Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
atrax, tricco cr, velaxin
jestem zdrowy i czasami na sportowo wrzucę sobie jakieś dobre cukierasy. oczywiście wszytko w normie w rozsądnych dawkach.
jak przekonać psychiatrę delikatni lecz nie nachalnie do alpy lub innych podobnych leków?
ps padaczka odpada, o ćpaniu mu tez nie mówię, mogę napisać objawy jakie mu przedstawiłem : lęk przed ludźmi, lęk w grupie w tłumie, lekka schiza co ludzie o mnie myślą, bezsennośc koszmary , problemy z zaspypianiem.
No i jak ktoś już wcześniej pisał, "perfunem, brilantem" by nie wyglądać jak ćpun.
Powiedz że hydroksyzyna (atarax) źle na ciebie działa i daje negatywne skutki uboczne (nie uspokaja , pwooduje dziwne nieprzyjemne odczucia) i nie nadaje się przeciwlękowo/nasennie i że (możesz dodać że słyszałeś że doraźnie bezpieczne są czy coś ale nie wiem czy to pomoże czy nie więc może nie dodawaj) i chciałbyś jakąś benzodiazepinę poproś o Sedam/Afobam i mów tam o lękach i wycofaniu społecznym i poproś zobacz co ci powie bo może dać albo wymyslać.
PierwotnyWilk pisze:@up
Powiedz że hydroksyzyna (atarax) źle na ciebie działa i daje negatywne skutki uboczne (nie uspokaja , pwooduje dziwne nieprzyjemne odczucia) i nie nadaje się przeciwlękowo/nasennie.
2) jak tak wprost powiem ze chce sedan albo ze chce benzodiazepinę to czy się tym nie wkopie że dużo wiem o lekach?
@up co do odczuć to każdy odczuwa to inaczej nie wiem czy chodzi ci o lęk ale hyroksyzyna może wywoływać u mnie np. taką sedację z pobudzeniem że masz lęk serce ci bije i masz lekką zamułę czujesz się słaby jakbyś miał zemdlec itp, do tego zawroty głowy i problemy jakieśtam itp.
A odczucia wewenętrzne co do dostania benzo to się czuje co każdy inaczej że czujesz niepokój lek itp.
2) możesz poprosić o Sedam/Afobam wprost ale jak chcesz być niekumaty to nie używaj określenia benzodiazepina itp. ani np. 3mg bromazepamu bo to bezpieczna dawka tylko
nazwy handlowe uzywasz i słyszałes że to łagodne dobre doraźny lek jest itp. albo grasz niekumatego słyszałeś że ktoś mówił że jakiś sedam/lorafen to dobry lek doraźnie itp
Albo uzywasz nazw dawek itp i pokazujesz wiedze ale wtedy się wkopiesz raczej jak powiesz poprosze o Bromazepam 3mg bo w tej dawce nieuzaleznie i działa przeciwlękowo.
Rokison pisze:Na start powiedz że potrzebujesz np. Sedem 6 bo dostałeś to po zejściu z innego leku u lekarza prywatnego i wyraźnie czujesz po tym działanie które pozwala ci swobodnie odczepić się do stresu który jemu mówisz i działa, zależy może zrozumie że trzymasz spokojnie stabilne dawki tego leku.
ogólnie byłbym prze szczęśliwy jakbym sobie utorował drogę do kloników (bo czytałem że najlepsze są). ale pewnie to mało możliwe zwłaszcza że nie chce wchodzić w udawanie padaki.
wspominałem mu i o lękach i o bezsenności, budzeniu się, koszmarach . Teraz pytanie czy bardziej iść w stronę bezsenności czy lęków czy i tego i tego ;}
Bardziej lęki bo jeszcze dostaniesz jakiś nasenny syf jakieś neuroleptyki czy coś, ogólnie ja ci radziłbym moją ulubioną alprę i Bromazepam ew.oxa/lora
z clonami uważaj bo łatwo się wjebać z RC polecam etizolam i Flubromazepam.
Hm co do schodzenia to nie wiem jak nie mówiłeś mu o żadnym uzależnienieu wczesniej to dziwnie zabrdzmi jak poprosisz o benzo na odstawianie opio np. :rolleyes:
Dobrze by było jakby ci przepisal np. sedam na lęki i zolpi na sen. Ale jak będziesz za dużo gadął o typowej bezsenności jeszcze da kwetiapinę/chlorprotiksen.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news/klefedronfabrik5.jpg)
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/nowenarkogis.jpg)
Coraz więcej Polaków przedawkowuje nowe narkotyki. Raport GIS
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/3-448290.jpg)
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków
Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/petru.jpg)
Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły
Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/f5.large_.jpg)
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu
Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.