Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 20 / 1 / 0
03 października 2019Stteetart pisze:
O fest chyba czas pomyśleć nad innymi formami usypiania sie :-)
https://www.mp.pl/pacjent/okulistyka/ak ... melatonina

Trzeba by przejrzeć dokładniej czy przy mechanizmie powstawania melatoniny z 5htp nie powstaje nic co ochrania wzrok.

Co najciekawsze w przypadku tryptofanu niby szkodliwego działania na wzrok nie ma.

Gdzieś miałem rozpiske z luteina i jakimiś dodatkami.
przy ciezko dostepnym 5-htr nie ma zadnych problemow ze wzrokiem lecz kupic to to zakrawa o dokonanie nie mozliwego.
  • 9299 / 1807 / 2
To mi jeszcze powiedz co ro znaczy rekombinowane 5htp?
A jesli to jest nadal 5htp i nadal zwieksza stezenie serotoniny (a wiec docelowo melatoniny) ale charakteryzuje sie np wieksza biodostepnoscia to jak moze nie powodowac skutkow ubocznych podobnych do 5htp?
04 października 2019vortexxix pisze:
W kwestii przedawkowania dodam jeszcze, że w moim przypadku już powyżej 150 mg powoduje atak złego samopoczucia
Czyli zapewne problemem bedzie GABA i dopa.
Mialem tak przy pierwszych razach z tryptofanem.
Zmniejszylem dawke i przeplotlem melatonina a w ciagu dnia green tee.
Po kilku dniach minelo.

Choc teraz zastanawiam sie nad teanina albo Brahmi.
Co do mdlosci masz wyzej opisane - 5ht3 i imbir. Tylko do tego soczek pomidorowy.

Tu wychodza wszystkie cechy serotoniny.
Na forum utarlo sie, ze to zajebisty przekaznik a tymczasem jak wszystko co krazy w organizmie ma swoje plusy i minusy a charakterystyka dzialania rozbija sie na wiele poziomow.

Mozna przyjac pewien tytul artykulu ktory kiedys tu krazyl- 5htp to dopiero poczatek.

A czy ten produkt da nam luz,dobre samopoczucie, wyciagnie z depresji?
To jak dac komus 50tys w gotowce.
Jeden to roztrwoni, drugi zainwestuje a trzeci zgubi.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 20 / 1 / 0
jako kompetentny musi wiesz lepiej co to jest rekombinowane ja mowie o moim przykladzie po 5htp rozjazd jest
mnie po tym htr nie dzieje nic sie z oczami moze to dawka htr malutka robi roznice
  • 3206 / 175 / 0
Ja biorę po nawet 200mg, tyle, że miks z EGCG ze Swissherbal i nie mam żadnych mdłości. EGCG robi różnicę.
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9299 / 1807 / 2
04 października 2019RomanDe pisze:
jako kompetentny musi wiesz lepiej co to jest rekombinowane
Ja nie tykam rzeczy co do których mam wątpliwości tzn co siedzi w składzie bądź jak działają.
Przy 5htr informacje są zerowe.

Jeśli to przyszło z USA to w najlepszym przypadku dosypali inny suplement w najgorszym prohormon.
04 października 2019Limitbreaker pisze:
Ja
Kiedyś muszę wreszcie poczytać o tym całym EGCG co w nim takiego ZAJEBISTEgo, że ludzie wolą kupować tabsy niż parzyć herbate i uzyskać lepszy efekt.
Wchodzić i głosować
  • 3206 / 175 / 0
Zajebiste jest w nim to, że jedząc 5-HTP na noc - co preferuję, gdyż suplementy akceptuję tylko z samego rana oraz przed snem - nie pobudzam się zieloną herbatą, która uniemożliwi mi zaśnięcie ze względu na zawartość kofeiny. Dodatkowo nie wiem(y), jaka dawka EGCG potrzebna jest do inhibicji enzymu AAAD. W zielonej herbacie znajduje się ok. 100mg. W suplemencie od 250mg do 500mg. Co ma większą szansę zadziałać?

Z rana do l-tyrozyny piję z kolei zieloną herbatę. Bardzo dobry miks. Należy pamiętać, aby parzyć zieloną 10 minut zalaną wrzątkiem.
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 51 / 4 / 0
04 października 2019Stteetart pisze:
04 października 2019RomanDe pisze:
jako kompetentny musi wiesz lepiej co to jest rekombinowane
Ja nie tykam rzeczy co do których mam wątpliwości tzn co siedzi w składzie bądź jak działają.
Przy 5htr informacje są zerowe.

Jeśli to przyszło z USA to w najlepszym przypadku dosypali inny suplement w najgorszym prohormon.
04 października 2019Limitbreaker pisze:
Ja
Kiedyś muszę wreszcie poczytać o tym całym EGCG co w nim takiego ZAJEBISTEgo, że ludzie wolą kupować tabsy niż parzyć herbate i uzyskać lepszy efekt.
bym Ci ja zaproponował zakupienie, wersji w proszku. KOSZT mały i herbata nie ma sensu.
  • 9299 / 1807 / 2
To temat o 5htp a nie o EGCG.
Ps nigdy żaden ekstrakt nie będzie się równać naparowi czy nalewce.
Wchodzić i głosować
  • 20 / 1 / 0
Ile czasu powinno się czekac miedzy jedną dawka 5-HTP a druga by caly czas miec dobre stezenie w organizmie, po jakim czasie serotonina zaczyna sie uwalniac po zjedzeniu 5-HTP?

@Stteetart proszę wskazs ile mam wypic herbaty zeby byla to taka sama ilosc jak 500 miligramow EGCG?
  • 3649 / 994 / 2
Nie mierz herbaty miarą samego EGCG. Herbata to nie tylko EGCG ale też inne substancje, a przy majstrowaniu z neuroprzekaźnikami trzeba brać to pod uwagę. Chociażby na złym dobraniu dawki zielonej herbaty i L-DOPA można nabawić się niezłej tachykardii.
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".