Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, tytoń, yerba mate.
ODPOWIEDZ
  • 57 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: normi »
to lajcik. jadyny minus jest taki, ze zanim ona wyrosnie to ja juz bede mial dwojke dzieci na karku i siwe wlosy :'( .
  • 1736 / 18 / 0
Dobra więc zasadnicze pytanie na które nie było jednoznacznej odpowiedzi!
Czy khat jest legalny w polsce? Czy jest wpisany na tą śmieszną liste?

Jeśli jest legalny to sobie k upie z 20 nasion wykiełkuje, podchoduje sadzonki i późną wiosną wywale je przed om w wielkich doniczkach a jesienią jak juz bedzie dużo liści coś poesperymentuje, jakies ekstrakcje cos ten tegos :P xD

Ma ktos jakis pomysl jak mozna wydzielic substancje ktore nas interesuja z khat'a?
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 170 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: paker »
jest legalny na 100% psy ci moga najwyzej laske sciagnac
Leonardo skad zamawiasz nasiona tezbym chetnie zamowil ?
W przypadku khatu extrakcja nie jest potrzebna bo poprostu sie żujesz liscia przez iles tam czasu (nie wiem ile dokladnie ) i ci sie wszysto tam wchlania itd i jestes pobudzony
  • 1736 / 18 / 0
W przypadku khatu extrakcja nie jest potrzebna bo poprostu sie żujesz liscia przez iles tam czasu (nie wiem ile dokladnie ) i ci sie wszysto tam wchlania itd i jestes pobudzony
no a dlaczego z lisci koki robia kokaine? PRzeciez zucie tez pobudza...

Leonardo skad zamawiasz nasiona tezbym chetnie zamowil ?
w coffeshopie kupuje
  • 1736 / 18 / 0
No chłopaki możecie powiedziec jak wy widzicie ekstrakcje odpowiednich substancji z tej rośliny tak aby później miały przedłużony termin ważności? No i wazne zeby przyjmować mniej objętościowo i w sposób szybszy i przyjemniejszy to do organizmu a nie żuć przez pełno czasu...

Może ekstrakcja acetonem?
  • 324 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gizmo »
Sorki ale po co sie bawić w ekstraktacje z rośliny?? nie lepiej zrobić ten katynon z efedryny?? wychodzi taniej lepiej ,prościej i szybciej ;)
  • 324 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gizmo »
Leonardo wysłalem Ci pewne pytanie na mail jak coś to odpisz jest to dla mnie bardzo ważne ;)

Aha khatynon jest w wykazie środkow P-| więc wątpie czy jest legalny :/ ale przecież nie jest tak popularny jak maryhuana wiec myśle że można sadzić śmiało w końcu kto sie polapie że to jakiś narkotyk ;)
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
roslina jest chyba legalna na tej samej zasadzie co salvia.

khatu niema w spisie roslin zakazanych z tego co mi wiadomo.
Wiec nikt was raczej za to nie wsadzi.
To nie zmienia faktu ze jak ktos chce up[raiwac i liczy na jego wlasciwosci to sie zawiedzie bo rosnie badzo powoli i jest trudny w uprawie.
Ja swojego trzymalem na dworze ostatnio byly non stop deszcze stal ez 7 dni w takiej pogodzie i liscie mu brazowieja bo ma za mokro :]
wiec trzeba o niego dbac przenosic itd... a jak jest przesuszony to prawie w ogole nie rosnie.

Ogolnie to jak sie go podlewa to rosnie zajebiscie szybko (jak na niego ;) w sloncu ale jak mu sie niespodoba podlewanie (a czesto mu sie to niepodoba) to brazowieje od dolu i jest hujnia...
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
Moje dwa khaciki uschły... - troche przez to że je nie podlewałem ale gdybym je za często znowu podlewał to liście by spadały i by zaczeły gnić... za suche powietrze... zdecydowanie za suche...

R.I.P.
  • 2 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: somatico »
Znalazłem tekst traktujący o catha edulis au.torstwa niejakiego Adrian Siadkowskiego z Straży Granicznej. Otóż oprócz ciekawego opisu samej rośliny jej działania ,spożywania itd. jest (co smutne) informacja wg. której niestety khat nie jest jako tako legalny w Polsce ,można go uprawiać jednakże pod warunkiem posiadania stosownego zezwolenia.

podaje link do tego art.
http://www.cos.sg.gov.pl/downloads/plik ... /img/9.pdf
Uwaga! Użytkownik somatico nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.