach nie miałem takich sercowych fanaberii. Czyżby zmęczenie materiałem?
Nie istnieje coś takiego jak zmęczenie materiału, serce albo pracuje prawidłowo albo nie prawidłowo, bardziej obstawiam odwodnienie/braki minerałowe <- to szczególnie większość zjadaczy leków i narkotyków to ma, zadbaj o podaż Sodu w ciągu dnia do tego dołóż Potas/Wapno/Magnez. zapotrzebowanie na sód 5G, Potas 4G, Wapno 1G, Magnez 300mg. Jak będziesz nawodniony i naładowany minerałami nie wystąpi nawet najmniejsza Wazokonstrykcja to można wypić nawet 3 duże Expresso i nie będzie takich jazd.
  • 4400 / 704 / 2117
U mnie powoli schodzi się z kofeiny. Na szczęście nie jest to jakieś drastyczne. Przyczyną zejścia był zbyt wysoki kortyzol i problemy ze snem, nadpobudliwość i regeneracja. Dziennie pijałem ok 500mg kofeiny, teraz oscyluję w okolicach 250 dziennie, czasem nawet zero. Spora poprawa samopoczucia (na przestrzeni kilku dni), a przy okazji świeżość umysłu i lepszy sen. Będę na bieżąco informował. Energetyki powoli zastępuje kawą.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 76 / 8 / 0
Energetyki - też tak macie, że bezcukrowe energole ze sztucznymi słodzikami (aspartam, acesulfam) są "gorsze"? Niby energii dają, ale jakoś dziwnie się po nich czuję. Przy cukrowych jakoś lepiej, np. lepszy nastrój.

Tabletki - ma ktoś porównanie na dłuższą metę kofeina w tabletkach vs. czarna kawa? (bez mleka i cukru)
Mógłby ktoś polecić tabsy z czystym składem, które mają podziałkę i można sobie podzielić na części po 50 mg? Niestety opisy produktów zazwyczaj nie wspominają o ewentualnej podziałce tabsów.
  • 4400 / 704 / 2117
@forum

Nie, na mnie energetyki bez cukru jak i z cukrem działały tak samo. Jednak w trosce o brak kalorii (nadwyżki) stosowałem te bez cukru. W każdym razie musiałem od nich odejść, bo były powodem braku wysypiania się i przewlekłego zmęczenia. Jak pisałem, 500mg kofeiny czerpanej tylko z energetyków/puszek coli, to nie był najlepszy i najzdrowszy pomysł.
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 1034 / 273 / 0
29 września 2023forum pisze:
Energetyki - też tak macie, że bezcukrowe energole ze sztucznymi słodzikami (aspartam, acesulfam) są "gorsze"? Niby energii dają, ale jakoś dziwnie się po nich czuję. Przy cukrowych jakoś lepiej, np. lepszy nastrój.

Tabletki - ma ktoś porównanie na dłuższą metę kofeina w tabletkach vs. czarna kawa? (bez mleka i cukru)
Mógłby ktoś polecić tabsy z czystym składem, które mają podziałkę i można sobie podzielić na części po 50 mg? Niestety opisy produktów zazwyczaj nie wspominają o ewentualnej podziałce tabsów.
1 akapit - lepsza bania po slodzonych może wskazywać na uzależnienie od cukru (masa ludzi ma to uzależnienie) lub po prostu cukier ma takie dodatkowe działanie na nastrój.

2 akapit - ja stosuję tabsy 200mg i sobie chwalę. Nie widzę potrzeby dzielenia, może kup se zwyczajnie proch i się z nim męcz xD ostatnio odstawiłem tabsy na jeden miesiąc całkiem i nawet suplementacja modkiem nie przeszkodziła mi przytyć 4kg, więc cenię je za utrzymywanie wagi w normie xD
  • 4400 / 704 / 2117
U mnie to odstawienie kofeiny zadziałało zbawiennie. Mniejszy ból głowy widoczny już po tygodniowej abstynencji. W większości kofeinę teraz przyjmuję w dawkach maksymalnie do 150mg/per day — jest dobrze. W porównaniu do tego, co było brane wcześniej, no to teraz bajka, wcześniej gdyby ktoś nie czytał powyższego akapitu było jakoś 500.

Są również takie dni, kiedy tej kofeiny jest zero. Ratuje się też ashwagandą, ale aktualnie nie brałem nic, bo kofeiny przez weekend zero. Zobaczymy jak zbije tolerkę i wypije sobie tam jednego energetyka dla smaku. Ciekawi mnie reakcja organizmu.
  • 1034 / 273 / 0
@deadmau5

Dziwne z tym bólem głowy, bo ogólnie kofeina działa przeciwbólowo i mi np. pomaga na ból pleców w skoliozie.

Aczkolwiek coś mnie ostatnio łeb nadupca od kilku tygodni, ale z tym się muszę przejść do lekarza. Zaczęło się jak nie brałem kofeiny wcale, także nie widzę tu związku.

Jak zrobisz se przerwę to po kofce doświadczysz lekkiej przyjemnej euforii. Ja tak miałem po 30 dniach bez i wrzuceniu 200mg. Jednak efekt szybko zanika z kolejnymi dawkami.
  • 4400 / 704 / 2117
To niekoniecznie musi być ból od kofeiny. Bardziej skłoniłbym się ku wahającemu ciśnieniu po wypiciu 1/2 energetyków. Ja nie mam większych problemów z bólami jeżeli nie piję tejże substancji. Musiałbym się udać na badania po tych kofeinowo-energetycznych maratonach, czy sobie czegoś nie rozjebałem, bo troszkę to trwało. A w moim przypadku szanuje siebie - zdrowie najważniejsze.
  • 26 / 10 / 0
A pytanko do bardziej swiadomych czy faktycznie kawa wyplukuje magnes, czy to bujda na resorach? Jedni mowia tak, drudzy mowia inaczej.. to co, prawda lezy pośrodku czy jednak jest jakis konkretny szczegol o ktorym nie wiem? bo powiem wam, ze troche ostanio pilam tej kofeiny i oko mi lata, nie wiem czy to moze byc od tego, czy tezni e
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów

Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.

Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”

Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.

Chcieli ukryć tony narkotyków w bananach

Peruwiańska policja antynarkotykowa skonfiskowała 3,4 ton kokainy, która miała zostać umieszczona w ładunku bananów przeznaczonych na eksport do Belgii – poinformowały w sobotę czasu lokalnego władze.