Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 84 / 11 / 0
@london5 zem kurwa zapomnial o 60mg dexa, ktore tez ladowalem :D
:pacman: :liść:

Chociaż wydaje mi się, że w tym świecie pełnym kłamstwa
Często najgłupszym wyborem okazuje się prawda
To prawda, nie lubię tej nagiej suki
Miała nas wyzwolić, a teraz każdy może ją kupić
  • 55 / / 0
Swojego czasu z zrobiłem lekki research i wytypowałem parę suplementów, które miały podstawy naukowe by wzmacniać działanie kody. Szukałem rzeczy, które skutkowały inhibicją enzymu CYP3A4. Przetestowałem empirycznie i jestem przekonany, że "gorzknik kanadyjski" faktycznie był skuteczny w tym względzie. Nie wiem czy był wcześniej wymieniany w tym wątku. W każdym razie polecam spróbować eksperymentatorom. W moim przypadku "zmniejszył tolerancję" o połowę.

U mnie funkcjonowało zjedzenie jakiejś tam pojedynczej dawki tego gorzknika z 15 minut przed zarzuceniem.
  • 553 / 117 / 0
07 listopada 2023ClapTrap pisze:
Moja sprawdzona metoda:
1) minimum tydzień przerwy między pojedynczymi dawkami
2) zjeść coś lekkiego i ciepłego
3) bieg 15 minut
4) rozkruszyć tabletki
5) zapić je ciepła kawą z mlekiem
6) po 30 minutach znów coś zjeść
Całość przygotowań zamyka się w ok. 2,5h. 150mg działa bardzo fajnie. Róbcie przerwy.
Tydzień przerwy- co to za zabawa, która jest raz na tydzień?!
Mnie dobrZe brało się kodę codziennie (bierze... niestety).
Już małe ilości.
Ad b) jak najbardziej się zgadza.- może tylko kanapkę z białkiem, tłuszczem i np ogórkiem.
MiedI b), a c) polecam lekko benzo i wtedy bieg... Potem kodeiną, z ów lekki bieg by się załadowała o ponownie lekkie jedzenie, lub ciepła herbata ziołowa, polecam pokrzywę, szałwię, melisę.
Nie zwiększające tych dawek ' jak pojebani" to mało daje...a zdrowie si niszczy.
  • 2936 / 243 / 0
20 marca 2024mendzinshan pisze:
zarzucić 300 mg prometazyny, albo 200 prometazyny i 100 difenhydraminy, a jeszcze fajnie pregabe zajebac przed piciem leanu:D
Pomijając już fakt, że samo picie leanu jest debilizmem (ratio kodeina:prometazyna) to podane tutaj dawki prometazyny mogą trwale bądź czasowo uszkodzić mózg. Z tego co kojarzę, to prometazyna w takich dawkach działa dość chamsko neuroleptycznie (ja przy 50mg bez tolerki czuję lekkie zwarzywienie, przy 100mg miałbym akatyzję - możliwy jest chyba złośliwy zespół neuroleptyczny albo coś podobnego), więc radzę uważać na takie porady, których co więcej moderator nawet nie usunął po moim zgłoszeniu.
  • 62 / 21 / 0
21 marca 2024Amunicja pisze:
20 marca 2024mendzinshan pisze:
zarzucić 300 mg prometazyny, albo 200 prometazyny i 100 difenhydraminy, a jeszcze fajnie pregabe zajebac przed piciem leanu:D
Pomijając już fakt, że samo picie leanu jest debilizmem (ratio kodeina:prometazyna) to podane tutaj dawki prometazyny mogą trwale bądź czasowo uszkodzić mózg. Z tego co kojarzę, to prometazyna w takich dawkach działa dość chamsko neuroleptycznie (ja przy 50mg bez tolerki czuję lekkie zwarzywienie, przy 100mg miałbym akatyzję - możliwy jest chyba złośliwy zespół neuroleptyczny albo coś podobnego), więc radzę uważać na takie porady, których co więcej moderator nawet nie usunął po moim zgłoszeniu.u
Racja. prometazyna to dirty drug, pochodna piperazyny, neuroleptyk tak potrzebny w kodeinie że xd Jeszcze enzym cyp2d6 blokuje kompetycyjnie, po co komu morfina. I blokuje r. dopaminy D2, no a na dokładkę r. muskaryny. Super faza, szczególnie że prometazyna utrzymuje się dłużej niż kodeina xd

Z
Z
  • 811 / 190 / 0
ktoś z was używa soku grejpfrutowego? u mnie wydłuża fazę o około 1h i wyraźnie ją wzmacnia.
  • 304 / 89 / 0
Uzywalem, generalnie jakiejś drastycznej różnicy nie bylo, choć zakładam ze kwestia jakości soku. Hortex z czerwonego (niestety) przewaznie. Jeśli dobrze pamiętam to zauwazalnie lepszy rezultat dawalo zjedzenie owocu, niz ww. sok. A podejrzewam że ekstrakt (citrosept) bylby najlepszy do tego celu. I jeszcze jedno - mozna by poszukac jakiegoś induktora CYP2D6 w spozywce bo niewykluczone ze istnieje, natomiast inhibitory CYP3A4 sa szerzej znane, z powodu mniej lub bardziej pozadanej interakcji z metabolizmem szerszej gamy leków.
  • 50 / 4 / 0
Odkryłem dość ciekawy sposób na wzmocnienie kody. Ostatnio pomieszałem 240 mg z niewielką dawką nasion Morning Glory, około 3 gramów. Efekt mnie trochę zaskoczył bo złapałem nawet lekkie noddy, kiedy normalnie potrzebuje do tego przynajmniej 500 mg. Psychodelicznego działania LSA w ogóle nie było. Dodatkowo faza trzymała zdecydowanie dłużej niż normalnie. Jedyny minus to mocne spłycenie oddechu.
  • 2936 / 243 / 0
06 kwietnia 2024Encefallus pisze:
prometazyna to dirty drug
Od kiedy sama prometazyna to jakikolwiek drug ? Nie znam nikogo (nawet nie kojarzę aby ktoś na forum pisał), kto brałby samą prometazynę rekreacyjnie. Ewentualnie jako lekki uspokajacz może się sprawdzać zamiast baclo/TLPD/słabych neuro.

Jeszcze enzym cyp2d6 blokuje kompetycyjnie
Chodzi o samą "walkę" kodeiny z prometazyną o zasoby tego enzymu ?

I blokuje r. dopaminy D2, no a na dokładkę r. muskaryny.
Możesz napisać co w tym złego ? W sensie jaki to ma wpływ na (nie)działanie kodeiny lub zmianę profilu jej działania ?

Super faza, szczególnie że prometazyna utrzymuje się dłużej niż kodeina
Dlatego będąc w ciągu efekty działania prometazyny są mniej odczuwalne, np trzeciego dnia z rzędu aby podbić działanie kodeiny difką zarzucam już 50mg a nie 25mg jak pierwszego dnia i efekt jest podobny. A resztę czasu, gdy kodeina już przestanie na mnie działać czuję się po prostu lekko uspokojony (jestem typem opiatowca a nie spidziarza, z temperamentu też jestem spokojny - może dlatego mi to nie przeszkadza). Gdybym pierwszego dnia wrzucił 50mg to miałbym lekkie objawy cholinolityczne (suchość w ustach, lekkie zwarzywienie i to z typu tych nieprzyjemnych) i przykryłoby to działanie nawet 300mg kodeiny.
  • 11 / 1 / 0
@Amunicja co myślisz o tym soku z grejfrutów? Kupowałem nie raz jakiś tymbark i czasami to coś dawało ale wydaje mi się że "wyrobienie receptorów" tutaj ma znaczenie, w co nie chce mi się wierzyć. Da się jakoś ograniczyć wpływ opiatów - kodeiny na jelita?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Szczeciński lekarz pomagał nielegalnie zdobywać opioidy. Jest akt oskarżenia

Jerzy B. stanie przed sądem za poświadczenie nieprawdy w zaświadczeniach lekarskich. Pewien szczecinianin dzięki takiemu zaświadczeniu odzyskał znaczne ilości leku opioidowego, który wcześniej podczas przeszukania zabezpieczyła policja.

Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.

77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.