Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 66 / 11 / 0
28 sierpnia 2024Lujo pisze:
Bedąc nastolatkiem, to czekanie przed domem aż faza zejdzie , bedąc upalonym, że rodzinka wyczai po oczach (chińskich-czerwonych-małych)
Zaschnięta ślina w kącikach ust (feta)
Krople Beta-Drin zakrapianie oczów za małolata po spaleniu zioła
Po szkole by nie jeść obiadu na fecie, mówiło się że jadło się kebaba
Kupowanie lufek w kiosku ruchu.
Kupowanie gum orbit rok 2004-2005 na sztuki po amfie
jestem z tych czasów a nie pamiętam gum na sztuki :D

A co do wątku, to takich rzeczy jest sporo, większość została wymieniona. Z ostatnich dni to właśnie pocięte słomki mi się kojarzą najbardziej, szczególnie, że Aleshen ma w swoim kawałku taki wers:
Nie pytaj czemu są pocięte te słomki (ki, ki, ki)
(M-m, yeah-yeah, ha-a)
Chociaż wiem - nie mogę tego zakończyć
jak wiadomo (albo i nie) to Shen ma mega problemy z uzależnieniem, ale nie każda osoba "świadoma" skojarzy te słomki z tematem, chociaż cały track "Vanitas" jest o tym.

Co jeszcze? slang. Konkretne określenia, które zrozumiemy tylko my, bo kto normalny słysząc "majka" pomyśli o ujebaniu się opio? :D

U mnie w mieście już namierzyłem dwie osoby (oprócz mnie), które latają po aptekach po Thiocosyf - to uczucie więzi, aż się ciepło na serduszku robi :D Ogólnie jak w aptece słyszę, że ktoś kupuje thioco to od razu mam gotową łatkę dla tej osoby, i choć to niestosowne tak łatwo oceniać ludzi, to jeśli na oko zdrowy facet latem kupuje lek na kaszel, to wiadomo, że jest w tym drugie dno :)
-- 𝖀𝖟𝖆𝖑𝖊𝖟̇𝖓𝖎𝖊𝖓𝖎𝖊 𝖙𝖔 𝖏𝖆𝖐 𝖗𝖔𝖘𝖞𝖏𝖘𝖐𝖆 𝖗𝖚𝖑𝖊𝖙𝖐𝖆 𝖓𝖆ł𝖆𝖉𝖔𝖜𝖆𝖓𝖞𝖒 𝖌𝖑𝖔𝖐𝖎𝖊𝖒 --
  • 112 / 18 / 0
Nefilim

Były w kiosku za 25 albo 30 groszy, 1.50 zł/cała paka

Jeszcze zapomniałem dodać, to dowód albo karty od prochu (niedoczyszczone)
Lufki czarne- w pokoju gdzieś położone i specyficznie pachniały
cytryny w kiblu :D
  • 1744 / 581 / 0
Dlaczego ten papieros tak dziwnie na mnie działa (zrobiłem kiedyś przepych tytoniem z lufki po cracku i jak było za mocno zostawiłem kiepa w popielniczce a potem miejscowy menel dopalał kiepy)
Uwaga! Użytkownik WladyslawWygiello jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 39 / / 0
Myślę że większość ludzi nie zrozumie osób uzależnionych bo sami nimi nie są (odliczając kofeinę to mamy małą grupę ludzi dorosłych.) Sam wiele czytam o uzależnieniu bo chcę sam siebie "skategoryzować" jeśli nie mam żadnych ciśnień ani nic z tych rzeczy i tak leci to już 7 lat.
  • 2949 / 248 / 0
Jak skomplikowany jest mechanizm uzależnienia.
  • 40 / 4 / 0
od jutra nie ćpam
Uwaga! Użytkownik manchester4 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 961 / 301 / 5
Czym jest niebo.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 628 / 116 / 0
Chowanie rąk i wszystkich podziurawionych kończyn jak i również wszelkiego rodzaju wyjebki na ustawkach
:tabletki:
  • 632 / 104 / 0
Zażenowanie samym sobą po wyskrobaniu woreczka po dragach
W strugach deszczu dni toną, dotykam stopą dna
  • 248 / 86 / 0
Szukanie resztek tematu na podłodze z odpaloną latarką w telefonie, bo może akurat trafi się jakaś gruda xD - dno.
Uwaga! Użytkownik nieoszukujsiee nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA

Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.

Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC

Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.

Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu

Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.