Kannabinoidy, których struktura zawiera "mostek" metanonowy, lub etanonowy między dwoma strukturami cyklicznymi. Ta grupa obejmuje najwcześniejsze kannabinoidy, odkryte przez Johna Williama Huffmana.
ODPOWIEDZ
  • 70 / 9 / 0
lufarulez pisze:
corleoNe pisze:
przechowywanie jwh-251 w -20*C to mit. taki sam mit, jak zakaz wrzucania mieszanki do odparowania w mikrofalowce ;-)
http://www.caymanchem.com/pdfs/10578.pdf
no dobrze, chylę czoła przed TEORIĄ, ale trochę tego nie rozumiesz. idąc Twoim tokiem rozumowania, żeby zapalić jakąkolwiek mieszankę na rynku, musiałbym się zamykać do zamrażalnika :nuts:

przechowywanie JWH-251, żeby zachowało swoją oryginalną moc przez jeden rok, powinno następować w temperaturze -20*C czy tam -23*C

a nazywam to mitem dlatego, że (tak samo jak w przypadku innych JWH) każdą jotwuhę można i podgrzewać (kubek z roztworem na spirolu wkładany do większego naczynia z gorącą wodą), suszyć już gotową mieszankę w mikrofalówce (np. w słoiku, co 10-20 sek mieszając i 'wydmuchując' powstałą parę) - i straty na jakości są minimalne. Zresztą ciężko je w ogóle określić.

Pozdrawia praktyk w tym temacie ;-)
  • 133 / / 0
hehehe czyli polecasz?? :cheesy:
3D w HD
  • 285 / 2 / 0
Jest warty uwagi :D

Aczkolwiek, nie wiem jak on tam działa w suszu. Palony proszek wali ładnie :D
  • 133 / / 0
ja i tak tylko waporyzuje :cheesy:
3D w HD
  • 744 / 28 / 0
@karoleekk
Gdybyś mógł porównać do obecnych akurat dostępnych to jak wypada? Proszę wybaczyć, że odkopuję ten temat ale zaciekawiła mnie ta substancja i myślę, że może warto :)
Spoiler:
Maybe the Chinese were using second class citizens as guinea pigs for the initial human trials of their new drugs.
Kwiecień plecień co przeplata trochę kwasa, trochę lata
ODPOWIEDZ
Newsy
Tona kokainy przechwycona. Gangsterzy wpadli, bo kupili łódź za gotówkę

Z łodzi u wybrzeży Australii skonfiskowano ponad tonę kokainy wartej niemal pół miliarda dolarów amerykańskich. Policja zatrzymała pięć osób.

Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.