28 sierpnia 2024Lujo pisze: Bedąc nastolatkiem, to czekanie przed domem aż faza zejdzie , bedąc upalonym, że rodzinka wyczai po oczach (chińskich-czerwonych-małych)
Zaschnięta ślina w kącikach ust (feta)
Krople Beta-Drin zakrapianie oczów za małolata po spaleniu zioła
Po szkole by nie jeść obiadu na fecie, mówiło się że jadło się kebaba
Kupowanie lufek w kiosku ruchu.
Kupowanie gum orbit rok 2004-2005 na sztuki po amfie
A co do wątku, to takich rzeczy jest sporo, większość została wymieniona. Z ostatnich dni to właśnie pocięte słomki mi się kojarzą najbardziej, szczególnie, że Aleshen ma w swoim kawałku taki wers:
Nie pytaj czemu są pocięte te słomki (ki, ki, ki)
(M-m, yeah-yeah, ha-a)
Chociaż wiem - nie mogę tego zakończyć
Co jeszcze? slang. Konkretne określenia, które zrozumiemy tylko my, bo kto normalny słysząc "majka" pomyśli o ujebaniu się opio? :D
U mnie w mieście już namierzyłem dwie osoby (oprócz mnie), które latają po aptekach po Thiocosyf - to uczucie więzi, aż się ciepło na serduszku robi :D Ogólnie jak w aptece słyszę, że ktoś kupuje thioco to od razu mam gotową łatkę dla tej osoby, i choć to niestosowne tak łatwo oceniać ludzi, to jeśli na oko zdrowy facet latem kupuje lek na kaszel, to wiadomo, że jest w tym drugie dno :)
Były w kiosku za 25 albo 30 groszy, 1.50 zł/cała paka
Jeszcze zapomniałem dodać, to dowód albo karty od prochu (niedoczyszczone)
Lufki czarne- w pokoju gdzieś położone i specyficznie pachniały
cytryny w kiblu :D
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA
Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.
Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC
Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.