Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 1147 / 227 / 7
W ramach suplementacji? Sugeruję próbować 50 -> 70 -> 100 -> 140 -> 200 zatrzymując się na dawce która działa. Przesadzanie z serotoniną nie ma sensu bo obniża dopaminę.

Przy mieszaniu z ziołem mamy taką zaletę że mj zapobiega wymiotom, więc można wrzucić więcej 5-HTP, kiedyś tak lubiłem robić :cheesy: Możesz zacząć eksperymenty od 100mg a dalej według potrzeb...

Polecam też wypróbować małe ilości 50-70mg razem z jakimś prekursorem DA/NE (ja stosuję zazwyczaj 100mg L-DOPY + 220mg NALT).
Życie to trip, więc dbaj o set&setting.
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
  • 1794 / 123 / 0
Za duzo serotoniny obniza dopamine? Ale to jakos naukowo dowiedzione, czy po prostu chodzi o to, ze po sero jest wiekszy len?
Któż nam powróci te lata stracone
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
  • 1147 / 227 / 7
The 5-HT2C receptor is one of the many binding sites for serotonin. Activation of this receptor by serotonin inhibits dopamine and norepinephrine release in certain areas of the brain
/ https://en.wikipedia.org/wiki/5-HT2C_receptor

Na logikę też się zgadza: serotonina to poczucie bezpieczeństwa i stabilności. Gdy się tak czujemy, nie mamy potrzeby zmieniać aktualnego stanu. (patrz też leń po czystym MDMA albo MDAI) Sam zauważyłem po sobie że prekursory 5-HT zwiększają lenia, jest uczucie "jest wystarczająco dobrze", a prekursory DA powodują odczucie "chciałbym aby było jeszcze lepiej".
Życie to trip, więc dbaj o set&setting.
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
  • 1794 / 123 / 0
Moze to dlatego w lato fajnie sie byczyc na sloneczku, ale ruszyc dupe poplywac juz malo komu sie chce ;)? Chociaz musze prxyznac, ze po aerobach (np bieganiu - teraz wlasnie ide pojoggingowac xd) rowniez zwieksza mi sie poziom dopaminy, a - jak wiadomo - aeroby podnosza glownie serotonine. Chociaz to pewnie o wiele bardziej zlozone xagadnienie.
Któż nam powróci te lata stracone
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
  • 299 / 11 / 0
hydroksy pisze:
prekursory DA powodują odczucie "chciałbym aby było jeszcze lepiej".
To teraz wiem czemu jak sie skuje na jakis stymulantach czy na zejsciu MDMA, to pale pale pale pale pale i mógłbym tak bez końca %-D
Faktem jest i nie ma co kryć
Chcesz się stąd wyrwać to swoją szansę chwyć dzieciak
Tylko jak jak tu wszystkiego brak
Brak mieszkań brak pracy pieniędzy też brak
Jedynie zarobiona może być firma „krzak”
Faktem jest przed nieznanym strach
  • 2 / / 0
hydroksy pisze:
Patryk2790 pisze:
Wy tez tak macie ze po dawce 400mg (po mniejszych malo co czuc) zrenice jak po mdma?... troche przypalowo ale humor zajebisty
Jak to robisz że nie rzygasz po takich ilościach? :D
Rozkładasz dawkowanie w czasie?

Jak biorę 5-HTP po długiej przerwie to zdarzają mi się powiększone źrenice.

A teraz przerzuciłem się na inozytol (polecam!) bo 5-HTP za bardzo obniża apetyt.
naraz bralem rano 400 i na noc 200 juz dawno nie biore tego
  • 7 / / 0
Też mogę coś powiedzieć już brałem 5htp od Now Foods , po ~1-2 tyg czuć już było efekty jadłem 2-3 tabsy dziennie, lepsze samopoczucie, więcej energii , chęci do zrobienia czegoś. Sporo zmniejszyła się chęć na picie alkoholu i palenie trawy prawie do zera, w ogóle mi się nie chciało palić.
Z snami jakiegoś problemu nie miałem tzn koszmary itp, wysypiałem się dobrze , nie chciało się rano gnić w łóżku itp.

Dałem też parę tabsów koledze, i on mówi , że tak realnych koszmarów nie miał nigdy w życiu, strzelaniny , zabijanie pogonie jakieś ogólnie mówi , że tragedia i sobie odpuszcza.
  • 299 / 11 / 0
Ciekawe czy to jest przez sero czy melatonine.

Kumpel ma odżywkę na noc z melatoniną i czymś jeszcze jakaś ZMA, opowiadał o dokladnie takich samych porytych snach, jakieś pościgi, strzelaniny i chore akcje.
Faktem jest i nie ma co kryć
Chcesz się stąd wyrwać to swoją szansę chwyć dzieciak
Tylko jak jak tu wszystkiego brak
Brak mieszkań brak pracy pieniędzy też brak
Jedynie zarobiona może być firma „krzak”
Faktem jest przed nieznanym strach
  • 70 / 10 / 0
Biorę melatoninę przepisaną przez lekarza i 5 htp przepisane przez mój narkomański instynkt. W sumie nie uświadczyłem jakiegoś wpływu tych substancji na mój organizm. Nie zasypia mi się lepiej, a wpłynąć miały na to obie te substancje. Snów jakiś innych niż zazwyczaj również nie uświadczyłem, tak jak i poprawy nastroju na co w sumie liczyłem kupując 5 htp.
Uwaga! Użytkownik Dysozwierz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 68 / 4 / 0
Czy jest jakiś sposób na przyspieszenie działania 5-HTP? Suplementuję to już dosyć długo ale czasem zapomnę wziąć i mam po prostu zły nastrój taką deprę jakby i wtedy chciałbym żeby 5-HTP zadziałało jak najszybciej. Mam to w kapsułkach które można otworzyć i wysypać proszek.
Na pewno odpada per rectum. Podjęzykowo 200mg po otwarciu kapsułki to za dużo proszku więc też chyba odpada. IV to już w ogóle odpada bo nigdy tego nie zrobiłem i nie zrobię.
Czy np. przyjęcie donosowe daje takie same efekty?
ODPOWIEDZ
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.