Inne substancje wykazujące działanie na układ katecholaminowy.
Więcej informacji: Stymulanty w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 67 / 1 / 0
Lepiej rozpuścić w wodzie i pić
  • 597 / 2 / 0
Tylko, że jedzona jest ciężka na żołądek tak samo jak kawa? czy też nie?

@Tyler

Danke, po strzelam po strzelam aż ustrzele :p
"The Himalayas haven't always been mountains." Brian Cox
"Przed porodem matka się pytała ojca: “Co ja pocznę?” Penx
  • 3362 / 349 / 0
Nie, czysta kofeina jest o wiele lepsza dla zoladka od kawy, przynajmniej w moim odczuciu. I tak zawsze jem duzo warzyw, dbam o to, aby organizm nie byl zakwaszony. kofeina mocno zakwasza organizm. Ranigast na zgage a loperamid na srake.
  • 1472 / 196 / 0
Tego samego kombo używam :D

Tyle, że jak nie walę kofy do żołądka tylko sniffem to nie muszę brać loperamidu, bo nie ma sraki praktycznie (ale chodzi się do kibla i tak częściej).
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 3362 / 349 / 0
No, bo kofeina to jak by nie bylo diuretyk, mocno odwadnia, przeczyszcza i czyni zlo z elektrolitami.
Ja sobie zawsze popijam solona wode do niej, bo razem z woda, wyplukuje sie takze sod. Pomijajac potas i magnez, ktory i tak zazywam po dzialaniu kofeiny.
  • 597 / 2 / 0
Paczka dotarła. Pierwszy sniff ~40mg (nie mam kurde wagi teraz, nie wiem ile to waży, wydaje się dość lekkie. Taki puch krystaliczny) pobudziła ale działanie bardzo bardzo subtelne. Zaraz poleci ok 2x tyle i zobaczymy co to będzie. Dla nosa delikatne.
  • 1472 / 196 / 0
Wydaje się delikatne, ale jak walisz więcej to nos trochę ryje jednak.
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 597 / 2 / 0
Właśnie poszło ze 100mg myślę i już nos piecze. I olśniło mnie. To tym jest tak masakrycznie przeżeniona sieka w moim mieście. Poznaje ten smak i zapach. :X Aha no i mnie piecze nos bo generalnie nie ma łatwego życia biedny syfonik :P tym razem już całkiem fajnie działa. Da się tym naćpoć tak btw?
  • 1472 / 196 / 0
Jak walniesz konkretną dawkę to jest dość wyczuwalne wejście adenergiczno-dopaminergiczne i potem bardzo mocne nastymulowanie (polecam potas jakby był niepokój), ale jeśli chodzi o euforię itp. jak po pencie to raczej nie :)
  • 1180 / 5 / 0
Trzeba uważać też żeby nie ponieść się za mocno, bo przesada przyjemna nie jest , a nie trudno o to mając duży worek i ochoty na fazy.
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana a prawo jazdy: Pacjenci w pułapce przepisów

Pacjenci stosujący konopie medyczne wciąż narażeni są na poważne konsekwencje prawne, mimo że działają zgodnie z zaleceniami lekarzy. Brak przepisów rozróżniających marihuanę medyczną od rekreacyjnej oraz niejasne regulacje dotyczące dopuszczalnych poziomów THC we krwi mogą skutkować postawieniem zarzutów karnych czy utratą prawa jazdy. Czy Ministerstwo Zdrowia planuje jakieś zmiany w tym zakresie?

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.

1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.