Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1477 / 237 / 0
Xd raz podałem sobie rozpuszczone w liquidzie różne ketony, tego było w chuj i ilość liquidu też ogromna, strzelałem z dupnej strzykawki nie pamiętam ile to było mililitrów. Smak liquidu był cholernie silny, podawałem najszybciej jak umiałem grubą igłą i po paru sekundach zacząłem się dusić, byłem pewien że to koniec, pamiętam że położyłem się i w myślach mówiłem mniej więcej "Boże, tylko spraw żeby to nie było przez uduszenie". Czułem się już pogodzony ze śmiercią ale za jakiś czas to przeszło.
  • 11 / 1 / 0
japierdole hardkor, ale widzę że nie tylko ja mam głupie pomysły odnośnie iniekcji, strzał z oshee gdy nie miałem wody też był turbo głupi
%-D %-D %-D
  • 94 / 21 / 0
Mi się zdarzyło cmc w tigerze podać ale było to zupełnie przypadkiem. Miałem zalać wodą a Tiger sam się wylał do zakrętki . Była to końcówka więc nie było wyjścia . Z tego co pamiętam to delikatnie słodkawy posmak został .
Skoro pijąc wodę gazowaną bekamy, to co robimy podając ja iv?
  • 307 / 53 / 3
Z tego co wiem, gaz w żyłach ogólnie mocno nam szkodzi. Może doprowadzić do zatoru gazowego i nawet śmierci.
  • 266 / 82 / 0
To bys w normalnych warunkach z 20cm3 musial podac na kopa, zeby doszlo do zatoru, babelki sie rozpuszcza, zreszta tetnicza potrafi byc wrecz pienista. A w zylnej masz CO2 transportowane przeciez.
  • 1477 / 237 / 0
O szajse, gazowany słodki napój to jest konkret, nie miałem nigdy powodu tego podać ale gdybym nie miał wyjścia pewnie bym tak zrobił, w końcu raz miałem sort hexena który nie rozpuszczał się w wodzie więc rozpuściłem w spirytusie salicylowym, nawet nie było bólu.
A co sądzicie o dodawaniu gliceryny do roztworu? Ktoś napisał że to w pewnym stopniu pomaga oszczędzać żyły dlatego teraz parę kropel daję do strzała.
  • 8 / 1 / 0
@zburzony
Dodaje się gliceryny parę kropelek, żeby w baciki nie piekło. Nigdy nie praktykowałem, bo nie miałem okazji walić np przerabianych na spirytusie tabletek, ale tak podobno właśnie się robi.

A z dziwnych sytuacji na których było gotowane to H + crack na cydrze „Black Storm”, bo nie było nic innego pod ręką.
  • 1477 / 237 / 0
Podanie cydru też dobre, może tak zrobię bo mi żołądek alkoholu nie chce przyjmować;) Apropos alko to często podawałem benzo rozpuszczone w spirytusie albo wódce. Kiedyś z ciekawości strzeliłem 2 ml spirytusu w dłoń i to okazało się kurewsko bolesne, cała dłoń zdrętwiała i ból podróżował w górę ręki, trzymało to przynajmniej minutę. Ale kiedy ból minął poczułem się całkiem spoko, wyraźnie zrelaksowany jak bym setę walnął.
  • 8 / 1 / 0
@zburzony
Dokładnie benzo miałem na myśli 😁
Nie wiem czy do fenta dodaje się też gliceryny po przerobieniu plastrów, ale skoro je sączą dobę w spirytusie to zapewne też się dodaje, ale mogę się mylić.
No na pewno musiało być bolesne, teraz pora na metodę PR, napisz raport z tego! xD
  • 1477 / 237 / 0
U panie, PR to dla mnie wyższy level zwyrolstwa niż iv bez kitu. Poza tym ja szukam intensywnych i natychmiastowych doznań, nie dla mnie czekanie aż się materiał wczyta w dupie. Zresztą to samo podanie per paszcza, wiem jakie są zalety ale chyba tylko parę razy spróbowałem dawno temu. Z jednej strony jeśli na przykład mam się zrobić przed pracą to sensowniej byłoby zapodać do ryja żeby efekt był dłuższy i mniej intensywny, jednak u mnie parcie na szybkość uwalenia jest zbyt silne bym konsumował twarzą.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.

Papier nasączony syntetyczną marihuaną

W strzelińskim zakładzie karnym wykryto próbę przemytu substancji ABP, którą nasączone były kartki listu. Działanie syntetycznego narkotyku można porównać do silnego działania marihuany.