Negatywne konsekwencje przyjmowania fitokannabinoidów i sposoby im przeciwdziałania.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Cześć

Chciałbym poznać wasze spostrzeżenia nt. Tzw jointowego kaca, miewacie?

U mnie osobiście wyglada to tak że do późnego południa jestem w trybie ograniczonego funkcjonowania, nie mogę się skupić i najchętniej bym się kimnal

Dajcie znać jak to wyglada u was, pozdro
  • 347 / 74 / 0
Jointowy kac występuje u mnie gdy pójdę spać mocno skuty. Drugiego dnia ciężko jest wstać, boli głowa, nie ma na nic siły - tak jak napisałeś, do południa.
  • 453 / 281 / 0
U mnie na to mówiło się "whiskas". Wyeliminowanie tytoniu z palenia poprawiło w moim przypadku samopoczucie następnego dnia.
Pokażę Wam to, czego nie ma.
  • 3 / / 0
Sam kac jointowy jest znikomy, po prostu budzę się bardziej zaspany. Dużo więcej energii zabiera poranne palenie.
Przyznam też że kluczową rolę odgrywa "temat". Polski kwiat można zapalić i ogarnąć milion rzeczy, iść na spacer etc.
Buch z coffeshopu, z wysokim procentem, nazywaliśmy z kumplami "one way ticket" gdyż po nim przepracowanie dniowki było prawie nie możliwe ze wzgledu na silny letarg
Czasem się śmieje że Holandia mnie "skrzywdziła" gdyż Polski buch już nigdy nie będzie taki sam :D Dla mnie ilość THC na poziomie ok 10% max 15% jest satysfakcjonująca, odmiany o poziomie THC 20-28% są bardzo silne i potrafią uśpić jak dziecko w moment :)

Włóczykij, wagabunda, Bartosz
"Wszystko dla ludzi, ale z głową"
Wagabunda, włóczykij, Bartosz
"Wszystko dla ludzi, ale z głową!"
  • 1290 / 364 / 0
zasada, ktorej trzeba sie trzymac, to nie miksowac i nie palic kosmicznych ilosci tylko tyle ile trzeba i wszystko jest ok
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.